Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συντριπτική απάντηση από τους Χαλυβουργούς με 164-5 υπέρ της συνέχισης της Απεργίας!


 Mε συντριπτική πλειοψηφία 164 υπέρ και 5 μόλις κατά η συνέλευση των Χαλυβουργών αποφάσισε τη συνέχιση της ιστορικής αυτής απεργίας!
Παρά τις απειλές και την τρομοκρατία, παρά την επέμβαση των ΜΑΤ και του κράτους που αποφάσισε ή μάλλον αναγκάστηκε να δείξει το "ουδέτερο" πρόσωπό του υπηρετώντας πιστά την εργοδοσία, οι ηρωικοί εργάτες της Χαλυβουργίας εξακολουθούν να δείχνουν το δρόμο και στους άλλους εργαζόμενους, χωρίς να φοβηθούν να πληρώσουν το όποιο τίμημα χρειαστεί. Πρώτοι αυτοί καταλαβαίνουν πως δεν έχουν να χάσουν πια τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες τους.

Ειναι βέβαιο ότι ο μόνος τρόπος που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της εργοδοσίας είναι η παράκαμψη της απόφασης του σωματείου που όμως πάρθηκε και πάλι με τεράστια συμμετοχή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Η "εκπροσωπος" της "επιτροπής (απεργοσπαστικού) αγώνα" κ.Ε.Καταβάτη γελοιοποιείται εντελώς πλέον όταν λέει ότι "μονο καμια σαρανταριά" είναι υπέρ της συνέχισης της Απεργίας ενω οι υπόλοιποι εργαζόμενοι  θέλουν να γυρίσουν στη δουλειά!
Το γελοίο γίνεται γελοιότερο όταν η ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ αναφέρει αυτή τη δήλωση της κ.Καταβάτη στο ίδιο άρθρο που ανακοινώνει το αποτέλεσμα (164 υπέρ έναντι 5 κατά) της συνέλευσης. Ποιος Ιησούς κανει το θαύμα και τη "σαρανταριά" να μετράει 164 ενώ την "πλειοψηφία" των εργαζομένων που θέλουν να δουλέψουν να μετράει μόλις 5 ψήφους μόνο το άρρωστο μυαλό τους το ξέρει.

5 σχόλια:

Bill είπε...

Το συγκρότημα Λαμπράκη μαγεύει πάλι με τις δημοσκοπήσεις του. Περιτό να αναφέρω το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231206046

Gryzor είπε...

Ερώτηση: πόσοι από τους εργαζόμενους συμμετείχαν στη συνέλευση; Δηλαδή, πόσοι είναι σύνολο;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Gryzor
Αν δεν κανω λάθος το σύνολο είναι μετά τις απολύσεις 220. Ηταν περίπου 350 όταν ξεκίνησε.Εχουν αποχωρήσει, συνταξιοδοτηθεί και απολυθεί κάποιοι στην πορεία.Από τους απολυμένους κάποιοι έχουν βρεί αλλού δουλειά ή δεν ασχολούνται πια.

Gryzor είπε...

Ενδιαφέρον! Άρα η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη...

Άντε, και στο δικό μας Σικάγο. Ποιος να το έλεγε, ότι θα είχαμε μπάτσους να μπάζουν μέσα σε εργοστάσια απεργοσπάστες...

@Bill: ο σύνδεσμος που δίνεις δεν έχει κάποια δημοσκόπηση;;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Στην προηγούμενη συνέλευση η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Από ό,τι καταλαβαίνω έπεσε γραμμή από την απεγοσπαστική ομάδα των 40-50 να μην πάνε για να μειωθεί η συμμετοχή (έτσι κι αλλιώς ήξεραν ότι θα έχαναν).Επίσης ασκειται μεσω τηλεφωνηματων μεγάλη τρομοκρατία ατομικά.

ShareThis