Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Το συλλαλητήριο-πορεία του ΚΚΕ στην Αθήνα-βίντεο

Θεωρώ οτι η σημερινή πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των αντιδράσεων του Ελληνικού λαού απέναντι στην απίστευτη επίθεση που δέχεται μέσα στην μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση που έχει ξεσπάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.Γι αυτό νομίζω πως ξεπερνάει τα στενά κομματικά όρια.
Και η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, άλλά και το τεράστιο μέγεθος του συλλαλητήριου δίνουν στο γεγονός ένα βάρος πολιτικό που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.


Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έκανε πολιτικό κόμμα σε περίοδο εκτός εκλογών, πράγμα που δείχνει το πόσο κρίσιμη είναι η περίοδος που περνάμε και το σε τι φάση κινητοποίησης βρίσκεται ο λαός και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αριστερά.
Είναι επίσης καθαρό το ότι και οι δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος ακούει και περιμένει με ενδιαφέρον το ζήτημα της διαμόρφωσης ενός ευρύτερου μετώπου του λαού που να αντιμετωπίσει την κρίση, όσο κι αν όλοι ξέρουν ότι ο καθένας δίνει σε αυτό διαφορετικό περιεχόμενο.

6 σχόλια:

Kirki είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ Γιώργο για την ενημέρωση που μας παρέχεις.Ηθελα να δώ τι έκανε το ΚΚΕ σήμερα και ήξερα πού θα το βρώ-)Να σαι καλά-)

ELvA είπε...

Σ ευχαριστουμε πολυ,Γιωργο, για την ενημερωση. Για εμας που ειμαστε μακρια και δεν μαθαινουμε ειδησεις με αλλο τροπο εισαι ενα εγκυρο δελτιο ειδησεων και αντικειμενικης πληροφορησης.

Καλη συνεχεια!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί αν και δεν ανήκω στον ιδεολογικό χώρο που αντιπροσωπεύει το ΚΚΕ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ από το μεγαλείο και των παλμό όσων μετείχαν στη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση.

Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου καρφώθηκα στην τηλεόραση και περίμενα με αγονία τα κανάλια να έχουν ως πρώτο θέμα στα
Δελτία τους την παλλαϊκή αυτή διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση
Πραγματικά εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα πως δεν έδειξαν ούτε ένα πλάνο -σχεδόν δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο γεγονός αυτό
Τελικά κατάλαβα, τώρα ξέρω πως μας δουλεύουν συστηματικά, και μάλιστα όταν καταλάγιασε η οργή μου χάρηκα γιατί τώρα
Ξύπνησα. ΞΥΠΝΗΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ……

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε ανώνυμε,
Οταν γύρισα σπίτι και πριν ανεβάσω το κομμάτι και το βίντεο, έκανα ενα πρόχειρο google-ψάξιμο με τίτλο "συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα"
και δεν βρήκα τίποτα!!Μόνο πληροφορίες για παλιά συλλαλητήρια.Περίμενα τουλάχιστον τα μεγάλα site έστω για τα μάτια να αφιερώνουν 2 λέξεις.
Απο κεί και πέρα, το μέγεθος του συλλαλητήριου , κατά τη γνώμη μου δείχνει τη διάθεση για κινητοποίηση του κόσμου.Και βάζει επιτακτικά το ζήτημα της ενότητας στη δραση όλων των προοδευτικών και αριστερών δυναμεων που δεν δέχονται τις καπιταλιστικές λύσεις.Η ενότητα αυτή πρεπει να χτιστεί και στο επίπεδο των κινημάτων, και σε επίπεδο προσωπικοτήτων της αριστεράς που εκφράζουν και συσπειρώνουν λαικές μάζες, με στόχο βέβαια και την επιβίωση, αλλά και την αλλαγή της κοινωνίας.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κίρκη όπως έχεις καταλάβει, όσο μπορώ, παρακολουθώ όλο το φάσμα της αντίδρασης του λαού και βέβαια τις κινητοποιήσεις και τις διεργασίες που γίνονται στην αριστερα και οχι μόνο στο ΚΚΕ.Ομως το ΚΚΕ λόγω της ιστορίας, της εμπειρίας, του όγκου αλλά και της αντιευρωπαικής του θέσης, έχει να παίξει ένα ρόλο που κανείς δεν μπορεί ουτε να αρνηθει ούτε να υποτιμήσει.Ειναι καθαρά η μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς και ο κόσμος έχει το βλέμμα του στραμένο προς τα εκεί και περιμένει.

Ελσα είπε...

Ήθελα να είμαι εκεί κι εγώ. Ήταν χρέως μου να είμαι εκεί. Είχα όμως ένα βαρύτερο χρέος που έπρεπε να υπηρετήσω χτες. Το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και στην επιστήμη μου. Έτσι μάθαινα τί γινόταν από το τηλέφωνο...σε απευθείας σύνδεση με φίλους-συντρόφους-ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ήταν εκεί. Και έκανα τον "ντελάλη" στους ασθενείς μου στο νοσοκομείο που με ρωτούσαν πως πάει η συγκέντρωση.
Δεν ανοίκω στους μεγαλογιατρούς. Εδώ που τα λέμε το επιθετο "μεγάλο" μόνο στο μπόι μου (και ίσως και στο πείσμα μου) μπορείς να το αποδώσεις, πουθενά αλλού. Επέλεξα να δουλεύω σε νοσοκομείο απλήρωτη για μήνες, και όχι να ιδιωτεύσω στο κολωνάκι, γιατί εκεί πιστεύω πως είναι η θέση μου. Κι αν αυτή τη φορά δεν ήμουν δεν ήμουν στην πορία φροντίζω να είμαι κάθε μέρα δίπλα δίπλα με τον συνάνθρωπο μου. Και, πού θα πάει...θα κερζίσουΜΕ!

Ευχαριστώ για την ενημέρωση...

Ελσα

ShareThis