Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑLCO: ΠΑΣΟΚ 17%, ΝΔ:30%, ΚΚΕ 12%, ΣΥΡΙΖΑ 8%, ΔΗΜΑΡ 9%

Aυτή είναι η νέα δημοσκόπηση της ΑLCO για το ΚΟΝΤΡΑ.

Οπως φαίνεται και πάλι η μετατόπιση προς τα Αριστερά είναι μεγάλη και δεν μπορεί να μην δημιουργεί σκέψεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
ΠΑΣΟΚ 17%, ΝΔ:30%, ΚΚΕ 12%, ΣΥΡΙΖΑ 8%, ΛΑΟΣ 7%, ΔΗΜΑΡ 9%, ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4%, ΔΗΣΥ 3%. Μάλιστα επειδή η αναγωγή έχει γίνει επί των "εγκύρων" και εχει εναν τεράστιο αριθμό λευκών μπορεί η Αριστερά να έχει και ακόμη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

Αν δεχτούμε το ότι οι δημοσκοπήσεις πολλές φορές προσπαθούν να "διαμορφώσουν κλίμα" οι υποψίες θα πάνε μάλλον σε 2 πλευρές: 1.Στο "φουσκωμενο" ποσοστό της ΔΗΜΑΡ που ίσως να προσπαθούν να την εμφανίσουν σαν εναλλακτικό Αριστερό πόλο για να αποφευχθεί η μετατόπιση προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ  και 2. Στο επίσης μεγάλο ποσοστό της ΝΔ που αναμφίβολα θα φθαρεί από τη συμμετοχή στην κυβερνηση Μαυρου Μετώπου. Και τα 2 ενδεχόμενα παιχνίδια μπορούν να φέρουν και αντίθετα αποτελέσματα βέβαια...
Επίσης ισχυρό είναι και το ενδεχόμενο διασπάσεων μικρών η μεγάλων στα 2 τέως μεγάλα κόμματα που καταλαβαίνουμε ποιον θα ωφελήσουν.


Επειδή όσο καθυστερούν τις εκλογές τόσο θα φθειρονται τα 3 κόμματα(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ) οι εκλογές είναι φανερό πως θα έχουν πρωτοφανή αποτελέσματα που θα βάζουν μπροστά σε ευθύνες τους πάντες.
Πρώτα από όλους  όμως θα βαζουν μπροστά στις ευθύνες του τον ίδιο το λαό που πρεπει επιτέλους να ξεκολήσει από τη σκέψη οτι "κάνει το καθήκον του στην κάλπη" και αναθέτει τη ζωή του σε διαχειριστές. Οπως κι αν διαμορφωθούν  τα εκλογικά σχηματα, και όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα-που θα είναι καθαρά προς μια πολύ Αριστερή κατεύθυνση- θα πρεπει οπωσδηποτε να υπάρχει ένα δυνατό και έτοιμο λαικό κίνημα που να στηρίξει τις νέες εξελίξεις από τον πόλεμο που θα γίνει εναντίον της Αριστεράς αλλά και της πάλης του λαού για Ανατροπή. Τη λύση της επόμενης μέρας που δεν θα είναι καθόλου εύκολη δεν μπορεί να την δώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί και πρέπει να την δωσει ο λαός και τα κινήματα. Αλλιώς η ιστορία θα θυμηθεί πολύ δύσκολες ώρες.

Οπως εχουμε δεί ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Ειναι φοβερό το οτι στην απεργούσα ΕΡΤ κάθε μέρα έχουμε "εξιστορήσεις" και "ντοκουμέντα" της ιστορίας (που γράφτηκε φυσικά από τους νικητές), που μας θυμίζουν "τα λάθη και τα εγκλήματα" του ΚΚΕ!
Σ'αυτό τον τόπο ακόμα και τώρα μετά από τα όσα τραβάμε τα λάθη και τα εγκλήματα εξακολουθούν να τα κάνουν οι κομμουνιστές. Μα δε ντρέπονται ΚΑΘΌΛΟΥ;

 Οι εργαζόμενοι απαιτούν ενότητα
Επειδή το θέμα αυτό θα το συζητήσουμε ξανά και ξανά, για την ώρα έχω να πω μόνο αυτό. Η εκλογική σύμπραξη της Αριστεράς δεν φαίνεται να εχει πολλές πιθανότητες (αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να γίνει)  ειδικά αν μιλάμε και για τα 3 κόμματα(ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) ή και για τους Πράσινους. Αυτή είναι μια μεγάλη και δύσκολη κουβέντα αφού για παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ δεν έχει πλέον και πολλά κοινά με τους άλλους  2 και μάλλον δείχνει μεγαλύτερη διάθεση για συνεργασία με το Μαυρο Μέτωπο παρά με τους κομμουνιστές.
Η συνεργασία όμως στο επίπεδο κοινών δράσεων στο λαικό κίνημα, ειδικά ανάμεσα σε ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις άλλες Αριστερές δυνάμεις(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έχει καμιά δικαιολογία να μη συμβαίνει.
Από συνελεύσεις μάλιστα των τελευταίων ημερών σε σωματεία εργαζομενων- που πρέπει να πούμε πως ήταν και πολύ μαζικές- φάνηκε πως οι εργαζόμενοι απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ.
Προσωπικά είμαι βέβαιος οτι το μήνυμα δεν μπορεί να μη διαβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis