Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η Ελλαδα "εκδικείται" τη Μερκελ


Μεγαλη ήττα της Μερκελ(CDU) και του συνασπισμού της με τούς Ελεύθερους δημοκράτες(FDP) στις εκλογές Βόρειας Ρηνανιας-Βεστφαλίας.
Τελικά το ανθελληνικό παραλήρημα της Μερκελ και το ξεσάλωμα πρακτορείων και Γερμανικού τύπου οχι μόνο δεν την ωφέλησε αλλά της επιστράφηκε εις διπλούν, αφού τώρα ψάχνουν αν έφταιξε το οτι έδωσε την "βοήθεια" η το ότι αρνιόταν πεισματικά και καθυστέρησε αυτό που έπρεπε εξ αρχής να κάνει.
Η πτωση κατα 10 ολόκληρες μοναδες του συνασπισμου Μερκελ-ελευθεροδημοκρατών, αλλά και ο διπλασιασμός των δυνάμεων των πρασίνων (12,5%) και της Αριστεράς του Ντι Λίνκε(6%! σχεδόν και είσοδος στη Βουλή) δημιουργούν μια κατάσταση νέα και πολύ δύσκολη για την κυβέρνηση της σιδηράς πριν λίγο κυρά-Μέρκελ.
Βέβαια για να μην τα ριχνουμε και όλα πάνω της, η Μέρκελ προφανώς δεν εκανε τίποτα λιγότερο η περισσότερο από αυτό που της ζήτησαν οι σπόνσορές της που μετά την καταστροφή που έσπειραν, έχοντας πάρει long θέσεις στο τέλος της εβδομάδας σε ομόλογα και μετοχές σε όλη την Ευρώπη -αφού φυσικά ήξεραν τη συνέχεια- σήμερα απολαμβάνουν τα τεράστια κέρδη τους.Μόνο στην Ελλάδα έχουμε πτώση του σπρεντ δεκαετούς κατά 650(!!!) μονάδες, ενώ το ΧΑ έχει άνοδο 10% και το Γαλλικό ειναι στο +7%!Μιλάμε για τρελά λεφτά.Οποτε άξιζε τον κόπο για την παρέα.Τώρα για τη Μέρκελ,ε.. θα το πιεί το "πικρό" ποτήρι ...

1 σχόλιο:

OXΙά είπε...

Πολύ σωστά τα λες

ShareThis