Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αναξιόπιστος





Tελικά άλλα λέω κι άλλα κάνω. Μάλλον είμαι αναξιόπιστος.
Αφου δεν μπόρεσα την κρίσιμη ώρα, γύρω στις τρεις, να βρώ κάτι καλό στην tv ξαφνικά έπεσα πάνω στη συνάντηση Ολάντ- Σαμαρά και τις δηλώσεις και κόλλησα κι ας είχα πει πως δε θ'ασχοληθώ.
Δε βαριέσαι όμως, η αλήθεια είναι ότι από τις ειδήσεις μαθαίνεις πράγματα.
Ας πούμε εγώ έμαθα σήμερα ότι οι Έλληνες στις εκλογές ψήφισαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, το μνημόνιο δηλαδή, και να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Δεν το ήξερα.
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι στις εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν πρώτα απ' όλα όλοι εναντίον του μνημονίου, αφού από όσο θυμάμαι κανένα μα κανένα κόμμα δεν ήταν υπέρ του μνημονίου εντελώς. Αλλοι ήθελαν να καταργηθεί, άλλοι να αλλάξει αρκετά , άλλοι λίγο, άλλοι λιγότερο κλπ. αλλά κανένας δεν είπε ότι είναι υπέρ κι ότι το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί και να εφαρμοστεί στο ακέραιο.
Μπορεί όμως να κάνω και λάθος. Γιατί αυτό, ότι ψηφίσαμε για να γίνουν οι περιβόητες "μεταρρυθμίσεις"(το λες εύκολα και σφαγές), το είπε ο γάλλος Πρόεδρος και για να το λέει μάλλον του το είπε ο Αντώνης που σίγουρα ξέρει καλύτερα από μας τους αφελείς τί έλεγε προεκλογικά. Είπε βέβαια ότι δεν είναι αναμάρτητος, οπότε μπορεί να είπε και κανένα μικρό ψέμα αλλά γίνονται αυτά, δεν πρέπει να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς.
Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι αυτοί που έλεγαν να καταργηθεί το μνημόνιο ολωσδιόλου και να μην πληρώσουμε και το χρέος γιατί δεν είναι δικό μας, πήραν μόνο 4,5%, οπότε κάπου μπορεί να έχει και δίκιο ο γάλλος πρόεδρος και ο Αντώνης. Μπορεί ο λαός να θέλει να το πληρώσει το χρέος. Θα μου πεις εδώ δεν 'έχει να πληρώσει το νοίκι του, τα 400δις χρέος θα πληρώσει; Αλλα ξέρω γω, είναι περίεργοι άνθρωποι οι Έλληνες. Μεγαλοπρεπείς ...και περήφανοι, το είπε κι ο Αντώνης. Βέβαια είπε ακόμη ότι δε μας αρέσει να ζούμε με δανεικά ενώ εγώ ξέρω πως το πρώτο δάνειο το πήραμε(το πήρανε εννοώ) το 1824 ενώ η Ελλάδα έγινε κράτος το 1827! Φοβερό; Γεννηθήκαμε χρεωμένοι δηλαδή, οπότε τι ψάχνεις. Δύσκολα κόβεται το χούι που έλεγε κι η γιαγιά μου η πολίτισσα.

Επίσης μου άρεσε πολύ, που τους είδα καθισμένους σε εκείνο το τραπέζι όλους μαζί, απλούς, με νεράκι μόνο μπροστά τους.
Ηταν εκεί όλοι οι υπουργοί, οι εκπρόσωποι των Γάλλων, αλλά από την άλλοι και οι εκπρόσωποι των Ελλήνων, των πλουσίων εννοώ.
Εκπροσώπους των φτωχών δεν είδα πουθενά. Τι δουλειά έχουν οι εκπρόσωποι των φτωχών όταν γίνεται προσπάθεια να σωθούν οι Ευρωπαικές οικονομίες. Εχουν οι φτωχοί οικονομίες; Οχι. οπότε δεν μπορούσαν να συμμετέχουν γιατί δεν θα είχαν να πουν κάτι.
Άλλωστε αυτοί δεν ξέρουν ακόμα τι είχαν ψηφίσει γιατί δεν τους το ειχαν ξεκαθαρίσει. Απλά τους έλεγαν πως έχουν δώσει καθαρή εντολή. Τωρα που το ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος τα πράγματα είναι καλύτερα.
Ολοι το είπαν πως τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί θα εφαρμόσουμε επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε η Τρόικα και ο Γιώργος που έχει πάρει πόδι εδώ και κανα χρόνο επειδή ήταν υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων. Μπερδεμένα πράγματα.
Γι αυτό είπα κι εγώ να δώ Μπομπ Σφουγγαράκη αλλά δεν το έβρισκα πουθενά κι έτσι έγινα αναξιόπιστος.
Μού άρεσε πάντως που είπε ο Σαμαράς ότι εκτός από το Δημόσιο έλλειμμα εξαλείφεται σήμερα και το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας προς τους ξένους.
Τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, μετά την πετυχημένη επίσκεψη, η κυβέρνηση θα κερδίσει την αξιοπιστία της προς τους φίλους μας. Θα είναι αναξιόπιστη μόνο σε μας, αλλά αυτό δεν πειράζει. Αυτά είναι μεταξύ μας και θα τα βρούμε. Το θέμα είναι να μη μας λένε αναξιόπιστους οι εταίροι και γινόμαστε ρεζίλι. Άλλο να γίνεσαι ρεζίλι κι άλλο να μην έχεις να φας.
Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα κι ο Αντώνης ξέρει απ' αυτά... Ετσι κι εμείς αποφασίσαμε να βγάλουμε τα μάτια μας.
Για ένα κούτελο ζούμε ακόμη και μ' ένα μάτι. Τι διάολο περήφανος λαός είμαστε....

1 σχόλιο:

stelth είπε...

Σε λίγο θα κάνουμε και διαδηλώσεις αν δε μας κόβουν αυτά που πρέπει να μας κόψουν για να ηρεμήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι αγορές!

ShareThis