Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Επιστολή της πρωτοβουλίας προς τον Πρωθυπουργό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως ήδη γνωρίζετε την Τρίτη 25 του Μάη, τα 2 καράβια της Ελληνικής αποστολής, ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Γάζα, το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα και το «Σφενδόνη» με Έλληνες ναυτικούς.

Η νηοπομπή περιλαμβάνει 9 σκάφη συνολικά, τα οποία ετοιμάστηκαν από πρωτοβουλίες σε Ελλάδα, Βρετανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Σουηδία και τους Παλαιστινίους της διασποράς. Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους επί χρόνια αποκλεισμένους Παλαιστίνιους.

Τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» θα ενωθούν με τα υπόλοιπα, και ο στολίσκος θα ακολουθήσει την πορεία για το λιμάνι της Γάζας. Το φορτίο των πλοίων είναι ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, ρούχα και εκπαιδευτικό υλικό.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα εμποδίσει με κάθε μέσο τη νηοπομπή να προσεγγίσει τη Γάζα και θα προβεί σε παράνομες ενέργειες, επιτιθέμενο στα πλοία σε διεθνή ύδατα.

Γι' αυτούς τους λόγους, είναι επείγουσα ανάγκη ν' αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες της παίρνοντας πρωτοβουλίες, δημόσια και με όποιο άλλο μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταπλεύσει η νηοπομπή ανεμπόδιστα στη Γάζα και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να πλέουν ελεύθερα στις θάλασσες, όπως οφείλει κάθε κυβέρνηση να πράξει.

Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από πλευράς Ισραήλ θα πρέπει να θεωρηθεί εχθρική απέναντι σε Έλληνες πολίτες. Αν η θαλάσσια περιοχή της Γάζας βρίσκεται “υπό κατοχή”, να το δηλώσει το Ισραήλ επίσημα στον ΟΗΕ!

Με δεδομένη την πρόθεσή μας να μη συγκρουστούμε με το ισραηλινό ναυτικό αλλά να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αίροντας τον συνεχιζόμενο και άδικο αποκλεισμό, σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα!

Άλλωστε θεωρούμε δεδομένη τη στήριξή σας, την οποία δημόσια είχατε δηλώσει, σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2008 και στο μήνυμά σας συγκεκριμένα είχατε πει ό,τι η επιτυχία της αποστολής "μας δίνει ελπίδα για το μέλλον και την ειρηνική επίλυση του Παλαιστινιακού, για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και όλο τον κόσμο" και ό,τι "αυτή η επιτυχία αποδεικνύει ότι τα όποια τείχη και τους όποιους αποκλεισμούς θα τους σπάσουν οι λαοί και η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης".
Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για την Γάζα»

Την επιστολή την διάβασα στο μπλογκ στοχασμός -πολιτική

Κάποιες σκέψεις ακόμη.
Τα πλοία για τη Γάζα σήμερα αντιμετωπίζουν - ανάμεσα σε πολλά άλλα- απαγόρευση απόπλου από την Κυπριακή κυβέρνηση...
Ποιος να βρίσκεται από πίσω άραγε;
Αλλά και επιτέλους τι νόημα έχει το να κυβερνάει ένα "αριστερό" κόμμα εφαρμόζοντας τέτοιες πολιτικές, όταν έτσι απλά επιβεβαιώνει την ισοπέδωση και πολτοποίηση αξιών και αξιωμάτων στο βωμό της θεωρίας του εφικτού;
Και τελικά ποιον ωφελεί όλο αυτό;Την αριστερά, την εξέλιξη της ιστορίας η την επιβίωση του καπιταλισμού και τίποτα άλλο;
Πότε επιτέλους θα δεχτουν κάποιοι ότι χωρίς ρήξεις δεν γίνεται να υπάρξουν και αλλαγές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis