Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

9 Μαίου- Μερα της Αντιφασιστικής νίκης

Μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης σήμερα.
Η πρώτη μέρα  ειρήνης μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ξημερώματα της 9ης Μαίου 1945 κάπου έξω από το Βερολίνο η Γερμανία υπογράφει την άνευ όρων παράδοσή της στον κόκκινο στρατό. Ο πόλεμος τελειώνει. Η Σοβιετική Ένωση αφήνει στα ερείπια 20 εκατομύρια νεκρούς, 30 εκατομύρια τραυματίες και 25 εκ. άστεγους έχοντας πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα.(Η Αγγλία π.χ. είχε 400000 νεκρούς). Λίγες μέρες πριν στις 2 Μαίου η κόκκινη σημαία είχε ανέβει στο Ράιχσταγ.
Ισως πριν μερικά χρόνια όλα αυτά να μην σήμαιναν και πολλά. Να ήταν άλλη μια βαρετή ρουτίνα αναπόλησης σε πράγματα περασμένα.
Τώρα όμως; Τώρα που ο φασισμός φοράει τις καινούργιες του μάσκες και ξανακάνει έφοδο ίσως σημαίνει πάρα  πολλά.
Γι αυτό και είναι λογικό να θυμώνεις όταν βλέπεις πως επίσημα σήμερα είναι η "ημέρα της Ευρώπης"!
Καποιοι θέλουν να ξεχάσουμε με το ζόρι την ιστορία.

2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Και όμως, οι δυτικοί στο όνομα του ωμού αντικομουνισμού θέλουν να σβήσουν ακόμη και σελίδες ηρωικές της ανθρωπότητας κατά του φασισμού. Θέλουν να σβήσουν την αντιφασιστική μνήμη για να διευκολυνθούν στις νέες υπόγειες εκκολάψεις του αυγού του φιδιού.

Εξέδωσαν τα αντικομουνιστικά μνημόνια απαιτώντας ακόμη και τη τιμωρία των εναπομεινάντων κομμουνιστών στη βάση της φασιστικής θεωρίας περί συλλογικής ευθύνης. Μετονόμασαν την ήμερα της αντιφασιστικής νίκης σε ημέρα της Ευρώπης λες και η νίκη δεν είχε όνομα και νικητές. Επέτρεψαν ξεδιάντροπα οι Βαλτικές χώρες να την ονομάσουν «ημέρα ήττας» του… απελευθερωτικού γερμανικού στρατού(!!!) από τους σοβιετικούς! Εκεί έστησαν και τους πρώτους ανδριάντες των γερμανών κατακτητών και των βάφφεν ss κλπ. κλπ.

Έτσι είναι, ο νικητής θέλει να ξαναγράψει την ιστορία ακόμη και αν πρόκειται να γελοιοποιηθεί από τα ιστορικά γεγονότα.

Ας ελπίσουμε ότι η ανθρωπότητα γρήγορα θα αποτινάξει τέτοια μιάσματα.

Και ας πούμε: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οπως το σκέφτομαι πια το πράγμα ακόμη και "η γιορτή της μητέρας" στις 8 Μάη παράξενη που φαίνεται. Η παράδοση της Γερμανίας υπογράφηκε λίγο πριν τη μια μετά τα μεσάνυχτα στις 8 Μάη και πολλοί αναφέρουν ως μερα της νίκης την 8 Μάη. Τα παρανοικά μου...
Οπως και να έχει ειναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με αυτή την ημέρα.Και βέβαια όλοι μας αν το σκεφτούμε θα δούμε πως ποτέ δεν συνειδητοποιήσαμε-γιατί ποτέ δεν τέθηκε ετσι- πως οι αριθμοί λένε πως ποσοτικά τουλάχιστον το τεράστιο κομματι της σύγκρουσης ήταν αναμεσα στο Γερμανικό στρατό και τον Σοβιετικό λαό και τον κόκκινο στρατό.Οι Γερμανοί άφησαν στα πεδία της μαχης στη Ρωσία 10 εκ νεκρούς και οι Σοβιετικοί διπλάσιους.Οι δε σύμμαχοι Δυτικοί αποφάσισαν να κανουν απόβαση και να ανοίξουν μετωπο στα δυτικά λίγο πριν το τελος του πολέμου το '44 οταν πια όλα σχεδόν είχαν κριθεί.Κι όμως τωρα μετα από τετοια θυσία του σοβιετικού λαού, γίνονται όλα αυτα που λες. (Οπως ξερεις καμμια σχέση δεν εχω με φιλοσταλινικά αισθήματα)

ShareThis