Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η επιστροφή του ΠΑΜΕ στην πλατεία(βίντεο)



Μετά από καποια ώρα από την αρχή των επεισοδίων περίπου στις 7μμ το "πεδίο της μάχης" μεταφέρεται όλως τυχαίως γύρω από το μπλοκ του ΠΑΜΕ στη Συντάγματος. Τα πράγματα δυσκολεύουν τρομερά εκεί. Κρότου λάμψης, φωτοβολίδες, δακρυγόνα.... Το μπλοκ κινείται αργά προς τη Φιλελλήνων και κάποια στιγμή δέχεται βροχή δακρυγόνων και αναγκάζεται να βγεί από τη Φιλελλήνων στην Αμαλίας. Σταματάει για λίγο εκεί κι ενώ η πλατεία εκκενώνεται το ΠΑΜΕ επιστρέφει μέσα σε γενικό ενθουσιασμό.
(Δυο ακόμη μπλοκ του ΠΑΜΕ βγηκαν την ώρα των επεισοδίων από Ερμού και Σταδίου και συγκεντρώθηκαν αν πληροφορήθηκα σωστά πριν την Ομόνοια. Δεν ξέρω τι έκαναν αυτα τα μπλοκ που εγκλωβίστηκαν έξω από την πλατεία από τα επεισόδια)

Όταν το μπλοκ μας σταμάτησε στη γωνία περίπου του Εθν. κήπου μαζεύοντας γύρω του και πολύ  κόσμο που δεν ήταν στο ΠΑΜΕ(το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επέστρεψε κι αυτό από το άλλο ρεύμα στην Αμαλίας), μετα από λίγο ξανά όλως τυχαίως τα επεισόδια ήρθαν κι αυτά εκεί από το κάτω μέρος της πλατείας όπου μας είχαν αφήσει!
Ξανακάναμε αργά προς τα πίσω με σκοπό να ξαναγυρίσουμε.
Τότε ξέσπασε μαζί  και μια απίστευτη καταρρακτώδης βροχή που δε σταμάτησε καθόλου από κείνη την ώρα και μετά από περίπου μισή ώρα μες τη βροχή, το μπλοκ αποχώρησε συγκροτημένα προς Συγγρού Φιξ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνεις λάθος. Τα μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν όλη την ώρα στην Αμαλίας, μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, μαζί με τα μλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων και τους φοιτ.συλλόγους. Παρέμειναν συνεχώς εκεί, άντεξαν όλη την πίεση που ασκήθηκε και αποχώρησαν τελευταίοι από το Σύνταγμα μέσα σε καταρακτώδη βροχή προς Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε ανώνυμε δεν κάνω λάθος. Τα λευκά πανό που φαίνονται πίσω από το ΠΑΜΕ στο πεζοδρόμιο στο 1ο δευτερόλεπτο του βίντεο είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δε φαίνεται γιατι το πλάνο είναι σύντομο και γιατί είναι γυρισμ.ένα ανάποδα γιατί κινούνται προς τα κάτω. Τα έχω και σε άλλο βίντεο που δεν συμπεριέλαβα εδώ. ΔΔεν έχω φυσικά κανένα λόγο να πω κάτι που δεν είδα. Ηταν μπροστά μου σε απόσταση λίγων μέτρων. Δεν ξερω φυσικα αν υπήρχαν κι άλλοι και πόσοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Άγνωστο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αν παγώσεις το βίντεο στο 9΄΄ μπορείς να δεις στο κατω μερος του πανό ότι γράφει ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρότι είναι κάπως διπλωμένο

Red Star είπε...

Η βροχή μας τα χάλασε όλα.

Δεν υπάρχει αυτό ,ούτε ραντεβού να είχαμε με τον κ#@!@καιρό...

Πρέπει να τους ανατρέψουμε ,πρέπει,θέλουμε, μπορούμε (;)...Δεν ξέρω η σημερινή μέρα ήταν φορτισμένη, πάμε γι'άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο θα επιμείνω.Τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν συνεχώς από τις 5.30 στην Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και παρέμειναν εκεί μέχρι τέλος. Στο κάτω μέρος της πλατείας ήταν πράγματι μια ομάδα του ΣΕΚ που είχε αναρτήσει πανό στην πλατεία και μοίραζε την εφημερίδα της "εργατική αλληλεγγύη". Πιθανόν αυτό να αποτυπώνεις στο βίντεο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα το διαπιστώσεις και από σχετικά βίντεο, φωτογραφίες και ειδησεογραφία που θα "τρέξει" όπως φαντάζομαι από το πρωί.
Πετυχημένος ο τίτλος "επιστροφή του ΠΑΜΕ στην πλατεία". Καϋμός και ελπίδα? Εύχομαι πράγματι να είναι επιστροφή!!!


Γιώργος Σαρρής είπε...

Eγω λέω να αφήσεις τις αγάπες αφου άλλο θες να πεις στο πικρόχολο σχόλιο σου που με αφήνει αδιάφορο για να μην πω ότι γελάω μ αυτό. Οσο και να επιμενεις όμως, όταν παγωσεις στο 9'' το πανω γράφει ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατι σ' ενοχλεί. Χάνει πόντους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πρωτάθλημα ΕΠΑΝΆΣΤΑΤΩΝ επειδη αποχώρησε ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΜΕ και επανήλθε όταν απανήλθε το ΠΑΜΕ; Ειναι γελοίο ν ασχολούμαστε μ αυτό. ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΜΙΚΡΌ ΜΠΛΟΚ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.θα ακολουθούσε το μεγαλο και περιφρουρημένο.
Εγω πάντως το ανεφερα περιγράφοντας τη στιγμή κι οχι για να θίξω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τωρα αν μου λες ότι λεω ψέματα είσαι πραγματικα για γέλια γιατι μονταζ στο βίντεο δε γίνεται. Απορώ πως τολμας να λες κατι τετοιο ενω δεν ήσουνα καν εκεί κι ενω φαινεται στο βίντεο. Που να μην είχα κ βίντεο και έλεγα μόνο ότι είδα...

ΕΡΩΤΗΣΗ:Το ΣΕΚ δεν ειναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αν και από ότι ΈΧΩ ΔΕΙ το ΣΕΚ κατεβαινει ως ΣΕΚ. Και τα πανο αυτα έλεγαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Εκεί εξαντλείται όμως όλη η επαναστατικότητα σου; Στο αν φυγατε πριν ή μετά; Τι σχεση μπορεί να εχει ενα τέτοιο στοιχείο με οτιδήποτε; Ας σοβαρευτούμε λίγο επιτέλους. Μεγαλώνουμε και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δυστυχως απ ότι βλέπω δεν έχουν σε τίποτα άδικο απ όσα λένε οι πιο επιθετικοί του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Εχετε χοντρο πρόβλημα με το ΚΚΕ. Σε χαιρετώ κατα τα άλλα αγαπητέ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σου έχω ένα δωράκι αύριο. Θα ποστάρω στο "εδώ και τώρα" όλο το βίντεο με το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πεντακάθαρο μόλις φτάνει τα μπλοκ του ΠΑΜΕ έξω από το κολλέγιο στο νεοκλασσικό μετά τη Φιλελλήνων φεύγοντας από το Σύνταγμα. Τότε όμως θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη.Ετοιμάσου.
Αν επιμείνεις κι άλλο έχω και άλλο βίντεο όταν έρχεται ξανά από το άλλο ρευμα ενω το ΠΑΜΕ ΕΊΝΑΙ ΉΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ βΟΥΛΉ. Οι άτιμες οι κάμερες όταν κάνεις ένα γύρο έχουν το κακό ελάττωμα να τα γράφουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης άνοιξαν οι αλυσίδες του ΠΑΜΕ αρκετές φορες για να μπουν και αλλοι
διαδηλωτές,, ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ και αλλοι "ανώνυμοι",.. μεσα στο μπλοκ των εκπαιδευτικών
και ΜΑΣ ,,και ενω η περιφρούρηση των μεταλεργατων λογο που βρίσκονταν στην κεφαλή ηταν πολυ
μακρια πλέον,την ωρα που άρχισαν να κινούνται τα μπλοκ λιγα μετρα ωστε να επιστρέψουν ...ι
Το άσπρο πανό της Ανταρσυα που λεει ο παραπάνω ειχε ηδη ερθει κατω και ενσωματωθεί

Ήμασταν ολη αυτη την ωρα μαζι με ενα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ενα κλίμα πολυ οικείο
κατι σαν φλερτ ,οι μονοι που ένιωσαν κάπως άβολα ηταν οι συριζεοι στην επιστροφή μας
Πολυ ωραια η κίνηση των μπλοκ του ΠΑΜΕ και με πολυ άνεση ακομα και την στιγμη που τα
μικρο επεισόδια γίνονταν στα 5 μετρα με τα δακρυγόνα,, που ομως δεν ηταν και τοσα πολλα
Φαίνεται πως υπήρχε σχέδιο να μείνουν τα μπλοκ.... και οτι αποφασίζει το ΚΚΕ ξερει τον τροπο
και το κανει,,σκεπτόμενο πολίτικα, φυσικά...... και οχι με το συναίσθημα

Ανώνυμος είπε...

Ακροτελεύτεια σκηνή του "ενα κλίμα πολυ οικείο κατι σαν φλερτ".

Φτάνοντας Συγγρού-Φιξ για τη λήξη κι ενώ κοντεύει να μας πάρει το ποτάμι στο δεξί ρεύμα της Συγγρού, στα αριστερά το βανάκι του ΠΑΜΕ να μαζεύει τα πανό και τις σημαίες και δεξιά, στο πεζοδρόμιο έξω απ' το φαστφουντάδικο, οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διπλώνουν τα δικά τους.

Οι αριστερές ενότητες κλπ, ξεκινούν από κάτι τέτοια πρακτικά κι εφόσον υπάρχει ταξική συνείδηση και διάθεση για ρήξη και όχι συμβιβασμό με τον καπιταλισμό. Τα άλλα είναι για όσους σφυρίζουν πασοκικά και κάνουν πασαρέλες σε προστατευμένα περιβάλλοντα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο άπιστος Θωμας Ανώνυμος που είπε ότι 'κάνω λάθος", κοινώς λεω ψέματα, για το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας ρίξει μια ματια στο επομενο ποστ "Ναι μπορούμε"
(http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/11/blog-post_589.html)
όπου στο 5.43' φαίνεται εντελώς καθαρά το πανό που αποχωρεί. Για λόγους συντομίας αλλα κι επειδή δεν είχε κανένα νόημα δεν το έβαλα στο βίντεο αυτού του πόστ, αλλά το ανέφερα απλά.

ShareThis