Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τόση "ανθρωπιά";

Τρείς άνθρωποι χάθηκαν, η τέσσερις όπως το ερμηνεύει κανείς, το είπαμε.Θλίψη φοβερή κι απέραντη πρώτα απ'όλα για τους δικούς τους ανθρώπους,αλλά και για κάποιους άλλους. Ειδικά για όλους αυτούς που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.Ειδικά για αυτούς που μέσα από όλο αυτό το χαμο , όλο και περισσότερο νοιώθουν ξεχασμένες έννοιες όπως συνάνθρωπος, αδελφός, σύντροφος, ζωή κ.α.
Πέρασα χθες βράδυ από κει.Ειναι αλήθεια πως όσο και να θέλεις να το αποφύγεις, η άμεση επαφή σε κάνει να καταλάβεις καλυτερα.
Αλλά αυτή την υποκριτικη δηλωμένη θλίψη και ανθρωπιά των απάνθρωπων δεν τη δέχομαι.Με αηδιάζει.Βγήκαν τόσοι συντηρητικοί πολιτικοί από αυτούς που είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αναταραχή στην Ελλάδα και σ όλο τον κόσμο, να δηλώσουν την συντριβή τους. Τόσοι επαγγελματίες εκπρόσωποι επιχειρηματικών και άλλων κύκλων, από αυτούς που εδώ και τόσα χρόνια συστηματικά βυθίζουν αργά αργά μια χώρα στην φτώχεια και τη δυστυχία,για να διαφημίσουν τα δάκρυά τους.
Και βγήκε κι ο Βγενόπουλος... Να πει τι; Πως τους κράτησε μέσα στην τραπεζα την ώρα που περνούσε μια οργισμένη διαδήλωση;Με σοβαρό ενδεχόμενο επεισοδίων είτε από θύμο είτε από προβοκάτσια και μάλιστα σε ένα κτίριο που δεν τηρούσε καμιά προδιαγραφή και κάηκαν;
Κι είμαι σίγουρος όπως το ένοιωσα εκεί έξω από την τράπεζα, ότι πρώτοι από όλους οι συγγενείς των θυμάτων ένοιωθαν θυμό κι αμηχανία.
Οι άνθρωποι δεν γίνεται να είναι άνθρωποι μόνο στις δηλώσεις , τί να κάνουμε.Και καποιοι έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να ανήκουν στο είδος μας.
Εντάξει λοιπόν, η τράπεζα υπήρχε λόγος να είναι ανοιχτή εκείνη την ώρα, αποδείχτηκε άλλωστε...
Τώρα γιατί δεν παίζουν όλα αυτά στα δελτία κανενός καναλιού, ψάξτε το στις λίστες των χορηγών.
Κι ύστερα έρχονται οι δηλώσεις της θλίψης της συντριβής, τα ραγισμένα βλέμματα και τα χαμηλωμένα μάτια.Κρίμα, κρίμα,δεν έχω άλλα λόγια,δεν έρχονται.....
Και εκείνο το σημειωματάκι που κάνει παρέλαση στην TV από το πρωί με το "Κρετίνε αναρχικέ..κλπ";
Σιγά να μην ήταν αναρχικοί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis