Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Γενικη απεργία!!!

Γιατί είναι αδύνατο ότι κερδήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια μετά τη δικτατορία, το δικαίωμα για δουλειά, για δωρεάν παιδεία και υγεία, για δίκαιες συντάξεις, για μια σταλιά ανάσα και ζωή, να γίνει φτερό στον άνεμο επειδή έτσι απαιτούν οι Ευρωπαίοι "σύμμαχοί" μας.
Γιατί η εποχή της φεουδαρχίας έχει περάσει προ πολλού, και δεν γίνεται να ξαναγυρίσει.
Γιατί η Εθνική Ανεξαρτησία έχει στοιχίσει πολύ αίμα για να χαρίζεται έτσι δωρεάν στα κοράκια των αγορών και τους πολιτικούς τους συνεργάτες.
Γιατί αυτοί που έχουν καταθέσει σχεδόν 100 δις ευρώ στις τράπεζες του εξωτερικού δεν είναι ούτε εργάτες ούτε δημόσιοι υπάλληλοι!
Γιατί 5,1 δίς χαρίστηκαν μόνο μες την τετραετία 2004-2008, από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γιατί το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο (ναί της μικρής Ελλάδας) κατέχει το 20% του παγκόσμιου στόλου αλλά τα χρήματα τους δεν περνάνε από δω, αλλά ταξιδεύουν στις 10000 offshore εταιρείες, κάνοντας τζιρο 500δις (!) το χρόνο, αφήνοντας τεράστια ποσά να ξεφεύγουν νόμιμα απο τη φορολογία!
Γιατί κάθε χρόνο 5δις τουλάχισον του πληρωμένου ΦΠΑ απλά δεν αποδίδεται στο κράτος, ενώ έχει αρχίσει το γδάρσιμο για να μαζευτεί 1 δις και ούτε .
Γιατί το στέγνωμα της αγοράς θα έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια την ύφεση, το κλείσιμο μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων,την ανεργία, την εξάρτηση όλων από τις τράπεζες και τελικά την υποδούλωση.
Γιατί είναι σίγουρο με αυτά τα μέτρα οτι αμέσως μετά θα πρεπει να ληφθούν κι άλλα, κι ύστερα κι άλλα για το καλό δήθεν της πατρίδας.
Γιατί πατρίδα μας δεν είναι οι ισολογισμοί των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων , αλλά αυτά που αγαπάμε, οι άνθρωποι γύρω μας, οι οικογένειες τα παιδιά μας και οι φίλοι μας που μας βάζουν να τους φορέσουμε τη θηλειά στο λαιμό.
Γιατί η Γερμανία ηττήθηκε πριν από 65 χρόνια και τώρα επιστρέφει δριμύτερη και πονηροτερη απο άλλη πόρτα.
Γιατί δώσαμε ρε , δώσαμε, ας δώσουν κι αυτοί που τα πήραν όλα και τώρα κάνουν τους ανυποψίαστους.
Γιατί κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι να πληρώσουν για τις ληστείες σ'αυτό τον τόπο.
Γιατί η κρίση θα γίνει χειρότερη αν δεν πατήσουμε τώρα φρένο στις απαιτήσεις των αχόρταγων αγορών.
Γιατί είμαστε ευκολόπιστοι, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.
Γιατί τσαντίστηκα!Γι αυτό!
Ας γίνει χαμός μαζικότητας αύριο στις συγκεντρώσεις.Ας σταλεί επιτέλους το μήνυμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν αντέχω, είναι το να διαβάζω απόψεις που μέσες -άκρες ταυτίζονται με το "κράξιμο" που μας ρίχνουν οι δυτικοί και ειδικότερα οι Γερμανοί.
Ξεχάσαμε ποιοί ήταν, τι έκαναν στον πλανήτη (εις διπλούν μάλιστα για να το εμπεδώσουμε), θεοποιήσαμε τις βιομηχανίες τους, ξεχνώντας πως αυτές προυπήρχαν των πολέμων και ξαναστήθηκαν χάρις και στα ελληνικά χέρια.
Δεν εμφανίστηκε η Γερμανία εκ της μη ούσης και δεν ανέπτυξε οικονομία απο μόνη της, μα απορρόφησε τον μισό αμερικάνικο προϋπολογισμό τον καιρό του ψυχρού πολέμου.
Βάφτισε την ένωση με την ανατολική μεριά της με δικονομικό τρόπο για να αποφύγει να πληρώσει αποζημιώσεις, απορρόφησε επί Κόλ τεράστια κονδύλια γι αυτή την ένωση και μας βγάζει και γλώσσα.
Δυστυχώς για μας, δεν υπάρχει εκπρόσωπος με παπάρια, ώστε να τους τα χώσει τουλάχιστον φραστικά στη μούρη κι ας τους πληρώνουμε τα δάνεια με την διαφορά των σπρέντς.
Μα να εκφράζουν διάφοροι απόψεις του τύπου καλά μας τα λένε οι Γερμανοί, ε, α στο διάολο πιά.
Ευρωλιγούρηδες...

mbiker

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πάντως ας έχουμε υπόψη μας πως οι λαοί είναι πάντα ευάλωτοι στην κατευθυνόμενη προπαγάνδα που δέχονται απο τα ΜΜΕ και να μην τα βάζουμε γενικά με τους Γερμανούς σα λαο.Είναι καθαρό πως το Γερμανικό κεφάλαιο ρίχνει την ευθύνη του εσωτερικού προβλήματος της Γερμανίας στούς Ελληνες για να κρύψει πχ οτι οι Γερμανοι πηραν 7-8% αυξήσεις, έναντι 24% της υπόλοιπης Ευρώπης στα χρόνια του Ευρώ. Και τώρα τρΏνε και την κρίση του συστήματος στο κεφάλι.Και βέβαια και εκεί οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ευθύνη, ψάχνουν κάπου να επιτεθούν.Ετσι τους προσφέρουν τους Ελληνες για εκτόνωση.

ShareThis