Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Θυμός και καταστολή έξω από την Ισραηλινή πρσβεία!


Τελικά δεν πρόλαβε καν να μαζευτει όλος ο κόσμος που πήγαινε εκείνη την ώρα στην Ισραηλινή πρεσβεία κι έγινε το μπάχαλο.Το δίδυμο ΜΑΤ- μπάχαλοι δούλεψε μια χαρά και η πορεία άρχισε πρίν την ώρα της κατεβαίνοντας κυνηγημένη από δακρυγόνα και κρότου λάμψης.
Δεν καταλάβαινα αν γινόταν πορεία προς το κέντρο η αν τρέχαμε να ξεφύγουμε από τα χημικά.
Ηταν πριν τις 8 και ο κόσμος ανεβαινε περπατώντας προς την Κατεχάκη.Οταν άρχισαν τα δακρυγόνα, οι κροτίδες και οι κρότου λάμψης, απλά όλοι γύρισαν πλάτη και έφευγαν ρωτώντας για ποιό λόγο διαλυόταν η συγκέντρωση.Σε λίγο η πορεία περπατούσε προς το κέντρο με το ρυθμό που ήθελαν τα δακρυγόνα που έπεφταν από πίσω.
Η αστυνομία βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πανικό, πριν δούμε καν πόσος κόσμος θα μαζευόταν.Ετσι κι αλλιώς το σχέδιο υπήρχε.Απλά ο πετροπόλεμος ήταν μια καλή δικαιολογία, αλλά όμως και μια ακατανόητη και βλακώδης η και κατευθυνόμενη τακτική.Δε λέω βέβαια ότι όλα τα παιδιά που οργισμένα αντιδρούν στην καταστολή είναι κατευθυνόμενα, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει τον κόσμο και να διαλύει μαζικές συγκεντρώσεις.
Ο κόσμος φαίνεται πως έχει διάθεση να βγεί στο δρόμο, να έρθει σε ρήξη και να αντισταθεί, αλλά όχι και να ανοίξει άοπλος πολεμο με το κράτος.
Η εικονα της Κηφησίας με οδοφράγματα και παρτέρια που καιγόντουσαν πολύ λίγη σχέση έχει με το τί πραγματικά συμβαίνει.
Ας σκεφτούν κάποιοι καλά το αν υπάρχει ανάγκη να βγεί ο λαός στο δρόμο, η αν η αντίσταση είναι θέμα μερικών 100άδων "ετοιμοπόλεμων".Ας σκεφτούν τί ρόλο παίζουν μέσα στο κινημα και τί μέτρα πρέπει να πάρουν.
Ο κοσμος αυτός πρέπει να αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξει με το λαό στην απ έξω.
Καμιά ιστορική κοινωνική αλλαγή δεν έγινε με τους λαούς στο περιθώριο.Οι μεγάλες αλλαγές δεν είναι ζήτημα "ειδικών ετοιμοπόλεμων επαναστατών".Απαιτούν τεράστια λαική συμμετοχή.Εκτός αν είμαι λάθος.Ειλικρινά, περιμένω ν ακούσω απόψεις....

Παρ όλα αυτά η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.
Βέβαια το έγκλημα ήταν τεράστιο και άξιζε μεγαλύτερη και πιο τρανταχτή απάντηση.
Ευτυχώς πάντως υπάρχει πολύς κόσμος που αντιδρά και ευαισθητοποιείται.Ειδα ανθρώπους όλων των ηλικιών και πάρα πολλούς νέους κοντά στα 20 και το χάρηκα.Και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν περισσότεροι στις μέρες που έρχονται.

Το χειρότερο ήταν όταν γύρισα ήδη τσαντισμένος πρώτα από την καταστολή αλλά και από το μπάχαλο και είδα μετά το τέλος των δελτίων να μην υπάρχει ούτε μια αλλαγή προγράμματος στα κανάλια.Φαίνεται πως 19 νεκροί ακτιβιστές δεν ειναι αρκετοί για να αλλάξουν την κανονική ροή της αποβλάκωσης.
Και επιτέλους τι άλλο έχουμε να πούμε η να ακούσουμε για τη SIEMENS; Εχει κανείς αμφιβολία ότι τα πήρανε και στα 2 κόμματα;Μάλλον όχι.
Πόσες ακόμη διαλέξεις Παπακωνσταντίνου πρέπει να υποστούμε για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων;
Οπότε τι να υποθέσουμε;
Μήπως οτι κάποιοι "παρακάλεσαν" να περάσει στα μαλακά η κτηνωδία και απλά να εκφραστεί η ανησυχία μας εντελώς ευρωπαϊκά;
Αίσχος!Υπάρχουν 19 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες αιχμάλωτοι (και αναμεσα τους 34 Έλληνες) στο έλεος ενός φασιστικού κράτους,κι ακόμα οι διεθνείς νόμοι και θεσμοί κουρελιασμένοι για άλλη μια φορά.Να το φάμε κι αυτό;

Υ.Γ.Η φωτό από Enet

5 σχόλια:

Vasia Secretlife είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vasia Secretlife είπε...

O λόγος σου σκληρός μα πέρα για πέρα αληθινός. Μπορεί και εγώ να ανήκω σε εκείνους που έλεγαν "καλά, εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?", που περίμεναν το κάτι που θα τους αλλάξει τη ζωή αλλά δεν έκαναν ποτέ τίποτα και ύστερα ζητούσαν και τα ρέστα ή που κάθονταν στον καναπέ αραχτοί κυνηγημένοι απο τις δικές τους ερινύες. Ναι ήμουν και εγώ έτσι. Αλλά τώρα νιώθω το αίμα μου να βράζει και την αδικία να με πνίγει. Ναι πρέπει όλοι να βρούμε τη δύναμη και τη θέληση να βγούμε στους δρόμους, να βάλουμε στην ακρη το ΕΓΩ να γίνουμε ένα δυνατό και ηχηρό ΕΜΕΙΣ. Ναι ΈΓΩ θα αλλάξω τον κόσμο αν ενωθώ με τον δίπλα, με τον απέναντι, με τον φίλο, με τον εχθρό, με τον γνωστό, με τον άγνωστο. Γιατι σαν ΕΓΩ θα σβήσω και θα ξεχαστώ, αλλά σαν μέλος ενός ΕΜΕΙΣ θα μείνω στην ιστορία όπως τόσες φορές στο παρελθόν γιατί εμείς θα αλλάξουμε το μέλλον μας. Γιατί όντως γράφουμε ιστορία ΤΩΡΑ. Θα είναι τιμή μας να λέμε στα παιδιά μας αύριο ότι παλέψαμε και εμείς για να ζουν εκείνα σε ένα κόσμο πιο ανθρωπινο. Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ. Μερικές φορές η πίκρα, η αδικία και η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη που ξεχιλίζει από μέσα μας και μας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Σε μονοπάτια που μας κάνουν να χάνουμε το δίκιο μας βγάζοντας μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που πραγματικά είναι. Δεν βρίσκουμε το δίκιο μας με το να σπαμε βιτρίνες, να καίμε κάδους και να κάνουμε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ. Ναι η οργή ξεχιλίζει, αλλά τέτοιες δικαιολογίες ψάχνουν για να ΄ΘΑΒΟΥΝ΄κάθε φορά τα ΜΕDIA τον παλμό και τη δύναμη του απλού λαού που με τα μωρά στα καροτσάκια, νεοι γέροι βγαίνουν στους δρόμους. Θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ για να μπορέσουμε να περάσουμε το μύνημα της αλλαγής, για να βγεί ο κόσμος στους δρόμους και να μη φοβάται. Εμείς θα γράψουμε την ιστορία, εμείς που κάποτε καθόμασταν στον καναπέ και σφυρίζαμε αδιάφορα...

VasiaSecretlife

monahikoslikos είπε...

Είναι πολλές οι συνιστώσες των εξεγερμένων τόσο πολλές που μπορούν να φυτρώνουν και να διαχέονται ανάμεσά τους κάθε λογής, προέλευσης και διαταγής μπάχαλοι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μοναχικέ λύκε κυριολεκτικά δεν πρόλαβε να γίνει η συγκέντρωση.Εγώ μόλις είχα φτάσει κι είχαν ήδη αρχίσει τα δακρυγόνα κι ο πετροπόλεμος.Και διάφοροι τύποι να λένε στο κόσμο που ήταν εκεί ότι άμα δε γουστάρουν να πάνε σπίτι τους!Δε γίνονται έτσι κινηματα.Σε πιάνει απελπισία.Πρέπει να λυθεί όσο γίνεται.Αλλιώς κάθε φορά όσοι έρχονται τόσοι θα φεύγουν.Μέχρι να πεσει η απόλυτη πείνα και καταστολή μαζί.

monahikoslikos είπε...

Το ξέρω, εκεί ήμουνα από νωρίς και ξαφνικά λίγο πριν τις 8 βλέπω μια διμοιρία που στάθμευε στην Κατεχάκη να φορά τις μάσκες ενώ λίγο πιο κάτω στη δισταυρωση άρχισαν να μαρσάρουν οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ...
Ωσπου να συνειδητοποιήσω ότι κάτι ετοιμάζεται έπεσε η πρώτη κρότου λάμψης κι αμέσως μετά άρχισαν να πέφτουν τα δακρυγόνα.

ShareThis