Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τι θα ζητήσει η Ελλάδα από την Τρόικα


"Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία" δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Χάραξε έτσι τη σκληρή και ανυπόταχτη γραμμή της Ελληνικής κυβερνησης στις "διαπραγματεύσεις" με την Τρόικα δηλώνοντας με γενναιότητα και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι θα ζητήσει η Ελλάδα, δηλαδή ...τίποτα!!
Για την ακρίβεια στην...τιποτένια αυτή δήλωση ο έλληνας αν δεν κάνω λάθος υπουργός λεει πως θα ζητήσει από την Τρόικα να μη γίνουν  διαπραγματεύσεις μέχρι να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο. Θα διαπραγματευθεί δηλαδή τη μη διαπραγμάτευση...Δεν αποκλείεται πάντως να ζητήσει να μας ζητήσουν την επιβολή σκληρών μέτρων μέχρι να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο, έτσι ώστε μετά να τους ζητήσουμε διαπραγματεύσειςαν δεν τους ενοχλεί παρα πολύ.
Οσοι έχοντας αμφιβολίες για τη φιλολαική ταυτότητα της ΝΔ, αλλά και των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που δέχτηκαν τον τεχνοκράτη, άνθρωπο των τραπεζιτών Στουρνάρα στην κρίσιμη θέση του Υπ.Οικονομικών, και δεν τους ψήφισαν τώρα τό έχουν μετανοιώσει πικρά και γίνονται κοψοχέρηδες.
Eίναι πλέον ολοφάνερο οτι η κυβέρνηση αυτή ειναι αποφασισμένη να παλέψει για το λαό, κι ότι είμαστε σε πολύ καλά χέρια.

Θα είχε βέβαια τρομερό ενδιαφέρον, αν ξέραμε πόσοι πραγματικά είναι αυτοί ανάμεσά μας, που ενοχλήθηκαν ή μαλλον φρίκαραν από την απίστευτη δήλωση που κατέβασε τα σώβρακα της ελληνικής πλευράς πριν καν ανοίξει η έστω για τα μάτια οποιαδήποτε "διπραγμάτευση".
Κανονικά αν αυτή η κυβέρνηση ενδιαφερόταν ΄πραγματικά να κάνει διαπραγματεύσεις, έστω από αφέλεια ακόμα και πιστεύοντας σε χίμαιρες, θα έπρεπε να υποχρεώσει τον κ.Στουρνάρα σε παραίτηση. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αφου δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το ποιός είναι στ' αλήθεια αυτός που επέλεξε τον κ.Στουρνάρα. Μήπως δηλαδή είναι ικανός να παραιτήσει όλη την άλλη κυβέρνηση και να κρατήσει αυτόν; Λεω τώρα...
Αφου όταν άκουσα στο ραδιόφωνο τη δήλωση χθές, ειλικρινά νόμιζα πως την είχε κάνει κάποιος από τους σκληρούς αξιωματούχους της Τρόικας. Το "δεν μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει τίποτα αν δεν επανέλθει στη σωστη πορεία" ταιριάζει πολύ καλύτερα στον Τόμσεν παρά σε έλληνα υπουργό.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι οτι αμέσως μετά τις σημερινες προγραμματικές δηλώσεις, όπου θα πεταχτούν φαντάζομαι στον αέρα κάποια πυροτεχνήματα περί κάποιας διαπραγμάτευσης κάποτε,  η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει οτι πρωτα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα για να πείσει "τους δανειστές μας" και κατόπιν θα τα δώσει όλα για το καλό μας. Αλλα πρώτα λίγη υπομονή και κουραγιο ακόμη. Πονάν μωρέ τα παλληκάρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis