Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μη σκύβεις το κεφάλι...

Για να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα γιατί Παναττική και όχι Πανελλαδική κι από ό,τι άκουγα δεν ήμουνα ο μόνος. Ειχε πάει σχεδόν 12 κι εγώ ακόμα τριγυρνούσα στα στενα ψάχνοντας επί περίπου μισή ώρα να παρκάρω για να κατέβω μετά στο κεντρο. Δε χρειάζεται να πως όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Από τη μια με όποιον μιλήσεις είναι έξοργισμένος.Από την άλλη μόλις προκυρηχθεί απεργία όλοι δαγκώνονται για το μεροκάματο. Όσοι έχουν ακόμα μεροκάματο ...
Τα σκεφτόμουν όλα αυτά την ώρα που περπατουσα στη Βουλιαγμένης κατεβαίνοντας μαζί με άλλους άγνωστους με τα πόδια για Κλαυθμώνος κι Ομόνοια. Μετρό σήμερα δεν υπήρχε οπότε ηταν μια χαρά εικαιρία για περπάτημα. Παρά τη φοβερή λιακάδα είχε και φοβερή παγωνιά κι έσκυψα για λίγο το κεφάλι ψάχνοντας το φερμουάρ του μπουφάν που φορούσα.
"Εεεεεπ" ακούω φωνή πίσω μου. "Μη σκύβεις κεφάλι, μη σκύβεις!" Γύρισα πίσω και τον κοίταξα.Ηταν ένας εξηντάρης, εξηνταπεντάρης το πολύ που περπαταγε γρήγορα και χαμογελούσε.
"Δε σκύβω είπα, κουμπώνω μια στιγμή..."
"Ρε μη σκύβεις λέμε, ψηλά το κεφάλι, ψηλά το κεφάλι ακουσες"
 Με προσπέρασε, έριξε μια γελαστή ματιά και χάθηκε πιο πέρα.
Μη σκύβεις είπα μεσα μου, μη σκύβεις λέμε...

Υ.Γ. η φωτό είναι μπροστά στο Υπ.Εργασίας στο μπλοκ των Χαλυβουργών. 80 μερες απεργία!
"Εδώ και πάλι εδώ, για το Χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση που δεν ικανοποίησε αν αναλογιστούμε της συνθήκες που αυτές λαμβάνουν χώρα...
Αντε να δούμε πότε θα ξυπνήοσυμε-ξυπνήσουνε και το σημείο κλειδί για μένα πια ειναι το κομμάτι της εργατικής τάξης που έχει ταξική συνείδηση,το πρωτοπόρο κομματι κατά το Μαρξ....
Ίσως δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά αλλα την μεγάλη μάζα,τουλάχιστον άμεσα!!!
Είχε δίκιο ο εξηντάρης αυτο ειναι για όλους μας,πάνω το κεφάλι στον ουρανο τα μάτια εκει που θέλουμε να φτάσουμε την ανθρωπινη υπαρξη,σε μια ανωτερη υπαρξιακή κατάσταση!

Γιοζεφ Κ

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή χασαμε τα ταξικά γυαλιά μας... ακολουθησε η ψυχή μας!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν ηταν αυτό που θέλαμε Γ. αλλά δεν ηταν και όσο χαλια διαβαζω. Το κομματι του ΠΑΜΕ ειδικα ήταν στα δεδομενα της 1/12 κι ισως και καλύτερα παρότι η σημερικη δεν ηταν ΓΕΝΙΚΗ Απεργια. Αλλα συγουρα παρά τα όσα συμβαινουν δεν εχουμε γενικο ξεσηκωμό όπως θα έπρεπε. Φαινεται πως ο κοσμος προτιμα να ελπίζει στον από μηχανής Θεό παρά να εμπιστευθεί τις δυναμεις του και το όποιο κίνημα υπάρχει που μπορεί να έχει ενα σωρό προβλήματα αλλά δεν είναι και για τα σκουπίδια. Θα αλλάξουν τα πράγματα.Παραμενω αισιόδοξος. Θα τον δούμε συντομα τον ξεσηκωμό.Το θέμα είναι η κατάληξη του.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Constantine δεν ηταν και τόσο ευκολα τα πράγματα.Το συστημα είναι πανισχυρο και παμπόνηρο.Σχεδιάζει και εκτελεί με πρόγραμμα εδω και δεκαετίες. Εκανε ότι επρεπε για να μας κανει να χασουμε τα ταξικα μας γυαλιά και ίσως και την ψυχή μας. Θα τα ξαναβρούμε όμως, ειτε με το καλό ειτε με το άγριο. θα μας τα βαλεί η ζωή τα γυαλιά αφου δεν εχει καμια διαθεση να αυτοκτονησει μαζί μας.

ShareThis