Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πόσα ψέματα ακόμα-Ολοι στους δρόμους!

Ρίξτε απλά μια ματια στους πίνακες.




Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο;Φυσικά όχι.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ.επιχειρήσεων);Προς θεού όχι!
Ειναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

Πάμε σε άλλους πίνακες
(κάντε κλικ στις εικόνες για καλύτερο διάβασμα).

Ειμαστε πρωταθλητες σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμμία περίπτωση!









Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες όπως μας λένε δημόσιο δηλαδή;Ριξτε άλλη μια ματιά
(τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)

Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;;Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί.Ειμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβώτερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης(τρόφιμα κλπ.);
Δυστυχώς ναι!!!Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
 Εχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση;Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυριως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη -πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκαιμπελισμός , μανία ψεύδους και αισχρης προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων ειναι αυτό που συμβαίνει;Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;

Τι θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί,μπλόγκερς η καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλου;

Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν  μας έλεγαν καθημερινά  ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν;

Ας πάρουμε λοιπόν τη ζωή μας στα χερια μας.Ας ψάξουμε, ας ανακαλύψουμε, ας μάθουμε, ας αντισταθούμε!Αυτο ειναι που μας αφορά τώρα και οχι οι έρωτες των σταρ, οι συνταγές γκουρμέ των τηλεμαγειρίων και τα ροζ σκάνδαλα του Στρος Καν η του Ρουμπινί!
Αυριο όλοι στους δρόμους, σε όλες τις πόλεις!Να πάρουμε πίσω ότι είναι δικό μας.
Με κάθε τρόπο!

*Τους πίνακες τους δανείστηκα από την πολύ καλή έρευνα της cynical για το δημόσιο. όπως και από άρθρο έρευνα του Ν.Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη.

5 σχόλια:

Κώστας Ζωγραφόπουλος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο Σαρρή,
Σε μια ελληνική ταινία ο Σπύρος Καλογήρου λέει μια ατάκα που εξηγεί την απορία που διατυπώνεις για αυτή την πλασματική καθοδήγηση της κοινής γνώμης για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη… λοιπόν «Είναι πολλά τα λεφτά …Άρη»

Σου παραθέτω απόσπασμα από ένα άρθρο του φίλου Σωτήρη Γλυκοφρύδη που είχα φιλοξενήσει παλιότερα στον blog της ευθύνης μου.
http://dragasia.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

Με εκτίμηση
Κώστας Ζωγραφόπουλος


Αιγαίο, πρόκειται για το στρατηγικό ορυχείο των ορυκτών της γης;

Σε όλη αυτή τη διένεξη αναδύεται όλο και περισσότερο το θέμα του Αιγαίου. Από την εποχή της εξόρυξης του πετρελαίου της Θάσου μέχρι το κοίτασμα «Λεβιάθαν» που ανακάλυψε στα παράλιά του πρόσφατα το Ισραήλ και πανηγύρισε, θέτοντάς του ένα όνομα που σημαίνει «ύλη, μορφή, εξουσία μιας εκκλησιαστικο-λαϊκής εποχής» (Χόμπς) ή σε κάτι τερατώδες κατά τον κοινό νου, προκύπτει ότι το Αιγαίο, από την τη Θράκη έως το Σινά αποτελεί ίσως το πιο ενδιαφέρον και στρατηγικής φύσεως κοίτασμα ορυκτού πλούτου της γης (11).
Η περιοχή αυτή, πριν πλημμυρίσει από το Γιβραλτάρ, ήταν μια δασώδης πεδιάδα η οποία όταν γέμισε νερά, τα δάση έγιναν υδρογονάνθρακες, πετρέλαιο και φυσικά αέρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, η περιοχή αυτή αποτελεί μια από τις πιο σεισμογενείς του πλανήτη, καθώς συγκρούονται εκεί η Ευρασιατική και Αφρικανική πλάκα, με πλήθος ρήγματα και μεταπτώσεις, όπου η κάθε συμπίεση και εφελκυσμός αποδίδουν σπάνια μέταλλα. Χρυσός και ουράνιο στη Μακεδονία, αλλά τα σπάνια ορυκτά, το πολύ «χρυσάφι», είναι το όσμιο και ο ερυθρός υδράργυρος που χρησιμοποιούνται σε πυραύλους και στρατηγικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, 1 κιλό όσμιο στοιχίζει όσο 5 τόνοι χρυσού και 1 κιλό κόκκινου υδράργυρου αξίζει όσο 1 τόνος. Όσμιο έχει η Τουρκία όπως και ερυθρό υδράργυρο, αλλά οι ενδείξεις είναι ότι τα κύρια αποθέματα βρίσκονται στο Αιγαίο, του όσμιου περί το κεντρικό και του κόκκινου υδραργύρου κοντά στα Ίμια. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε «βυθίστε το Χόρα», το οποίο έγινε Σισμίκ, κάτι πρέπει να ήξερε, όπως επίσης περισσότερα πρέπει να ξέρουν και άλλοι. Ο μόνος που δεν πρέπει να ξέρει είναι ο Ελληνικός λαός, διότι αν μάθει πού κοιμάται, θα χάσει τον ύπνο του, τόσο από τα όνειρα όσο και από τον εφιάλτη για αυτά που μπορεί να πάθει. Διότι είναι πολλές οι μέθοδοι που θα του εφαρμόσουν για την πάρτη τους οι χρυσοθήρες ενός νέου Ελ Ντοράντο (οποιαδήποτε συνάφεια της λέξης Ντόρα και της στενής σχέσης Μητσοτάκη - Μπους, ας μην παρεξηγηθεί).

monahikoslikos είπε...

Αντί σχολίου το αναδημοσιεύω....

ένας στρατολάτης είπε...

Μάλλον είμαστε πειραματόζωο για να ελεγχθούν οι συνέπειες της αποδόμησης του όποιου "κοινωνικού κράτους" σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Εχω την αίσθηση πως αν δεν είχαμε νησιά, θάλασσες, βουνά, πλούτο , μύθο, ιστορία και αριστερή παράδοση που να βάζει σε κίνδυνο τις παραπάνω αξίες που έβαλαν στο μάτι δεν θα ασχολιόντουσαν τόσο ζεστά με το ελληνικό χρέος που δεν έβγαζε πια και μάτι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Κώστα Ζ. ακόμα κι αν είναι έτσι δεν χρειάζεται να φωνάζουμε πως εχουμε τόσο πλούτο.Θα μας σκάψουν ως τα έγκατα της ύπαρξής μας για να τα εκμεταλλευτούν.Οπότε ας περιμένουμε μεχρι το σοσιαισμό και βλέπουμε τι θα κάνουμε με αυτά.Αλλιώς μας βλέπω μια μάζα λάσπη.

ShareThis