Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Με την αποστολή του ΠΑΜΕ στη Ρώμη

Επιστροφή από τη Ρώμη όπου  ταξιδέψαμε με την αποστολή του ΠΑΜΕ για τη σημαντική συμμετοχή στη Διεθνή μέρα Δράσης της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), για το νερό, την τροφή, το βιβλίο και τα φάρμακα).
Κάναμε ένα διάλειμμα λίγων ημερών από τα δικά μας με ένα ταξίδι εμπειρία!
Ηταν μια καλή  ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή με τα κινήματα στις άλλες ευρωπαικές (και όχι μόνο) χώρες, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, απόψεις για τους αγώνες και φυσικά να τραγουδήσουμε.
Στη συγκέντρωση και πορεία που κάναμε μαζί με τους Ιταλούς συναγωνιστές και τις άλλες αντιπροσωπείες από πολλές χώρες έξω από τα γραφεία του FAO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων) είδαμε ακούσαμε και μάθαμε πολλά.
Όπως το τί σημαίνει να διαδηλώνεις έξω από το κέντρο για να μην ενοχλείς την "εμπορική" κίνηση.
Πιο πολύ από όλα όμως νοιώσαμε πόσο σημαντικό είναι το να υπάρχει μέσα στο κίνημα μια ισχυρή πραγματικά ταξική φωνή και άποψη σαν αυτή του ΠΑΜΕ και πόσο μεγάλο πρόβλημα το να έχει αυτή η άποψη στριμωχτεί στη γωνία, όπως συμβαίνει στην Ιταλία και τις άλλες ευρωπαικές χώρες.





Μάλλον το ένοιωσαν και οι Ιταλοί αυτό βλέποντας το μπλοκ του ΠΑΜΕ να περνάει οργανωμένο και να φωνάζει "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ" μπροστά από το Κολοσσαίο.





Υ.Γ. Το ποστ αυτό αναδημοσιεύτηκε και στο "εδώ και τώρα"(edoketora.blogspot.gr). Το "Γιώργος Σαρρής" όπως έχουν καταλάβει πολλοί έχει αποκλειστεί από το fb εδώ και 2 χρόνια και δεν μπορούν να γίνουν αναδημοσιεύσεις από εδώ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, Καλημέρα,
Μετά από την απαιτούμενη ξεκούραση, που φαντάζομαι ότι όλοι όσοι ήμασταν στο ταξίδι είχαμε μεγάλη ανάγκη, με έναν καφέ - ελληνικό αυτή τη φορά - μπήκα να σε διαβάσω. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω πρώτη πρώτη αυτή σου την ανάρτηση. Πράγματι η αποστολή, ήταν για όλους όσους ήμασταν εκεί μια εμπειρία και ένα μάθημα, σε πολλά επίπεδα. Για την ώρα, θέλω να σταθώ λιγάκι στο συνδικαλιστικό - κινηματικό κομμάτι και να πω ότι, φάνηκε πάρα πολύ ξεκάθαρα ο ρόλος που παίζει το ΠΑΜΕ στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ρόλος του ΠΑΜΕ είναι και μεγάλος και πάρα πολύ ουσιαστικός. Είναι αυτός που δίνει κατεύθυνση και προσανατολισμό. Είναι αυτός που μεταφέρει στους συναγωνιστές μας στο εξωτερικό μια εμπειρία ανυπολόγιστής αξίας για το πως πρέπει να διεξάγονται οι αγώνες, τι σημαίνει οργάνωση και πόσο σημαντική είναι. Είναι κάτι που κάποιοι από μας το υποψιαζόμασταν το τελευταίο καιρό, ότι το ΠΑΜΕ είναι η φλόγα που έχει ανάψει και που δείχνει τον δρόμο για την ανατροπή αυτού του συστήματος της χυδαιότητας, της απανθρωπιάς, του παραλογισμού, της εκμετάλλευσης που λέγεται καπιταλισμός. Τώρα το συνειδητοποιήσαμε. Αυτό δεν το λέμε για να βαυκαλιζόμαστε για το πόσο "ωραίοι" είμαστε. Αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει ευθύνη για να παραμείνει αυτή η φλόγα αναμμένη, να συσπειρώσει κι άλλους γύρω της να την τροφοδοτούμε καθημερινά ώσπου θα γίνει η πυρκαγιά που θα σαρώσει όλους όσους σαν τα παράσιτα επιβιώνουν από το αίμα των εργατών. Ο δρόμος που διαλέξαμε δεν είναι εύκολος. Είναι δύσκολος, ανηφορικός και γεμάτος σκοπέλους αλλά είναι και ο μόνος. Την εμπειρία μας λοιπόν ας την κάνουμε έμπνευση για να την μεταφέρουμε σε όλους.
Συνειδητοποιήσαμε και κάτι ακόμα, στον καπιταλισμό τίποτα δεν είναι αυτονόητο! Το νερό, η τροφή, η στέγη, το βιβλίο, το φάρμακο, πρωταρχικές ανάγκες όλων μας... στον καπιταλισμό δεν είναι αυτονόητο ότι ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν πρόσβαση σ' αυτά. Τελικά το μόνο αυτονόητο είναι ότι αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί! Σε συνδυασμό τώρα και με τις εξελίξεις στη χώρα μας, ας το καταλάβουμε όλοι μας, η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση ΟΛΩΝ! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει εκτός του αγώνα. Τον τροχό της ιστορίας τον γυρνάμε εμείς, καμιά ηγεσία συνδικαλιστική ή πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να φέρει για λογαριασμό μας την αλλαγή. Οργανωμένοι στα συνδικάτα μας με προσανατολισμό ταξικό με τον καθένα από μας να βγαίνει μπροστά να λέει την γνώμη του και με γνώση ότι η σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές μας είναι αναγκαία θα αλλάξουμε αυτή την κοινωνία. Μόνον έτσι!
Δ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν έχω να προσθέσω λέξη. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα το δημοσιεύσω χωριστά αύριο.

Γιώργος Σαρρής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
Η αναδημοσίευση του σχολίου μου στον δικό σου προσωπικό χώρο με τιμά. Σ’ ευχαριστώ.
Δ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

To σχόλιο δημοσιεύτηκε από χθες στο "Εδώ και τώρα" edoketora.blogspot.com και από όσο είδα διαβάστηκε πολύ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Διορθώνω edoketora.blogspot.gr

ShareThis