Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μέρκελ: Θεραπεία η ύφεση -"Η Ευρώπη" βλάπτει σοβαρά την υγεία


Μέρκελ: Μόνο μέσω ύφεσης η εξυγίανση Ελλάδας - Ισπανίας
Για να μην μπερδευόμαστε και νομίζουμε ότι οι πολιτικές του μνημονίου και η στάση της ΕΕ έχουν αποδειχθεί λάθος. η Μέρκελ το ξεκαθάρισε, λέγοντας απλά πως ο στόχος ήταν και είναι η περαιτέρω ύφεση για να οδηγηθούμε σε επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.
Άρα μια χαρά σωστές είναι οι πολιτικές αυτές κατά την ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ και φυσικά θα πρέπει κατα τη γνώμη της να συνεχιστούν. Το ότι πεθαίνει μια χώρα με τους ανθρώπους της ουδόλως απασχολεί την κ.Μέρκελ. Το γερμανικό κεφάλαιο να ναι καλά. Αυτά έχουν όμως οι σκληρές καπιταλιστικές κρίσεις και ο ξέφρενος ανταγωνισμός ανάμεσα στους διάφορους πόλους του κεφαλαίου. Ο θάνατός της Ελλάδας και των Ελλήνων εργαζομένων σημαίνει ζωή για το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο που εκπροσωπείται αποτελεσματικότατα από την κ. Μέρκελ που γι αυτό και εξακολουθεί να έχει την υποστήριξή του με κάθε τρόπο. Αλλιώς θα είχαν στηθεί παγίδες, τρικλοποδιές, ενέδρες και ό,τι άλλο θα χρειαζόταν για να παραμεριστεί "η τρελή Μερκελ που καταστρέφει την Ευρώπη".
Αυτά γα να μην καταργούμε και τελείως τη λογική και λέμε ό,τι μας κατέβει.
Να τι γράφει το sofokleousin.gr


"Μόνο μέσα από την ύφεση μπορεί να έρθει η εξυγίανση της Ελλάδας και της Ισπανίας", είπε στη Βουλή της Γερμανίας και σε συνέδριο στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι "δε μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης, που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών".

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι "η περαιτέρω ύφεση στις οικονομίες της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη", για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και να μειωθεί το έλλειμμα των δύο χωρών και απέρριψε για μια ακόμα φορά τις προτάσεις των υπολοίπων Ευρωπαίων, αλλά και των οικονομολόγων, που προειδοποιούν ότι πρέπει να υιοθετηθούν αναπτυξιακές πολιτικές άμεσα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Αναφερόμενη στη χώρα μας και στην οικονομική βοήθεια, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι θεωρεί "ύψιστη προτεραιότητα" την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια, ενώ επέμεινε στην ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε.

....
Ολα αυτά σημαίνουν ότι τα σχέδια για την τελειοποίηση της "θεραπείας μέσω ΄ύφεσης" συνεχίζονται και θα είναι όλο και πιο "αποτελεσματικά" όσο μπλέκουμε με πλάνες του τύπου "η Ευρώπη αλλάζει".
Πράγματι "η Ευρώπη"-λέγε με καλύτερα ΕΕ-  αλλάζει όλα όσα ξέραμε κι όλα όσα ονειρευόμασταν για μια καλύτερη ζωή. Η Ευρώπη μας γυρίζει σε άλλες εποχές.
Με απλά λόγια "η Ευρώπη" βλάπτει σοβαρά την υγεία.

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Ένας επιπλέον λόγος να μη δώσουμε ούτε τρύπια δεκάρα σ' αυτήν την καραπ...άνα. (Γιατί σ' αυτήν καταλήγουν όλα τα έσοδα του κράτους).
Δεν ξαναπληρώνουμε φράγκο.
Ούτε χαράτσια, ουτε φόρους ούτε τίποτα.
Να στραγγίξουμε τα ταμεία από εισπράξεις. Να πάρουν τα παπάρια μας.
Μιας και δεν είμαστε άξιοι για κάτι δυναμικό ας κάνουμε τουλάχιστον παθητική αντίσταση, πολιτική ανυπακοή.
Αλλιώς θα είμαστε για πολλά φάσκελα.
Και μην ξανακούσω κλαψουρίσματα!!!!

akrat είπε...

πω πω η ανατολή άστραψε...

ShareThis