Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Επεσε ξύλο στην ΕΡΤ πριν λίγο!

Αδιόριστοι καθηγητές μπηκαν και κατέλαβαν στουντιο ζητώντας να βγουν στον αέρα!Εμαθα ότι πριν λίγο έπεφτε ξύλο στους διαδρόμους.Αστυνομία, ένταση ...και η Υπουργός κ.Διαμαντοπούλου φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα για καθε ενδεχόμενο, μετα το τέλος της εκπομπής που την φιλοξενούσε.
Οπως φαίνεται όλα κρέμονται σε μια όλο και πιο λεπτή κλωστή.Πολλοί νομίζουν ότι μπορεί όλα να εξηγηθούν με κάποιου είδους "λογικά" επιχειρήματα, ο κόσμος να πεισθεί και να πάει σπίτι παραχωρώντας τα πάντα με το κεφάλι σκυφτό κι ας είναι με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς να έχει καμιά ευθύνη.
Δεν είναι έτσι.Κάποιοι υποφέρουν πραγματικά, και φυσικά απ'ότι φαίνεται θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν να το καταλάβουν.
Πόσο μάλλον κάποιους που έχουν επιλέξει να φερθούν με υπεροψία κάνοντας πόλεμο εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν πιά τίποτε άλλο να χάσουν.
Ας σκεφτούν -αν δεν είναι ήδη αργά- ότι η φτώχεια είναι μια σκληρή μορφή βίας που δεν γίνεται να μην προκαλέσει αντίδραση.Κι ύστερα ας αρχίσουν να καταδικάζουν τους ήδη καταδικασμένους.

2 σχόλια:

Στέργιος είπε...

Πάντα έτσι γίνεται. Οι από πάνω τρίβουν τα μάτια τους που εξεγείρονται οι από κάτω. Τους φαίνεται ανεξήγητο. Θεωρούν ότι όπως περνούν αυτοί τις «δυσκολίες» τους με άνεση χάνοντας 1 εκατομμύριο στο τζόγο από τα 1000 που έχουν, θα πρέπει να περάσει άνετα και αδιαμαρτύρητα και ο φτωχός των 800 «ψωροευρώ» που τα χάνει από τα… 800 του! Εν ανάγκη ας περάσει και με… παντεσπάνι!!!

Όποιος θυμάται τον Δεκέμβρη του ΄08 θα θυμάται και τη γεμάτη έκπληξη στάση των χορτάτων.

Το τι έχουν να δουν τα μάτια μας δεν λέγεται. Ποια Διαμαντοπούλου, ποιος Κακλαμάνης, ποια ΕΡΤ! Αν ο λαός πάρει κίνηση δεν ελέγχεται από λογικές της άρχουσας τάξης. Παράγει αυτόβουλα και αυτοτελώς χιλιάδες πράξεις αντίστασης για την ανατροπή της, που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει. Αυτό φοβούνται. Αυτή είναι η «έκπληξή» τους!

Από τώρα όμως τα παπαγαλάκια καλούν και σε προληπτική εκτροπή από το σύνταγμα (Προφητείας χρονικόν, http://radicaldesire.blogspot.com/) με πρώτο στόχο το ΚΚΕ (Μητσοτάκης) και δεύτερο το ΠΑΜΕ (Τέλογλου) για να ανοίξει ο δρόμος για όλους όσους αντισταθούν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πιστεύω πως είναι αδύνατον αυτη τη στιγμή να πάρουν μέτρα περιορισμού των κινητοποιήσεων.Να το σκεφτούν μπορεί αλλά δεν πιστεύω οτι θα το επιχειρήσουν.Επίσης από όσο μπορώ να καταλάβω νομίζω πως όσοι απο τα ΜΜΕ ήταν εχθρικοί προς ότι γινόταν στους δρόμους, θα αρχίσουν να το ξανασκέφτονται.Οσοι επιμείνουν σε αριστοκρατικές συμπεριφορές ξέρουν ότι ρισκάρουν.
Πάντως ενω πολλοι νομίζουν οτι δεν υπάρχει αντίδραση και οτι δε γίνεται τίποτα κλπ, η αλήθεια είναι οτι το καζάνι βράζει και διαρκώς θα δημιουργούνται γεγονότα έξω από τις γραμμές που δεν ξέρει κανείς που θα βγάλουν.Πράγματα με ανεξέλεγκτη δυναμική δηλ.Το βήμα που κέρδισαν αυτοί οι 50 σήμερα ήταν πολύ σημαντικό, και ο ηλεκτρισμός που έβγαινε από τον τύπο που μίλησε ήταν διαφορετικού μήκους κύματος από το συνηθισμένο.
Πράγμα μαλλον γοητευτικό για τον κόσμο.

ShareThis