Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!

Δηλαδή για να καταλάβω...
Μας παίρνουνε το σπίτι και εμείς καθόμαστε με ύφος σοβαρό πλην περίλυπο και επιβλέπουμε την ανακαίνιση για να το παραδώσουμε σένιο;
Μας λέει ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός πως παραδώσαμε κομμάτι της εθνικής ανεξαρτησίας, και εμεις καθόμαστε μες το φόβο και τη θλίψη και απλά ακούμε την κακή μας μοίρα και τί έφταιξε;

Ωραίοι Ελληνες είμαστε.Θα μας βλέπουν οι Λεωνίδες και οι Κολοκοτρώνηδες και θ΄ανατριχιάζουνε.Τι έχουμε πιει μωρέ;
Ολα είναι εδώ κι ειναι ακόμα δικά μας!
Κι απ' τα δικά μας, τα Ελληνικά δεν τους δίνουμε τίποτα.ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Μας ζητάνε και μας παίρνουνε τα πάντα κι η κυβέρνηση το διαπραγματεύεται πολιτισμένα!
Γιατί απ'όλους αυτούς κανείς δεν θα χάσει τίποτα.Ποτέ δεν χάνει.Οσο για την πατρίδα άστο...
Μας λένε καθαρά πως σε ένα μήνα, θα μπουν στο δωμάτιο οι Ευρωπαίοι "ηγέτες", συνεργάτες και υπάλληλοι με το αζημίωτο των golden-boys των χρηματιστηριακών οίκων, και θα αποφασίσουν για μας!
Και εμείς θά'μαστε απ'έξω!!Χωρίς δικαίωμα ψήφου!!!
Και το δέχεσαι εσύ αυτό;Πες μου αν το δέχεσαι, γιατί δεν γίνεται να το δέχεσαι.Ουτε σκλάβοι... Το ήξερες εσύ οτι υπήρχε αυτό το άρθρο 12..τόσο.. παράγραφος ..γάμα τα, που λέει πως είσαι πλέον σκλάβος και δεν αξίζεις ούτε καν ψήφο, για το αν θα έχεις αύριο δικαίωμα να ζήσεις η να σέρνεσαι σα ζητιάνος;Στο είχε πεί κανείς;Και τώρα τι θα κάνεις;Θα το φας και θα κάτσεις στην TV να δεις τι έγινε με το Λάτσιο και την Ελένη και τ'άλλα παιδιά που γιορτάζουν 20 χρόνια μαλακίας και παράλυσης της σπονδυλικής μας στήλης;
Ε οχι λοιπόν!ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!
ΟΧΙ!Δεν με ενδιαφέρει η οικονομία αν δεν είναι πρώτα απ'όλα η δική μας οικονομία.Δεν μ'ενδιαφέρουν οι δείκτες που δεν νοιάζονται για το αν θα πεθάνουν αύριο οι Έλληνες συνταξιούχοι στα παγκάκια, και τα παιδιά μου δεν θα έχουν δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση. στην υγεία, στη ζωή ρε γαμώ το!
Και όλα αυτά είναι δικαιώματα.
Η υπεράσπιση όμως της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας είναι καθήκον!!
Και όταν αυτά πάνε να στα πάρουνε, δεν σκύβεις το κεφάλι περίλυπος και κλαις τη μοίρα σου.
Τους κόβεις τα χέρια και τα παίρνεις πίσω.Βγαίνεις στο δρόμο και το κάνεις καλοκαιρινό.Γιατί εδώ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΉ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!Και όταν μπουκάρουνε στο σπίτι σου και σου αρπάζουνε τη ζωή σου ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ.
Μέ ότι τρόπο έχεις και δεν έχεις.Θεμιτό η αθέμιτο.Καθαρό η βρώμικο.Βίαιο η πολιτισμένο.Η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια και τώρα πιά το ξέρεις καλά.
Τέρμα λοιπόν οι δείκτες , οι λογικές αναλύσεις, οι λογαριασμοί και οι στατιστικές εκτιμήσεις!
Έφτασε η ώρα να στήσουμε τα δικά μας Πολυτεχνεία, τα δικά μας χάνια της Γραβιάς, τις δικές μας Θερμοπύλες, κόντρα σε κάθε λογική πληρώνοντας το δικό μας μερτικό για να υπάρχουμε.
Τέρμα τα παραμύθια του εφικτού, του ρεαλισμού και του φόβου πως τίποτα δεν γίνεται.Αυτή η ζωή είναι δική μας μόνο αν την διεκδικήσουμε με όποιο τρόπο.
Και τότε θα δεις πως αυτοί που έχουνε να χάσουνε πολλά, θα αφήσουν το υφάκι και την πολλή μαγκιά και θα βρεθούν και λύσεις και χρήματα ...
Το πρώτο έλλειμμα όμως που πρέπει να καλύψουμε είναι αυτό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας!
Αλλιώς με τί μούτρα θα σταθούμε μπροστά στα παιδιά μας αύριο όταν θα μας ρωτήσουνε πως το αφήσαμε αυτό να γίνει;
Με τι μούτρα θα πάμε σε ένα μήνα στις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου, και θα σηκώσουμε το κεφάλι να κοιτάξουμε τις κιτρινισμένες φωτογραφίες των προ-προ-παππούδων , που θα παίρνουν τα μάτια τους φωτιά στους τοίχους;
Μας αφαίρεσαν λοιπόν την Εθνική μας ανεξαρτησία;
Τη θέλουμε πίσω!
Εδώ και τώρα!Απλά κι ωραία!
Τη θέλουμε πίσω!
Οτιδήποτε λιγότερο δεν μας ταιριάζει!
Δεν μας αξίζει!
Ειναι προδοσία!!
ΟΧΙ,ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!

12 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Όρια αρνιέμαι….!

…..Όρια αρνιέμαι
στο διάβα μου να βάζουν….,
ώς πού θα πλανιέμαι
τον κύκλο να χαράζουν….!

Τα άνομα του χτες
νόμιμα είν’ σήμερα….,…..
πάντρελοι Ελεγκτές
μας κλείνουν σε σύνορα….!

‘’Αλήτης’’ των δρόμων
θε να γενώ μια μέρα…..
κι αρνητής των νόμων
της Γης πέρα ως πέρα….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

yannidakis είπε...

Πολυ καλογραμμενο το κειμενο φιλε μου. Και αντιλαμβανομαι το μενος, την αγανακτιση & το σκεπτικο σου, αλλα ειμαι σιγουρος πως μιλας εν βρασμω.
Γραφεις ολα αυτα, αλλα αναρωτιεμαι μηπως εσυ κι ολα τα αλλα αντιστοιχα κειμενα που διαβαζουμε καθημερινα πως δεν σκεφτηκατε την πατριδα σας 20-30 χρονια πριν, οταν η διαφθορα εκανε τα πρωτα επωδυνα βηματα της, οταν τα ρουσφετια βολεψαν τα παιδια σας, οταν οι τα εσοδα κρυβοντουσαν γιατι "μπορουσατε" να τα κρυψετε.
Που ηταν τοτε οι επαναστασεις σας υπερ του κρατους; Που ηταν τοτε η προσωπικη θυσια για το κοινο καλο;
αχ! ολοι κακομαθημενοι επαναστατες γινατε :[

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,
ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α !!!.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ "ΟΙ ΛΙΓΟΙ" ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

ΕΑΝ ΕΝΔΩΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ,ΕΝΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΑΥΡΙΟ !!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανώνυμε 3.47 ,
Έχεις απόλυτο δίκιο.Η συνθήκη της Λισσαβώνας ήταν το απ'την πίσω πόρτα πέρασμα της πολιτικής ενοποίησης.Οταν έιδαν έκπληκτοι οτι "κόλλησαν" σε Γαλλία Ολλανδία με το Ευρωσύνταγμα έγινε η τρίπλα της συνθήκης της Λισσαβόνας, για την οποία βέβαια ουδείς μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται.Και πέρασε απο τη Βουλή αναίμακτα.Η οργή όμως του κόσμου μεγαλώνει.Κι ας μιλάνε για δήθεν συναίνεση.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και για να μην παριστάνω και τον μάγκα, το λάθος το δικό μου αλλά και των περισσότερων ήταν η αδράνειά μας. Δώσαμε τα κλειδιά της ζωής μας σε άλλους και έτσι φτάσαμε εδώ.Πόσο μάλλον που τα δώσαμε σε λάθος χέρια.

Ηλίας είπε...

Πόσο μίσος πρέπει να τρέφουν για τον λαό για να του συμπεριφέρονται κατ'αυτόν τον τρόπο άραγε;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γιαννιδάκης.Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τα ίδια φίλε.Αλλα ακόμη κι αν είναι έτσι καποια, στιγμή δεν κάνει κακό να ανοίγουμε τα μάτια μας και να αλλάζουμε συμπεριφορά.
Προσωπικά δε, ούτε καν μου πέρασε απ το μυαλό να ξεφτιλιστώ ζητώντας ρουσφέτια.Και βέβαια θα μπορούσα , αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Για την πατρίδα τώρα, το μόνο καλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθουμε με κάθε τρόπο.Η Ελλάδα δέχεται ΕΠΙΘΕΣΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει ας διαβάσει λίγο την πραγματικότητα.Το λένε πλέον πάρα πολλοί.Ακόμα και ο Τράγκας που είναι δεξιός μιλάει για πόλεμο των Γερμανών εναντίον του Νότου.Και φυσικά πάρα πολλοί απο όλο το φάσμα και βέβαια και η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.Και βέβαια δεν θα τους περάσει!Αν υποχωρήσουμε τώρα αύριο δεν θά έχουμε μούτρα να αντικρίσουμε τα παιδιά μας, όταν θα μας ρωτάνε γιατί είναι σκλάβοι.
(Τέλος το να ονομάζεις την άνευ όρων παράδοση αγώνα, είναι τελείως ακατανόητο.)

Kirki είπε...

"Αν υποχωρήσουμε τώρα αύριο δεν θά έχουμε μούτρα να αντικρίσουμε τα παιδιά μας, όταν θα μας ρωτάνε γιατί είναι σκλάβοι."

Ετσι.
Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για το ότι πρέπει να είμαστε καλά παιδιά.Να κάτσουμε να μας περάσουνε τα μέτρα.Είναι για το καλό μας βρε.Εμείς άλλωστε φταίμε.΄Κουβέντα για τις μίζες,για τον πλουτισμό όλων των πολιτικών διαχρονικά,για τις συνεχεις μασες,για τα ¨μεγαλα έργα¨.
Οχι οχι.Δε φταίει κανείς απ αυτούς.Εμείς φταίμε.Και καλό είναι να μη μιλάμε.Τσιμουδιά.Σιωπή.Ενοχλούμε την άσκηση της πολιτικής.Είπα ΣΙΩΠΗ...ΣΚΑΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Γιώργο, όταν 77,4% ψηφίζουν Νέα Τρομοκρατία και ΠΑ.ΣΟΚ, πιός θα βγει στούς δρόμους;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κι όμως φίλε μου, η ιστορία θα κινηθεί γιατί αυτή είναι η δουλειά της.Οσο κι αν φαίνεται δύσκολο, έχει φανεί πολλές φορές οτι το μόνο εύκολο είναι να ανατραπούν οι λογικές των αριθμών.Ειδικά όταν λένε ψέμματα και δεν εκφράζουν το πως αισθάνεται η κοινωνία.Αμφιβάλει μήπως κανείς , πως αν το "όραμα" της αριστεράς "εκφραζόταν'καλυτερα και πιο ενιαία, αυτό το 75% θα ήταν πολύ πολύ χαμηλότερο.Αυτά όμως αλλάζουν, και αλλάζουν ξαφνικά.Εδω είμαστε και θα τα δούμε.

ΝΤΑΒΕΛΙΣ είπε...

Λοιπον μεγαλε τα λεσ πολυ καλα γι' αυτο πρεπει ολοσ ο λαος απο καθαριστρια μεχρι κι αστυνομια να κατεβειται σε διαρκεις απεργειες να παραλισεται ολθσ τους 300 μαλακιες με τα αιτιματα.
ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΥΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ-ΣΗΑΣΙΜΩ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Αυτο μποορει ωα φερει λιγο μεγαλη δισκολεια αλλα θα ειναι μια για παντα. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΖΗΤΑ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΟΦΙΝΙ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!

ShareThis