Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ενότητα ...εναντιον του εχθρού λαού.-"Μην κάνετε λαθος..."

"Αρχίσαμε ν' αλλάζουμε το κλίμα στο εξωτερικό..."(Πράγματι, μας είπαν όλοι ότι πρέπει να τηρήσουμε μέχρι κεραίας τα συμφωνημένα, τέτοια τρομερή αλλαγή!).
"Και αυτό είναι προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ, για να μη γυρίσουμε στη δραχμή,  για να ηττηθεί το λόμπυ της δραχμής"
"Γιατί μην κάνετε λάθος..." είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.
"Αυτή τη στιγμή αντίπαλός μας, αντίπαλός της χώρας, της Ελλάδας της πατρίδας μας, είναι το λόμπυ της δραχμής! .Και φυσικά αντίπαλος της παράταξής μας..."

Κι έτσι λοιπόν το παραμύθι με την ανακούφιση του λαού από τις λάθος απαιτήσεις των κακών δανειστών τέλειωσε μια και καλή. Δεν υπάρχουν άλλοι εχθροί. Οι κακοί δεν είναι αλλού, δεν είναι ούτε στις τράπεζες, ούτε στις αγορές, όπως έλεγαν μια φορά κι έναν καιρό.
"Ο εχθρός της πατρίδας μας" (που να πας χωρίς πατριωτισμό κομματάρχη μου...) είναι "το λόμπυ της δραχμής"...
Κάποιοι μετάφρασαν και είπαν πως εννοούσε ...τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι καλοδουλεμένη βιασύνη που να μοιάζει με αφέλεια.
Δεν εννοούσε αυτούς ο Πρωθυπουργός όμως. Εμάς όλους εννοούσε.
Όποιον ετοιμάζεται να παλέψει για τη ζωή του και όποιον αποφασίσει να μη σκύψει το κεφάλι.
Όποιον, κατα τον Πρωθυπουργό και όσους κρύβονται πίσω του, βάζει σε κίνδυνο "την ευρωπαική μας πορεία" και "το μέλλον του ευρώ". Οποιον άθλιο εχθρό της πατρίδας τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει για το δικό του μέλλον αντί για το "μέλλον του κοινού μας νομίσματος".
Και ξέρουμε όλοι ποιοί θα σταθούν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Αυτούς εννούσε λοιπόν ο Α.Σαμαράς. Σε αυτούς απευθύνθηκε κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο και στρώνοντας το χαλί για το νέο διχασμό.
Βενιζελικοί-αντιβενιζελικοί, βασιλόφρονες-αντιβασιλικοί, εθνικόφρονες-κομμουνιστές και τώρα ευρωπαιστές-"αντιευρωπαιστές"  και η ιστορία πάει λέγοντας.
Οι νέοι εχθροί της πατρίδας μπαίνουν στο στόχαστρο και το δάχτυλο αγκαλιάζει τη σκανδάλη.
"Μην κάνετε λάθος...". Το είπε κι ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Ύστερα μίλησε για ενότητα του έθνους.
Ενότητα εναντίον του εχθρού λαού.
Τι λες να έχουν στο μυαλό τους άραγε...

1 σχόλιο:

stelth είπε...


Στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας αποφασίσουν και μετονομασουν το ευρώ σε δραχμή τότε ποιος τι γίνεται;

ShareThis