Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ενα τεραστιο ΟΧΙ πνιγμένο στα δακρυγόνα-Συγκλονιστικό συλλαλητήριο!

Μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση, από αυτές που συμβαίνουν κάθε πολλά χρόνια έγινε σήμερα στην Αθηνα.Ηταν ενα συλλαλητήριο με πάνω από 150000 λαού που θα μπορούσε να μείνει χαραγμένο αν όχι στην ιστορία, τουλάχιστον στη σκέψη αυτών που συμμετείχαν, αν δεν διαλυόταν από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ που σε "συνεργασία" με μερικές δεκάδες δήθεν μπάχαλους έπνιξαν την πόλη στα χημικά στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε χούντα!
Η εικόνα της πορείας που δεν πέρασε ποτε από το Σύνταγμα και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού έμεινε κομμένη στα 2, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε νωρίτερα χαμηλά στη Σταδίου όταν στρατιές ολόκληρες, κανονικές θάλασσες αντίστασης από απλούς ανθρώπους της δουλειάς  εστριβε από τα Χαυτεια προς τη Βουλή.
Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε πρώτη και για πάνω από 1 ώρα περνούσε τη Σταδίου ανεβαίνοντας προς το Σύνταγμα.
Το άλλο τεράστιο κομμάτι ξεδιπλωνόταν από το πεδίο του Άρεως μέχρι τη Σταδίου περιμένοντας να ξεκινήσει.
Δεν μπορώ να πώ αν αυτό το συλλαλητήριο ήταν μεγαλύτερο η μικρότερο από εκείνο της 5 Μαη.Αλλοι λένε πως ήταν άλλοι όχι.(Καποιος περιπτερούχος στη Σταδίου μου είπε πως ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει δει στη ζωή του 40 χρόνια εκεί κοντα στην Κλαυθμώνος).
Τι κρίμα που δεν έφτασε ποτέ στο Σύνταγμα.Τι κρίμα που δε μας είδαν από τα παράθυρα της Βουλής, της πιο απαξιωμένης αν όχι μισητής Βουλής στην ιστορία. Ενα κρίμα που το νοιώσαμε όλοι οταν είδαμε την πορεία κομμένη στα δύο και πολλούς από μας να  προσπαθουν με τα κινητά να μάθουν τι γινόταν μεσα στη Σταδίου οταν βροχή απο μολότοφ, χειροβομβίδες κροτου λάμψης και χημικά άρχισε να πέφτει σε όλα τα σημεία της Πλ.Συντάγματος.
Φαίνεται πως ήταν τόσο ευκολο!
Οι όμορφες πορείες άσχημα να διαλύονται!
Καμιά 50αριά κουκουλοφόροι όλοι κι όλοι, παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ  κατάφεραν μια χαρά να διαλύσουν πάνω από 100000 κοσμο!
Αν αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει με κάθε τρόπο να λυθεί, δεν ξέρω τι είναι.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση πλέον ξέρει καλά τι αισθάνεται ο λαός.
Ειδε πεντακάθαρα και τον όγκο του κόσμου να μεγαλώνει επικίνδυνα, αλλά και την οργή και την αποφασιστικότητα να φουντώνουν, αφού παρά την πρωινή βροχη και το τσουχτερό κρυο πολλοί λίγοι επηρρεάστηκαν.(Εννοειται οτι με καλό καιρό ο κόσμος θα ήταν πέρα απο κάθε φαντασία.)
Οποιος ισχυριστεί από δω και πέρα μετά και τη σημερινή διαδήλωση πως ο λαός συναινεί, καλύτερα να πάει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός του ΔΝΤ.
Θα επανέλθουμε σε λίγο με σκέψεις, λεπτομέρειες και βίντεο.
(Η έναρξη της διάλυσης της πορείας έγινε μπροστά μας ακριβώς στο απεριφρούρητο μπλοκ της ΟΛΜΕ.Ακριβώς  3 λεπτά πριν φτάσουμε στο Σύνταγμα στα ξενοδοχεία στο πλάι της πλατείας αστυνομικοί δοκίμαζαν πυροσβεστήρες.Εντελώς τυχαία φυσικά)

4 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Ήταν όντως μεγάλη η πορεία όχι όμως σαν του Μάη. Με όλα αυτά που μας κάνει η πασοκική χούντα θα έπρεπε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Το τι δακρυγόνο φάγαμε στο Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου αμέσως μετά δεν περιγράφεται. Το ζήτημα είναι, τώρα τι κάνουμε; Η ΓΣΕΕ ψόφησε και βρώμισε, το ΠΑΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να κρατήσουν την άσφαλτο ζεστή.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πες αν θέλεις μερικές λεπτομέρειες για ότι είδες την ώρα που άρχισε η μαχη στην πλατεία.Ετσι για την ιστορία.

ένας στρατολάτης είπε...

Δεν ήμουν στο Σύνταγμα την ώρα που γινόταν τα επεισόδια εκεί, το μπλοκ στο οποίο ήμουν βρισκόταν στην παλιά βουλή, ακούγαμε τις εκρήξεις των κρότου λάμψεις αλλά τις δοκιμάσαμε αυτοπροσώπως όταν είχαμε περάσει κακήν κακώς από το ομιχλώδες απ' τα δακρυγόνα Σύνταγμα προς Πανεπιστημίου με εκατοντάδες ματατζήδες παρατεταγμένους ένθεν και ένθεν ώστε να μην ξεφεύγει κουνούπι. Δυο τρία αυτοκίνητα καιγόταν μπροστά στα ξενοδοχεία. Στην Πανεπιστημίου δεν είχε μείνει μάρμαρο για μάρμαρο και διάφοροι πιτσιρικάδες μπαινοβγαίναν στην πορεία και εκτόξευαν κομμάτια στα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ έριχναν κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο και ψέκαζαν όπου τους καύλωνε. Απ' το Attica ως την Ακαδημία γινόταν πόλεμος. Πρώτη φορά μετά από ένα σωρό διαδηλώσεις φώναξα το μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Ένα ευχαριστώ σε σένα που κάθε φορά ακούραστα και γελαστά είσαι εκεί και καταγράφεις. Ήμασταν στο μπλογκ της ΕΛΜΕ, φάγαμε ωραιότατα δακρυγόνα, δεν έχουμε παράπονο, ήμασταν χωρίς αλυσίδες για άλλη μια φορά, διαλυθήκαμε στο Σύνταγμα, τους έγινε το χατίρι, αλλά μάλλον φταίμε κι εμείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας φοβούνται γιατί αλλιώς γιατί να κατεβάσουν τόσους ασφαλίτες, τόση λύσσα , δακρυγόνα και ξύλο καιρό τώρα και τα παπαγαλάκια τους στην τηλεόραση να δείχνουν μόνο τον "τραυματία" πρώην υπουργό;
Καλή αντάμωση στο δρόμο- μπας και σπάσουμε τον τρόμο....

ShareThis