Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το πραγματικό δίλημμα!


Το άκουσα χτες και στην εκπομπή του Τσίμα για την Αργεντινή.Ρώτησαν στέλεχος του ΔΝΤ που ήταν στην Αργεντινή και τώρα ασχολείται με την Ελλάδα."Αν ο δείκτης απελπισίας από το 1-10 ήταν στην Αργεντινή στο 9, στην Ελλάδα πόσο θα είναι;"Και εκείνος απάντησε κυνικά."Στο 13"!!!Φανταστείτε τι σχέδια έχουν...
Ας το πούμε ανοιχτά και καθαρά.
Το ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει είναι ολοφάνερο.
Οι περικοπές μισθών,συντάξεων,επιδομάτων κλπ. αποσύρουν χρήμα από την αγορά,ενώ ταυτόχρονα βυθίζουν τον κόσμο στην απογοήτευση.Άρα πάμε σε δραματική πτώση του ΑΕΠ,μείωση εσόδων, ανεργία,βαθιά ύφεση και επομένως αύξηση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.Το λέει η ίδια η κυβέρνηση που μιλάει για χρέος στο 150% του ΑΕΠ!Το λένε πια εκτός από έμπειρους οικονομολόγους, ακόμη και στελέχη του ΔΝΤ!!
Αυτό θα απαιτήσει νέους εκβιασμούς,νέο αίμα,νέα μέτρα, νέα απόσυρση χρήματος, νέα μείωση του ΑΕΠ κλπ.Και τότε θα έρθουν τα παιδιά του ΔΝΤ και θα μας πουν:Δώστε μας κάτι που να έχει αξία αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό(τον αυξημένο κατά 110δις+τόκους)!Και θα γίνει άλωση όλων των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και κάθε τύπου κρατικής περιουσίας, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των λίγων κοινωνικών παροχών που υπάρχουν.Και βέβαια αυτό θα φέρει νέα μείωση των δημόσιων εσόδων.Τώρα πως αυτό ονομάζεται λύση, ενώ είναι ξεκάθαρα συνταγή υποδούλωσης και βέβαιης και περισσότερο επώδυνης χρεοκοπίας από αυτήν που υποτίθεται οτι προσπαθούμε να αποφύγουμε, ας βρεθεί κάποιος να το εξηγήσει.
Δεν εξηγείται, μην προσπαθήσετε.
Ειναι απλά ξεπούλημα της χώρας και του λαού της σε μια συμμορία καθαρμάτων που κάνει την ίδια δουλειά εδώ και χρόνια σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Άρα το πραγματικό δίλημμα είναι το εξής:
Χρεοκοπία μέσα σε συνθήκες Εθνικής Ανεξαρτησίας και η χώρα δική μας;Η χρεοκοπία αναγκαστική λίγο αργότερα με μαθηματική ακρίβεια και όλος ο πλούτος και η περιουσία μας στα χέρια του ΔΝΤ και των διεθνών τραπεζιτών;
Χρεοκοπία και αναδιαπραγμάτευση εκτός Ευρώ με όπλο την υποτίμηση για λύση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας(και βέβαια νέα αναδιανομή του πλούτου υπερ των εργαζόμενων);Η χρεοκοπία εντός ευρώ με στραγγάλισμα των αποδοχών, βαθιά εξοντωτική ύφεση χωρίς τρόπο και ορίζοντα εξόδου;
Κάποιοι λένε οτι χρεοκοπία και απώλεια της Εθν.Ανεξαρτησίας πάνε πακέτο.Μεγάλο ψέμα!!Που όμως θα απαντηθεί σωστά μόνον τη στιγμή που ο λαός μαζικά θα βγεί στους δρόμους και θα παλέψει.Τα προβλήματα αισχρών εκβιασμών μόνον έτσι λύνονται και όχι με διαβουλεύσεις ειδικών και στημένους διαλόγους με καλοπληρωμένους διαιτητές και το λαό θεατή στον καναπέ!
Κάποιοι λένε πως αυτό είναι καταστροφή.Αισχρό ψέμα!!!Καταστροφή είναι για αυτούς που τώρα καταληστεύουν ότι υπάρχει.Για μας είναι σωτηρία.Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ΜΠΟΡΕΊ να επιβιώσει και μάλιστα εύκολα και από την πρώτη στιγμή.Η γή μπορεί να παράγει, ο τουρισμός δεν πρόκειται να σταματήσει(ίσα-ίσα θα αυξηθεί αν γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί), ο πλούτος της χώρας είναι μεγάλος σε όλους τους τομείς αλλά και σε νέους δρόμους όπως η ενέργεια με τον ήλιο τον άνεμο κλπ.Και βέβαια η Ελλάδα αλλά και η κάθε χώρα μπορεί να κάνει θαύματα αν αποκτησει ξανα την αισιοδοξία,τον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση που της έχουν γκρεμίσει εσκεμμένα για να πείσουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει! Οι Έλληνες δεν είμαστε τα κοπρόσκυλα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε.Είμαστε ένας λαός με άπειρη δημιουργικότητα και αποθέματα δυνάμεων, αρκεί να μας αφήσουν να δουλέψουμε ΓΙΑ ΜΑΣ!
Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της.Και έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να πάρει την τύχη της στα χέρια της η να κατρακυλήσει σε μια βαθιά και πολύχρονη σκλαβιά.Έχουμε να διαλέξουμε αν θέλουμε να δουλέψουμε για να βγούμε από την κρίση, αλλά χτίζοντας μιαν άλλη κοινωνία, με άλλη δίκαιη κατανομή του πλούτου ανάμεσα σε αυτούς που τον παράγουν, η αν θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε συνθήκες μιας σύγχρονης σκλαβιάς χωρίς κανένα δικαίωμα όπως ονειρεύονται κάποιοι.
Η επιλογή είναι απλή, μια και μοναδική!
Ξεσηκωμός!Ξεσηκωμός!ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΓΙΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Υ.Γ.Δεν έχω καμιά αμφιβολία οτι αυτο είναι που θα γίνει στο τέλος!Αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν ως μονόδρομο δεν είναι καν επιλογή.Απλά δεν αντέχεται.

4 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Αν δεν φτάσει η κατάσταση στα μη περαιτέρω δεν νομίζω ότι ο λαός θα κουνηθεί από την πολυθρόνα του. Κι επειδή θα φτάσει, θα υπάρξει και η αφύπνιση. Όμως φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά. Οι δημοσιογράφοι έχουν τη δύναμη να πλάθουν την κοινή γνώμη, να στρέφουν την οργή του λαού στον εαυτό του συκοφαντώντας το λαϊκό κίνημα. Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να γκρεμίσουμε στην έφοδο που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε.

Elva είπε...

Πες τα στρατηλατη!
Οι..δημοσιοκαφροι κανουν ολο το κακο!

Γιώργος Σαρρής είπε...

@Στρατολάτης
Στο οτι θα φτασουμε στα μη περαιτέρω δεν αμφιβάλλω.Από εκεί και πέρα πιστύω οτι στις ουσιαστικές κοινωνικές διαδικασίες που συμμετέχουν στο γράψιμο της ιστορίας το νωρίς και το αργά δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα.Τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές δεν τις φέρνουν ομάδες άτομα, κόμματα, ή κάποιοι φωτισμένοι.Τς κάνουν οι λαοί σε χρόνο κατάλληλο η δεν συμβαίνουν τελικά.Κι αν κάπως "συμβούν" αποτυγχάνουν αν δεν έχουν την έγκριση και την συμμετοχή του λαού.Οπότε πιστεύω οτι η αφύπνιση θα ερθει όταν πρεπει σε χρόνο κατάλληλο.Οσο για τους δημοσιογράφους, κι αυτοί φυσικά επηρρεάζονται από το δυνάμωμα του λαικού κινήματος και βέβαια θα το σκεφτουν να έρθουν σε απόλυτη σύγκρουση με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας.Ολα άλλωστε έχουν το ρίσκο τους κι αυτό το ξέρουν.
Πρέπει φυσικά παράλληλα να βρεθούν τρόποι εναλλακτικης ενημέρωσης που να περιορισουν τη δύναμη της προπαγάνδας.Στο ΜΆΗ ΤΟΥ 68 ας πουμε η απεργία στα ΜΜΕ ειχε παραλύσει την προπαγάνδα του κράτους.Σίγουρα τα μπλογκ κλπ, μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο.ΚΑΙ ΒΕΒΕΑΙΑ να απομονωθούν όσοι παίζουν ύπουλο ρόλο και ροκανίζουν σαν τρωκτικά την ενημέρωση που καταφερνουν οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω σκοπό να το βουλώσω και να σκύψω το κεφάλι, ούτε και θέλω -με τίποτα!!!- να αφήσω την Ελλάδα μου.. άρα?? Μονόδρομος..


FIGHT μέχρι τελικής πτώ-σης.-
Τόσο απλό!

ShareThis