Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μυγιάστηκαν...

"Bεβιασμένη και υπερβολική δημόσια αντίδραση" χαρακτήρισαν την παραίτηση βόμβα των 2 δικαστικών οι 2 υπουργοί οικονομικών και δικαιοσύνης! Και μάλιστα σε χρόνο μηδέν, κυριολεκτικά πριν αλέκτωρ λαλήσει.
Αντί να τους καλέσουν πρώτα και να δουν για ποιες ακριβώς παρεμβάσεις μιλούν, τους κατήγγειλαν δημοσίως και εμέσως τους απείλησαν κιόλας(!), αφού όπως είπαν η αντίδραση αυτή "συνιστά σαφή προσβολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και θέτει σημαντικά ζητήματα κύρους και αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης, επί των οποίων είναι βέβαιον ότι θα επιληφθεί αμέσως ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου"! (Αν διαβάσετε την ανακοίνωση θα καταλάβετε αμέσως ποιος την έγραψε)
Δε μου φαίνεται παράλογο βεβαια αφού αν και τίποτα το πραγματικά σπουδαιο δεν έγινε τον τελευταίο καιρό στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, σίγουρα κάποιοι "φίλοι" θα ενοχλήθηκαν. Εδώ που τα λέμε έστω κι αν την επόμενη μέρα ήταν πάλι έξω είδαμε και κάποιους "επωνύμους' με χειροπέδες. Δεν είναι απίθανο δε να είχαμε και κάποιους πιο μεγάλους που θα ακολουθούσαν αφού ως γνωστόν οι "μεγάλοι" εδω ελάχιστα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Παντα βρίσκουν τα παράθυρα αφού έχουν τον τρόπο τους...
Εκτός κι αν θέλουν να μας πείσουν οι 2 υπουργοί οτι οι παραιτηθέντες δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και χρειαζόταν ενας αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου πάνω από το κεφάλι τους για να τους βάλει σε τάξη κλείνοντας στα σίδερα τους μεγαλοφειλέτες-φοροφυγάδες που δεν μάζεψαν αυτοί! Αν ήταν έτσι όμως γιατί δεν τους κατήγγειλαν κερδίζοντας έτσι και πόντους αξιοπιστίας;

Σ' αυτό τον τόπο  αν δεν είσαι τυφλός ή ηλίθιος ξέρεις πως μόνο με παρεμβάσεις και πιέσεις λειτουργούν όλα και οτι σπανίως η δικαιοσύνη λειτουργεί ως "ανεξάρτητη". Και σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν ότι μπορεί να το παρακάνουν οι εδώ αφέντες, αλλά παντού έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός ειδικά όταν μπαίνει στα δύσκολα. Σιγά να μην άφηνε η εξουσία να αποδίδεται δικαιοσύνη ελεύθερα. Αν το έκανε όσοι είναι τώρα σε θέσεις κλειδιά θα πήγαιναν φυλακή για εγκλήματα κατά των λαών.
 
Οπότε αυτό που είναι ολοκάθαρο είναι ότι αυτός που αντέδρασε βεβιασμένα και υπερβολικά δεν ήταν οι 2 δικαστικοί αλλά οι 2 υπουργοί.
Καρφώθηκαν κανονικά, αφού όποιος έχει τη μύγα...εκπλήσσεται θεσμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis