Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μέτρα ...για να τους φτιάξουμε τη διάθεση



 "Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά,
γερμένος πάνω σ'ένα δεκανίκι
Δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει


Τα νεα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
Μα χάιδευαν ευχάριστα τ'αυτί μας...
Γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντας ησύχαζε η ψυχή μας"

Η ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γ.Στουρνάρα δεν άφησε κανένα απολύτως κενό.
Εκτός των πολλών "ωραίων" που είπε για τα συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη πάντα έμφαση στο ξεπούλημα της Ελλάδας με όλους τους δυνατούς τρόπους, από τη γη μέχρι υγιείς πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως ο ΟΠΑΠ, αλλά και κοινής ωφέλειας όπως το νεράκι που πίνουμε δηλαδή ΕΥΑΠΘ και ΕΥΔΑΠ(!!), ο Στουρνάρας ειπε το εξής αφοπλιστικό.
"Υπάρχει μια πραγματικότητα. Για να  διαπραγματευτείς, πρεπει και το έτερο μέρος να θέλει....κι όπως είπε η κ.Λαγκάρντ δεν έχει καμία διάθεση για διαπραγμάτευση"!! Αυτό θα πει σθεναρή στάση! Αυτό εννοούσε ο κ.Σαμαράς όταν έταζε σκληρή πατριωτική στάση στους ψηφοφόρους. Παίρνεις τηλέφωνο δηλαδή και ρωτάς "Συγνώμη που ενοχλώ...Μήπως έχετε διάθεση για διαπραγμάτευση" -"Ας ταδιάλα ρε! Ειπαμε Ο-ΧΙ, τρώμε  τώρα και μας κόβετε την όρεξη" σου λένε και στο κλείνουν στα μούτρα. Οπότε τι κάνεις εσύ; Μα το λέει ο Γ.Στουρνάρας με την περήφανη στάση του;
"Οταν το έτερο μέρος δεν θέλει και συ δεν μπορείς να το εξαναγκάσεις...θα περιμένεις. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε"! Θα περιμένουμε λοιπόν μέχρι να τους έρθει η διάθεση στην άλλη πλευρά. Και για να τους φτιάξουμε τη διάθεση, συνεχίζει ο Γ.Στουρνάρας τι θα κάνει:
"Μέχρι τότε θα πάρουμε πρώτα τα μέτρα που χρειάζεται για να επαναφέρουμε το πρόγραμμα και μετά..."
Αυτό θα πει καθαρή και ειλικρινής στάση.
Αυτό δεν είχε πει ο κ.Σαμαράς στην προεκλογική του εκστρατεία; Οτι θα πάρει σκληρά μέτρα; Οχι είπατε; Δεν το είχε πεί και είχε πει οτι θα κανει διαπραγματευσεις για να απαλύνει... με κοινωνική ευαισθησία, για να μην πληρώσουν πάλι οι ασθενέστεροι; Και δεν θα πάρει νεα μέτρα;
Ε, να που έφτασε η στιγμή λοιπόν να μάθουμε να ακούμε και να βλέπουμε καλύτερα. Αλλά όχι με τα μάτια και τ'αυτιά. Να το κανουμε όπως είπε ο συναισθηματικός πια πρωθυπουργός μας.
"Με την καρδιά..."
Γιατί αν ακούγαμε και με την καρδιά θα είχαμε καταλάβει τί έλεγε, και θα μας έπιανε η καρδιά μας από τότε που βρωμούσε το πράγμα παραμύθι από πάνω μέχρι κάτω και βέβαια πριν τους δώσουμε το μαχαίρι στα χέρια για να μας σφαξουνε, κι όχι τώρα που από αύριο θα παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους.
Tώρα καλό κουπί και προσοχή στους γκρεμούς γιατί θα έχει πολλούς μπροστά. Το κοπάδι πήγαινε στο γκρεμό τελικά.
Αυτό διαλέξαμε κι ας νομίζαμε ότι διαλέξαμε την πιο ευκολη λύση..

Και βεβαια καλό θαναι, ν' ακούμε λιγάκι παραπάνω αυτούς που βρίζουμε Κασσάνδρες επειδή δε μας χαιδεύουν τ' αυτιά αυτά που λένε.
Και μαζι ας ακούμε λίγο πιο προσεκτικά και τα σοφά παλιά τραγουδάκια...
"Αφου δεν είχε νεα ευχάριστα να πεί, καλύτερα να μη  μας πει κανένα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis