Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Bαρόμετρο P.I. Iανουαρίου - Πιο δεξιά παρά τη φτωχεια;




Όπως βλέπεουμε η ΝΔ είναι μετά πό μήνες  μπροστά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σημειωνοντας μείωση σε όλους τους τομείς, από το εκλογικό ποσοστό ως τη δημοτικότητα του Α.Τσίπρα αλλά και την παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται.
Το ΚΚΕ μένει στα ίδια επίπεδα με το βαρόμετρο του Δεκεμβρίου ενω μικρές μετακινήσεις σημειώνονται στα άλλα κόμματα.

Ολα αυτά, αν θεωρήσουμε την έρευνα έγκυρη φυσικά, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας γραμμή διαχείρισης και όχι ανατροπής, στρέφει τον κόσμο σε όλο και πιο συντηρητική κατεύθυνση.
Για να βαδίσει ο λαός σε δρόμο ανατροπής, είναι απαραίτητη η ριζοσπαστικοποίηση του που φυσικά δεν έρχεται με ταξίδια στην Ευρώπη και αλλού, ή δημιουργώντας αυταπάτες με χαμόγελα και χειραψίες με πολιτικούς που ακολούθησαν και ακολουθούν γραμμή διαχείρισης του καπιταλισμού.
Ο λαός δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει όταν αυτοί που τοποθετούν τους εαυτούς τους "Αριστερά", αποφεύγουν ακόμα και να αναφέρουν τις λέξεις καπιταλισμός-σοσιαλισμός, όταν αποφεύγουν να αναφερθούν καθαρά στις αιτίες της κρίσης.
Αν δεν το κάνουν τώρα πότε περιμένουν να το κάνουν;
Είναι ή δεν είναι ο καπιταλισμός και η συγκέντρωση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια η αιτία του μαρτύριου που περνάει ο λαός; Γιατί το κρύβουν λοιπόν;
Ειναι δυνατόν ενα αριστερό κόμμα να αφήνει να θεωρηθεί σαν αιτία της κρίσης η διαφθορά και η κακοδιαχείριση και να μην αγγίζει καθόλου το ίδιο το σύστημα; Αυτά τα έλεγε και τα λέει και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και οι Αν.Έλληνες και η Χ.Α. Αυτό λέγεται Αριστερή πολιτική;
Έτσι θα ριζοσπαστικοποιηθεί ο λαός;

Παρακολούθησα την παρουσίαση της δημοσκόπησης από το πρωινό της ΝΕΤ.
Στη συνέχεια στο τραπέζι κάθισαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων, οι γνωστοί μας από την τηλεοπτική τους καριέρα κ. Κ.Μίχαλος(ΕΒΕΑ), Β.Κροκίδης(ΕΣΕΕ), κ.Ασημακόπουλος(ΓΣΕΒΕ), ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού επιλητηρίου κλπ.
Φυσικά "διαπίστωσαν" όλοι με ανακούφιση το ότι φαίνεται πως ο λαός αναγνωρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού της χώρας, "του Αντώνη του Σαμαρά" για ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Αυτό είναι το πρόβλημα! Η αξιοπιστία της χώρας...
Είπαν φυσικά ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, ενώ στο τέλος κάποιος είπε ότι αναμένει και τα νέα μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ΜΑΣ!
Εύγε και σ' αυτούς και στον "Αντώνη του Σαμαρά".
Σιγά να μη νοιάζονται αν ζει η αν πεθαίνει ο λαός.
Αν και μάλλον πρέπει πρώτα να νοιαστεί ο ίδιος ο λαός, που ακόμη δε δείχνει καθόλου να έχει διάθεση να ξεκόψει από το παραμύθι που του πουλάνε όλοι αυτοί, με τη βοήθεια φυσικά και των ΜΜΕ αλλά και όλων όσων βάζουν πλάτη για τη σωτηρία του συστήματος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"O λαός αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Σαμαρά"
και από μέσα τους θα λένε,
"μα τόσο μαλάκας αυτός ο λαός πιά"
Ηλίας.

Giannis Pit. είπε...

Και να ρωτήσω τώρα εγώ καλόπιστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαχειριστική του λογική, σωστά, στρέφει τον κόσμο στην απογοήτευση όχι συντηρητικά, δεν στέκει αυτό που λες.
Το ΚΚΕ τώρα με την συνεπή του τακτική, για να δω απάντηση που είναι ο βαθμός διείσδυσής του στα Λαϊκά στρώματα και γιατί δεν είναι αυτή ανάλογη ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εποχή δέχεται λυσσαλέα και χυδαία την επίθεση του κατεστήμενου σε όλα τα επίπεδα.
Το πως θα την διαχειριστεί είναι ένα ζήτημα.
Το θέμα είναι απέναντι σε αυτό τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΕΤΟ, και την άμεση φασιστικοποίηση του καθεστώτος, πως απαντά η αριστερά συνολικά σύντροφε.
Η Υπο-εκτίμηση του Φασιστικού κινδύνου της Χ.Α. να μην επαναληφθεί και τώρα σε δεύτερο επίπεδο, αυτό είναι το σημαντικό.

Ανώνυμος είπε...

Giannis Pit Δεν υπάρχει τρόπος, πιστεύω εγώ, να δωθούν εξηγήσεις μέσα από σχόλια και προσωπικές αντιπαραθέσεις γι αυτό το θέμα που βάζεις. Δεν είναι εύκολο να σου εξηγήσει κάποιος τι πραγματικά είναι η "αριστερά" που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που αποδέχεσαι ότι είναι ...αριστερά, εκτός και αν λες ότι είναι αριστερά στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, οπότε ...πάσο.
Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό και απορία είχαν και οι οπαδοί και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του Αντρέα όταν και εκείνο έλεγε για την "αριστερά" στην εξουσία με την ίδια μέθοδο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή συνθήματα, λεξιλόγιο κλπ του ΚΚΕ και με την ίδια τακτική αντιπαραθέσεων με την ..."επάρατη δεξιά", σε επίπεδο βουλής και επιτροπών, με την απίστευτη προπαγάνδιση από τα τότε ΜΜΕ, περισσότερο εφημεριδες, για την προοπτική που ανοίγεται από την μελλοντική διακυβέρνηση της χώρα από μια "αριστερή" κυβέρνηση με μια μικρή διαφορά, τότε είχε πολύ αντιαμερικανισμό, τώρα έχει πολύ αντιμνημόνιο. Βλέπεις σήμερα εν μέρη αποδέχονται, χωρίς να το ομολογούν άμεσα, την παγκοσμιότητα της δικτατορίας του κεφαλαίου που έχει την εξουσία. Μια άλλη διαφορά του τότε με το τώρα είναι ο "αντίπαλος"!!! Τότε βγαίνοντας από μια στρατιωτική χούντα, η κοινωνία στρεφόταν προς την ευκολοχώνευτη αριστερά του συστήματος, σήμερα που βγαίνουμε(;) από την διακυβέρνηση της ευκολοχώνευτης αριστεράς η κοινωνία στρέφεται προς την απόλυτη δεξιά του συστήματος.
Ερώτηση που πιθανά μπορεί να κάνεις. Γιατί δεν στρέφεται προς την αριστερά και πάει στην ακραία δεξιά;
Γιατί ακόμα και από την καπιταλιστική αριστερά η γκαιμπελίστικη προπαγάνδα για την διακυβέρνηση των λαών που έζησαν την πρώτη προσπάθεια να στηθεί το πρώιμο στάδιο του κομμουνισμού είναι τόσο αισχρή που καταφέρνει να ξεγελάει τις μάζες.
Όσο για το ερώτημα που βάζεις για το ΚΚΕ και τον βαθμό διείσδυσης στα λαικά στρώματα απάντηση υπάρχει στις Θέσεις του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο. Να μια ευκαιρία λοιπόν να διαβάσεις τις Θέσεις και να κρατήσεις σημειώσεις με απορίες και προβληματισμούς και να τις απευθύνεις απευθείας στο ΚΚΕ και όχι στα blogs και τα sites, περιμένοντας απαντήσεις από ανώνυμους ή και "επώνυμους" σχολιαστές.
Διαβάζοντας τις Θέσεις και καταθέτοντας τις απόψεις σου σε όποια ΚΟΒ επιθυμείς (είναι ανοικτές σε όλο το λαό παρά τηνπροπαγάνδα για το αντίθετο) μπορείς να έρθεις πιο κοντά στην πραγματική και υπεύθυνη απάντηση που μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Κάνε την κίνηση σου και δες!

ShareThis