Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βροντερό παρόν! -Μεγάλα συλλαλητήρια(φωτογραφίες)



Kαι το σημερινό ήταν ένα τεράστιο συλλαλητήριο.
Ισως λίγο μικροτερο από τα 2 προηγούμενα, δικαιολογημένα όμως αφού σημερα στην Αθήνα δεν κυκλοφορούσε ούτε πατίνι. Από την απεργία των ΜΜΜ επηρρεάστηκε αναπόφευκτα το συλλαλητήριο, ίσως λίγο περισσότερο στη μεριά της Πατησίων  Οι περισσότεροι που κατέβηκαν μάλλον περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα για να φτάσουν σε Ομόνοια ή Μουσείο. Στο πεδίο του Άρεως δεν πήγε σχεδόν κανείς.
Παρ' όλα αυτά η δήλωση Παναγόπουλου που διαβάσαμε κάπου-αν έγινε έτσι- περί "πενιχρής συμμετοχης" ήταν άλλη μιά άθλια ενέργεια του προέδρου της ΓΣΕΕ. Καλά θα κάνει πριν μιλήσει να παίρνει πρώτα μια μικρή πληροφόρηση για να μην εκτίθεται τόσο, αν και ο χωρισμός του από την αλήθεια ειναι πια  ολοφάνερος και τελεσίδικος.
Για άλλη μια φορά λοιπόν ο λαός δήλωσε δυναμικα παρών ότι κι αν λέει ο Παναγόπουλος κι αυτοί που για τους γνωστούς λόγους τον ναπαράγουν.
Η συμμετοχή ειδικά στη μεριά του ΠΑΜΕ ήταν πολύ μεγάλη. Ηταν και η σημερινή από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ για περίπου μιάμιση ώρα πλημμύριζε το Σύνταγμα από τη Σταδίου και την Ομόνοια, γεμίζοντας για πρώτη φορά όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία. Αν και δεν είδαμε μέχρι το τέλος όλο το συλλαλητήριο της Πατησίων, νομίζουμε ότι και αυτό είχε πάρα πολύ κόσμο.
Βέβαια ο πολύς κόσμος αναμένεται στα αυριανά συλλαλητήρια. Πιστεύω, από τα στοιχεία που ακούω,  ότι και η Απεργία θα  έχει μεγαλύτερη συμμετοχή αύριο.

Θα πουμε πάντως ξανα ότι είμαστε πίσω από τις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο στόχος της ανατροπής δεν είναι ανάλογος μιας διεκδίκησης των περασμένων χρόνων ή δεκαετιών με περιορισμένο χαρακτήρα. Απαιτεί αναγκαστικά να γίνει ένα ποιοτικό άλμα. ένα άλμα συνειδητοποίησης που ακόμη δεν έχει γίνει.
Πιστεύω όμως ότι ο χαρακτήρας της κρίσης είναι τέτοιος που θα αναγκάσει ακόμη κι αυτούς που τώρα αρνούνται πεισματικά να δούν από ταξική σκοπιά τα πράγματα, να σκεφτούν πιο ολοκληρωμένα για να μπορέσουν να εξηγήσουν όλο αυτό που τους συμβαίνει. Από κεί και πέρα είναι και ευθύνη της πρωτοπορίας να βελτιώνει διαρκώς την παρέμβασή της και να σπρώχνει με όποιο τρόπο μπορεί τα πράγματα προς την κατεύθυνση που πρέπει.

Δημοσιεύουμε για την ώρα μερικές φωτογραφίες από τους δρόμους σήμερα στο κέντρο και σε λίγο θα έχουμε το βίντεο όπου βέβαια θα φαίνεται πόσο μεγάλο ήταν και το σημερινό συλλαλητηριο.















2 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Και;;;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και... ο αγώνας συνεχίζεται με υπομονή απέραντη και επιμονή ακόμη πιο απέραντη. ΕΚΤΟς αν μας αρέσει η ανυπομονησία, η απογοήτευση και τα άλλα σχετικά που κουβαλάνε μαζί τους. Ολοι θα θέλαμε φυσικά να είναι τα πράγματα αλλιως και ο λαός να κινητοποιείται με τη μία και να συμμετέχει 100% στις Απεργίες και η επανάσταση να απέχει μόλις ένα βήμα.
Δεν συμβαίνει όμως έτσι. Ο λόγος δεν είναι οτι παρεμβαίνουμε εμείς λάθος αλλά ότι ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος ακόμη και οι τρόποι που διαθετει για να εκφοβίζει, να παρασύρει και να αποβλακώνει πάρα πολλοί και ακόμη αποτελεσματικοί. Σήμερα το πρωί π.χ. μπήκα στο fb για να ποστάρω κάτι για την απεργία και το συλλαλητήριο. Από τους 5000 "φίλους" μόνο 1 κι εγώ 2 ασχολιόντουσαν μ αυτό. Οι άλλοι χαζολογούσαν με διάφορα. Θα καταλάβουν όμως θελουν δε θέλουν. Να την γλυτώσουν αποκλείεται. Οχι όλοι βέβαια αλλά όσοι χρειάζεται. Κάποια στιγμή θα γίνει το "άλμα" και τοτε η βάρκα θα γυρίσει ανάποδα. Οχι χωρίς κόπο φυσικά. Ούτε χωρίς πίστη όμως.

ShareThis