Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επάγγελμα πρώην κομμουνιστής

-Τι επαγγέλεσθε;
-Είμαι πρώην κομμουνιστής.
-Μμμμ... πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και τι μπορείτε να κάνετε για μας;
-Ο,τι ακριβώς χρειάζεστε κι έχετε ανάγκη. Δηλαδή μπορώ τα πάντα για σας. Γιατί αν χάσετε την εξουσία σας... Είμαι ό,τι πιο χρήσιμο μπορείτε να φαντασθείτε! Μιλάω αριστερά κοιτάζοντας δεξιά. Είμαι επαναστάτης βροντερός στα λόγια, που οφείλω να πω πως μου έμαθαν καλά να χειρίζομαι, ενώ στην πράξη κάνω ό,τι πρέπει για να φρενάρω τη συνείδηση. Βαρέθηκα ξέρετε τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις και τους χαζούς ηρωισμούς. Δεν αντέχω άλλες φασαρίες και ξεσηκωμούς. Ζητάω κοινωνική ειρήνη, συνεργασία όλων με όλους για το ...κοινό μας καλό.
Δώστε μου ένα ρόλο στη μηχανή σας και δεν θα μετανιώσετε.
-Μάλιστα... Και με τους τέως συντρόφους σας;
-Εξακολουθώ να τους φωνάζω συντρόφους, τι καλύτερο; Οχι για να με ακούνε αυτοί βέβαια, αυτοί ξέρουν..., αλλά για να μπορώ να μιλήσω στους άλλους με τη γλυκιά φωνή μου και να κλαψουρίζω για αυτούς που γοητεύονται από τα ψευτοκλάματα.
Κατά βάση τους σιχαίνομαι, θέλω να εξαφανιστούν, έλεος πιά! Ο κόσμος προχώρησε, δεν θέλει βία και αίματα! Θέλουμε την ησυχία μας... Οσο για τους πολλούς, τους αρέσει σίγουρα να νομίζουν ότι μπορούν χωρίς κόπο και ζόρι να καταφέρουν κάτι...
-Να καταφέρουν τι;
-Μα ό,τι τους επιτρέπετε φυσικά.
-Νομίζω ότι συνεννοούμαστε απόλυτα. Φυσικά θα έχετε αρκετές "αποκαλύψεις" για τους τ.συντρόφους σας. Ξέρετε... ράμματα για τη γούνα τους.
-Μα τι λέτε; Εχω ό,τι χρειαστεί, κι ό,τι δεν έχω μπορώ να το δημιουργήσω. Πως θα πείσω άλλωστε... αν δε μιλάω διαρκώς για την "αγριότητα", τη "σκληρότητα", την απανθρωπιά τους... Ο κόσμος διαρκώς κοιτάζει με το πλάι του ματιού του προς τα κει. Κάποιος πρέπει να του γυρίζει με κάθε τρόπο διαρκώς το κεφάλι. Κάποιος ..."δικός τους" αν γίνεται.
Μην ανησυχείτε, είμαι ένα είδος ζωγράφου που ειδικεύεται στο να μαυρίζει διαρκώς το λευκό. Λερώνω καλά!

-Πιστεύετε κι εσείς ότι ο καπιταλισμός έχει τελειώσει;
-Μα τι λέτε; Ο καπιταλισμός είναι μια Λερναια Ύδρα, με την καλή έννοια βέβαια...Είναι ένα πανέξυπνο σύστημα που πάντα βρίσκει τρόπους! Αρα και τώρα θα βρεί τρόπο να ξεγλυστρίσει, αν φυσικά βρει τους κατάλληλους συνεργάτες. Δεν  είναι έτσι;
-Ακριβώς, αρκεί να ξεφορτώνεται τους επίδοξους Ηρακλήδες που θέλουν την εξόντωσή του. Ειδικά όταν οργανώνουν και δημιουργούν κι άλλους τότε κινδυνεύουμε.
-Αυτό αφήστε το σε μας. Ειδικότητά μας η ..."επαναστατική" διάλυση των πάντων μέχρι τη σχάση του πυρήνα αν χρειαστεί. Όπου μαζεύεται ...σκόνη, φυσάμε επαναστατικά και  σκορπίζει πριν γίνει πέτρα. Πάνω απ' όλα το άτομο, ο άνθρωπος... Και οι ομάδες όπως ξέρετε καταπιέζουν την προσωπική ελευθερία, πράγμα που δε μας αρέσει. Πως μπορεί να αλλάξει κανείς τον κόσμο καταπιέζοντας την προσωπική του ελευθερία; Αρκεί να φερόμαστε με κάποια ανθρωπιά, καταλαβαίνετε... πρέπει να πείθουμε.
-Μα φυσικά, πάνω απ' όλα ο άνθρωπος, ειδικά ο ...ικανός άνθρωπος. Κι  εμείς οι καπιταλιστές άνθρωποι είμαστε άλλωστε όπως όλοι. Και μάλιστα πιο άνθρωποι απ' τους άλλους!
-Ας δώσουμε λοιπόν τα χέρια! Για ένα καπιταλισμό για τον άνθρωπο! Για την επανάσταση της ελπίδας για "κάτι καλύτερο για όλους"!
-Μμμμ πολύ ωραίο! Που τα βρίσκετε...Πραγματικά χρήσιμος! Για έναν κόσμο για ...όλους! Υπέροχα ακίνδυνο! Μα αλήθεια, τι θα έκαναν αυτά τα ζώα αν δεν τους δίναμε εμείς μια δουλειά; Αυτοί δεν είναι ικανοί να χωρίσουν δυο γαιδουριών άχυρο. Εμπρός λοιπόν για τον άνθρωπο, το νέο  ...ικανό άνθρωπο και την προσωπική του ελευθερία. Ακούγεται μια χαρά!

22 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό !!

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο πολυ καλό μπράβο ειναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις...!!!

Υ.Γ Και ειναι και πολλοι παναθεμα τους


Γιοζεφ Κ

Ανώνυμος είπε...

Δε πρέπεινα μιλάς έτσι για την ηγεσία του κόμματος,ό,τι μπορεί κάνει.

παπ

spiral architect είπε...

Με λίγα λόγια:
Ο θεός να σε φυλαει από παλιά πουτανα και από πρώην κομμουνιστή.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

και ποιός ξέρει τι άλλα αιματρά και απάνθρωπα λένε ή εννοούν στα απόκρυφα του λόγου τους...
πολύ καλό!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

ο ανώνυμος είναι ένας πρώην; πολύ καλός προσλαμβάνεται!!!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

... ο Ανώνυμος ΠΑΠ

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ είπε...

Σκατα στο λακο του καθε καριολλη ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΥ. Πρεπει να τελειωσουμε καθε προσκυνημενο τομαρι,ξεπλυμα των αστων με αιμα.Δεν με νοιαζει πλεον,ετσι κι αλλιως μελος δεν ειμαι,οποτε εχω το δικαίωμα αυτα τα καθικια τους νεοαυριανιστες να τους τελειωσω με αιμα

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 7 Αυγούστου 2013 - 3:30 μμ: Από την χαρά σου έβαλες το όνομά σου αλλά ξέχασες να βάλεις το επίθετό σου.
Αν δεν κάνω λάθος είσαι ο παπ αρι, έτσι;
Μην σταματήσεις να βάζεις τέτοιες "ωραίες εξυπνάδες" τις χρειαζόμαστε για την έρευνα που κάνουμε για τους ηλίθιους του διαδικτύου.
Που ξέρεις, μπορεί να φανείς και σε κάτι χρήσιμος.

akrat είπε...

πάντα μισούσα τους τέως...

τέως διευθυντής τέως αριστερός τέως τέως τέως...

αηδία

akrat είπε...

αυτός ο μπολσεβίκος μπας και πρέπει να ψαχτεί προσωπικά σε κανένα ψυχίατρο????????


τον καημένο...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

τι έγινε τώρα μετά την ανακοίνωση του κκε για τον 902, κατάπιαν τη γλώσσα τους; ουτε συγνώμη για τα ηλίθια σχόλια και για τα δήθεν ηθικά που τώρα έγιναν ηθικά γι αυτούς; ξεβρακώθηαν!!!!!!!!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μπήκε στο σχολιασμό κάποιος Χρυσαυγίτης που μας είπε ότι "ναι είναι πρώην κομμουνιστής...που βαρεθηκε τα παραμύθια κλπ κλπ" και ότι στην ΕΣΣΔ με ένα μισθό αγόραζες 1 κιλό κρέας...
1.Δε δημοσιεύουμε βλακείες.Αυτά μπορεί όποιος θέλει να τα βρεί στα δικά τους σάιτ.
2. Μου φαίνεται υπερβολικό να τολμάει κάποιος ΧΑ να λέει ότι ήταν πρωην κομμουνιστής αλλά να που συμβαίνει.
3.Στην ΕΣΣΔ ειχαν ΔΩΡΕΑΝ σπίτι(που δεν τους το έπαιρνε κανείς), ΔΩΡΕΑΝ υγεία, παιδεία, αθλητισμό, ΔΙΑΚΟΠΕΣ(ενώ εδώ 75% έμεινε σπίτι του θυσιασμένο στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας") και πολλά άλλα όπως πολιτισμό όλων των μορφών από κλασσικό χορό μέχρι λαική παραδοσιακή τεχνη. Δηλαδή όλα αυτά για τα οποία ανησυχεί και πηδάει από τα μπαλκόνια ο σημερινός κάτοικος του πλανήτη του καπιταλισμού ήταν ΔΩΡΕΑΝ και εξασφαλισμένα. Σε λίγο πάρα πολλοί θα αρχίσουν να κοιτάζουν προς αυτό το χιλιοσυκοφαντημένο όνειρο. Γι αυτό λοιπόν και οι σκληροί προστάτες του συστήματος ΧΑγίτες φωνάζουν ή μαλλον γαυγίζουν.
Στην ουσία όμως δε λένε και τίποτα το συγκλονιστικά διαφορετικό από τους υπόλοιπους υποστηρικτές της λογικής "της προσπάθειας για προσέλκυση επενδύσεων" που δε σημαίνει τίποτα άλλο από την εξόντωση ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους.
Στο τέλος όλοι θα δουν ότι 2 δρόμοι μόνο θα υπάρχουν. Από τη μια αυτός της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του καπιταλισμού κι από την άλλη αυτός της στηριξής του που θα ομολογεί ότι η σωτηρία είναι στο να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι για να γίνουμε "ελκυστικοί" στις σωτήριες επενδύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο γκαιμπελς στα καλυτερα του.Δες Γιωργο με τι τροπο αναδημοσιευσε το γρεκι το αρθρο σου και με τη σειρα της η σιβυλλα. Μπαταχτσης.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θα έπρεπε να ντρέπονται για τον τρόπο της αναδημοσίευσης. Να βγάλουν τη φωτογραφία ή να κατεβάσουν το άρθρο. Ο αντιΚΚΕδισμός σας και ο κρυμένος αντικομμουνισμός δεν εχει όρια αλλά δε θα τους πάει πουθενά.Απλά κάνουν το κέφι του συστήματος συνειδητά ή ασυνείδητα.

ΗΛΙΑΣ είπε...

Μήπως θα έπρεπε να ντρεπόσαστε εσείς δεν δέχομαι μαθήματα αγωνιστικής θεωρίας από χαρτογιακάδες ο καθένας είναι υπεύθυνος για της πράξης του δεν το κατεβάζω γιατί πιστεύω ότι πολύ σαν του λόγου σου το έχουν επάγγελμα ήμουν είμαι και θα ειμή κουμουνιστής είμαι άνεργος πολύτεκνος με εγκεφαλικό και όμως δεν δέχομαι καμία νουθεσία από κανένα σας είμαι κουμουνιστής από το πολυτεχνείο Όταν και δούλευα οικοδομή και έφαγα αρκετό ξύλο και δεν με νοιάζει τίποτα από τότε δεν θα μου απαγορεύσετε λοιπόν να πιστεύω ότι είσαστε λαπάδες αρκετή από εσάς δεν λέω για όλους τους συντρόφους βεβαία τέλος ειμή υπέρ της ένοπλης επανάστασης ,δώστα τώρα στον Σφακιανάκη
Αι σιχτιρ κουφάλες κουμουνιστές των σαλονιών που θα με πεις και αντικουμουνιστη διαβασε πρωτα το skopelosnews και μετα πετα παπαρες

Γιώργος Σαρρής είπε...

H γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Μπλογκ που δε μπορούν να γράψουν 2 αράδες και που νομίζουν πως έχουν δικαιωμα να παίρνουν ό,τι θέλουν και να το κάνουν ό,τι θέλουν διαστρεβλώνοντας αυτό που παίρνουν. Κι από πάνω μιλάνε και για "συντρόφους".
Και είναι και υπέρ "της ένοπλης επανάστασης". Μακάρι νά ξεραν τι σημαίνουν όλα αυτά.
Και τελικά αφού εγώ είμαι κομμουνιστής των σαλονιών τι δουλειά έχουν εδώ στο σαλόνι μου αυτοί οι επαναστάτες;;;

Ανώνυμος είπε...

Καραμπινατη αλλοιωση του αρθρου απο μπλογκ προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι τους εμαθαν ετσι πορευονται: http://greki-gr.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1322.html

Κ.Α.Β

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Γιώργο έβγαλε τη φωτογραφία από το άρθρο και σε αποκάλεσε ..."σύντροφε"!!!!
Έκανε αυτό ακριβώς που γράφεις ότι κάνουν οι οπορτούνες.
Προφανώς αποδέχτηκε το ρόλο του blog ως οπορτουνίστικο
http://i.picasion.com/pic73/96ef3d65aae76983a1cbebaa1ed7a790.gif
Είναι απίστευτοι

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τη φωτογραφία την έβγαλε και το ΓΡΕΚΙ που ήταν και το μπλογκ που είχε κάνει το μοντάζ, μετά από μέιλ που έστειλα και εκεί. Το Σκόπελος του Ηλία που απάντησε πιο πάνω, ενώ το Γρέκι από όπου το πήρε διόρθωσε παραδεχόμενο ότι η φωτό δεν έχει σχέση με το άρθρο και αλλάζει το νόημα του περιεχόμενου του, επιμένει μόνο του και μας βρίζει κιόλας χυδαία. Τι να πεις...Τζάμπα ξόδεμα ενέργειας. Είπαμε, όποιος δε θέλει ποτέ του δε θα καταλάβει.

TRASH είπε...

Μία πρόταση για την εικονογράφηση του εξαιρετικού σου κείμενου, που το είδα μόλις σήμερα.

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/wp-content/uploads/%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%91%CE%A3-%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91.jpg

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ευχαριστώ TRASH! Καλό!

ShareThis