Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Συγκλονιστικές στιγμές στο Σύνταγμα!!!

Μια νέα λαοθάλασσα μόλις χύνεται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος Η κορυφή της πορείας του ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή ενώνεται με την υπόλοιπη διαδήλωση που ήδη βρίσκεται εκεί.Η ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ είναι ακόμη στην Ομόνοια.Η πλατεία Συντάγματος στον Άγνωστο και στην Αμαλίας έχει 30000-40000 κόσμο.Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται ακόμη στη Σταδίου, έχει καταλάβει την Φιλελλήνων,έχει στρίψει στην Αμαλίας και ενώνεται με την υπόλοιπη διαδήλωση.Για πρώτη φορά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια στα μέτρα!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Ηταν ωραία στιγμή όταν η κορυφή της πορείας του ΠΑΜΕ έφτασε στην άκρη της γωνίας του Εθνικού Κήπου πριν τη Βουλή και άγγιξε την υπόλοιπη διαδήλωση των άλλων αριστερών οργανώσεων.Ο κόσμος που ήταν ήδη στο Σύνταγμα χειροκρότησε την πορεία του ΠΑΜΕ.
Είναι φανερό ότι όλοι θέλουν την αριστερά σε κοινή δράση.Πρέπει να βρεθεί τρόπος και έτσι θα γίνει.

4 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

θα έχουμε κανα βιντεάκι;

Στέργιος είπε...

Τελικά όλες οι δυνάμεις ενώθηκαν με πλάγιο τρόπο γύρω από τη Βουλή. Κάτι κινείται εκ των πραγμάτων στην Αριστερά και όχι μόνο…. Λέτε να έχουμε την εμφάνιση αφανών διεργασιών που γίνονται και αυτές εκ των πραγμάτων και εκ της ανάγκης συγκρότησης ενός μετώπου απέναντι στη καταστροφή που μας απειλεί; Λέω μήπως;;; Κάποιες φορές η ζωή επιβάλλει αυτό που θέλει και αυτό που έχει ανάγκη….

Πάντως σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι στο λαό αρχίζουν διεργασίες που για καιρό ύ]ήταν σε ύπνωση. Ίσως αρχίζει η νέα εποχή της μετα-μεταπολίτευση. Ίσως περνάμε από την μεταπολίτευση στη νέα αντίσταση. Κάποιες διεργασίες σαν αυτές που γίνονται τώρα πρέπει να γίνουν ακόμη. Πάντως έχουν μπει σε κίνηση χιλιάδες μυαλά και χιλιάδες μαζώξεις γίνονται αυτόνομα, οργωμένα, συμπτωματικά… Όλα μηνούν την αναγέννηση του λαϊκού κινήματος. Απλά δεν είδαμε ακόμη τη πολιτική συνέπεια αυτών των διεργασιών.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Στρατολάτη υπάρχει βιντεάκι.Σας ζαλίζω λίγο με τα βιντεο αλλά νομίζω οτι ειναι καλο να μεταφέρεται οσο γίνεται το κλίμα των διαδηλώσεων, πρώτα απ΄΄ολα για να μην δημιουργείται εντύπωση οτι δεν συμβαίνει τίποτα σπουδαίο.Γίνεται κατι πάρα πολύ σπουδαίο.Και θα φανεί

Γιώργος Σαρρής είπε...

Στέργιε ειναι καθαρό οτι η κρίση δημιουργεί την ανάγκη διεργασιών τέτοιων που να δωσουν τελικά αυτό που χρειάζεται.Εναν φορέα, ένα νέο ΕΑΜ που να δώσει προοπτικη και ελπιδα.Και βέβαια σε έναν τέτοιο φορέα θα υπάρχουν πολλές απόψεις που θα συγκλίνουν.Η δυναμική που δημιουργειται απο καθημερινές ζυμώσεις και συζητήσεις σίγουρα θα γεννήσει αυτό που αναμένεται.Ακόμα κι αν σε διάφορες στιγμές αυτό φαίνεται αδύνατο.Είναι κάτι σαν νόμος της φυσικής που αργά η γρήγορα θα λειτουργήσει και θα φέρει αποτέλεσμα.

ShareThis