Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ξεφτιλορεζιλοδημοσκοποαλήτες!

Οσοι δεν πήραν τους δρόμους για τις παραλίες ή δεν έκλεισαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις θα έχουν ήδη ακούσει για τις 3 δημοσκοπήσεις που βγήκαν στον αέρα.
Το πρώτο που κάνει η εντύπωση είναι το βιαστικό της υπόθεσης. Οπως και να το κάνουμε μια δημοσκόπηση ακριβώς με τις προγραμματικές δηλώσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν έδειξαν όλο το βάθος των προθέσεων της νέας δεξιάς συγκυβέρνησης με δήθεν αριστερό ντεκόρ, δεν είναι ότι πιο έγκυρο.
Βιάστηκαν λοιπόν να μας πουν πως ο λαός είναι μαζί τους.Πως δέχεται το συμβιβασμό και την υποταγή. Βιάστηκαν ακόμη να μας πουν τι περιμένουμε και τι ζητάμε.
Ζητάμε λέει να μας πάρουν το κεφάλι στα γρήγορα.
Θέλουμε αποκρατικοποιήσεις, ακόμη και ξεπούλημα κάτω από τις τιμές, όσο-όσο ρε παιδί μου, αρκεί να μη μας βάλουν νεα μέτρα.
Λες κι αμα περάσει ένας χρόνος και μας βάλουν τα μέτρα μετά έχει διαφορά. Η ανάσα που λέγαμε. Σα να λέμε αντί να πάρω το λάδι της χρονιάς σε 50κιλο και να μού 'ρθει φθηνότερα, το παίρνω λίγο-λίγο σε κιλά και το πληρώνω χρυσό. Θέλουμε λοιπόν λέει επιμήκυνση. 33 πόντους κι όχι 3 που έλεγε κι ο Θύμιος Καρακατσάνης.
Επίσης είπαν οι δημοσκοπήσεις πως δε μας αρέσουν αυτά που κάνουν οι συνδικαλιστές. Ο λαός λέει είπε σε ποσοστό 60% -ή κατι τέτοιο- ότι δεν του αρέσει η στάση των συνδικαλιστών "που νοιάζονται για τον εαυτό τους". Ενώ αυτοί που τα είπαν αυτά νοιάζονται για το σύνολο... και οι δημοσιογράφοι που τα παρουσίασαν, νοιάζονται για την πατρίδα και τον...κοινωνικό ιστό. Ε, ρε ξύλο που 'χει να πέσει.
 Έχω να πω σε όλους αυτούς που με πάθος πούλησαν "την άποψη του λαού" τα εξής:
Η ιστορία, ό,τι κι αν λένε οι πλειοψηφίες, θα προχωρήσει μπροστά . Αυτη είναι η δουλειά της, και ξέρει πως αν κάτσει να ακούσει τί λένε οι φοβισμένες πλειοψηφίες τότε..ζήτω που καήκαμε.
Αν ακολουθούσε η ιστορία τις πλειοψηφίες και τις νομιμότητες ακόμη θα ήμασταν στο μεσαίωνα.

Το ποσοστό 45% που λέει ΝΑΙ στην κυβέρνηση είναι τρομερά μικρό για μια κυβέρνηση που ακόμα κρύβεται και δε λέει καθαρά ότι δεν τό 'χει σκοπό να κάνει το παραμικρό από όσα έλεγε υπέρ του λαού. Φαντάσου τι έχει να γίνει μόλις έρθει ή ώρα να πετάξουν τελείως τις μάσκες.
Αντίθετα το ποσοστό 35% που λέει ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, φτάνει και περισσεύει. Ειδικά αν γίνει συνειδητό και αποφασίσει που θέλει να πάει τότε καποιοι πρέπει να βρούν τρύπα να κρυφτούν
Οσο για το υπόλοιπο 65% που λέει ανώνυμα και δειλά την άποψή του μέσω δημοσκόπων δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ό,τι έκαναν πάντα οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες. Και βέβαια πολύ γρήγορα θα αλλάξει γνώμη και θα βγεί κι αυτό στο δρόμο.

Με λίγα λόγια, κακώς πανηγυρίζετε. Κακώς επιδεικνύετε την "ωριμότητα" του λαού.
Η αλήθεια δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια σας ούτε πηλός να της δίνετε ό,τι σχήμα σας αρέσει ανάλογα με την απαίτηση των αφεντικών σας.
Η αλήθεια είναι απλά η αλήθεια...και σε λίγο θα πονέσει όλους όσους δεν θέλουν να τη δούν. Περιμένετε μια βδομάδα-μέχρι το Eurogroup- και θα δείτε...
Και τότε πολλές χιλιάδες γνώμες θα αλλάξουν.
Και σε λίγο ακόμη θα αλλάξουν όλα. Κι όταν λέμε όλα εννοούμε όλα.
Ξεφτιλορεζιλοδημοσκοποαλήτες!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαθειές ανάσες, παραλία και καλή μουσική. Ξεκουράσου γιατί ο χειμώνας θα είναι βαρύς! κανείς δεν δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις τους πια... κανείς...

στελλα νικ είπε...

Και βέβαια καπακι έρχεται και το παρα κάτω που γραφεις.... στο στοχαστρο του ΣΔΟΕ πρωην υπουργοι και εν ενεργεια βουλευτης κλπ κλπ.
Τουτεστιν : θέαμα και θέμα αλλά.... χωρίς άρτον στο λαό για να αποσπαστεί η προσοχή του από τα μετρα.... το παραμύθι πια το ξέρουμε...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν εχεις άδικο αλλά καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται.Καθε συμπεριφορά της άλλης πλευράς έχει κατι να πει. οΠΩς και καθε μετρηση. Μας ζαλίσανε όμως με το τι λεει η πλειοψηφία.

ShareThis