Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκοπηση για τον ΣΚΑΙ-Το μαγειρείο ειναι εδώ

 Εντυπωσιακά τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue για τον ΣΚΑΙ! Τόσο εντυπωσιακά που τελικά καταντάνε να μην ...εντυπωσιάζουν καθόλου αφου δε δείχνουν να στέκουν στη λογική αλλά να είναι προιόν καλού μαγειρέματος master chef!
Δινει λοιπόν η "έρευνα" της P.Issue: ΝΔ 30,5  ΠΑΣΟΚ 14%, ΚΚΕ 12.5%, ΣΥΡΙΖΑ 12% και ναι ΔΗΜΑΡ 13,5%!!!
Μάλιστα στο σχολιασμό στη σελίδα που ΣΚΑΙ διαβάζουμε σχόλια του τύπου: "..εκρηκτικη άνοδος της ΔΗΜΑΡ που στέλνει το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση" και πιο κάτω "τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με πτωση 2 ποσοστιαίων μονάδων ακολουθούμενος από το ΠΑΣΟΚ..."

Δεν ξερω πόσοι θυμούνται τις δημοσκοπικές ανακαλύψεις του Βαρόμετρου του ΣΚΑΙ πριν από 1 χρονο περίπου όταν η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ έβγαζε μάτι και καταγραφόταν από όλες της δημοσκοπήσεις  πλην αυτών που είχαν γίνει από την PI για τον ΣΚΑΙ . Ηταν η εποχή που οι αναλυτές του ΣΚΑΙ (Μπάμπης, Προτοσάλτε κλπ.) συμφωνουσαν πως ο Γ.Παπανδρέου ήταν μεγας σωτήρας της πατρίδας και πως "αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε"!!!
Τότε λοιπόν έδιναν στο ΠΑΣΟΚ 42-44%(καμία φθορά δηλαδή!) με σχόλια μάλιστα του τύπου "παρουσιάζει... σημαντική πτώση περίπου 1,5-2 μονάδων", για να μην σπάσουν τηλεοράσεις. Τι έδιναν τότε οι άλλες εταιρείες;
Η MRB πχ έδινε στο ΠΑΣΟΚ 26,7%(!) και με αναγωγή εφθανε το 32-33%. Δηλαδή 10 ολόκληρες μονάδες λιγότερο τουλάχιστον!!! Αναλογα αποτελέσματα έδιναν όλες οι άλλες εταιρείες που έδιναν τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοντα στο 32%. Ο ΣΚΑΙ όμως ήθελε τότε το ΠΑΣΟΚ σταθερά πάνω από το 40% και σκασίλα του τι έλεγαν όλοι οι άλλοι κι εμεις μαζί.

Για να μην πολυλογούμε με τις επόμενες προσπαθειες-μεθοδευσεις που ανεβαζαν τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και τους έστελναν πακετο με πάνω από 150 βουλευτές στη Βουλή συγκυβερνηση, φθανουμε στην τελευταία δημοσκόπηση όταν πια η συγκυβερνηση του μαύρου πετώπου έχει στείλει κυριολεκτικά μαύρα μυνήματα και στα 3 κόμματα ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ.

Πριν σχολιάσουμε ας δουμε τι έλεγε η έρευνα της  KappaResearch πριν από 2 μόλις εβδομάδες και χωρίς να εχει μεσολαβήσει κατι υπέρ η κατά κάποιου κόμματος μεταξύ των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ:
ΝΔ 25,7%, ΠΑΣΟΚ 14,9% ,  ΚΚΕ 10,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6,7%  ΛΑΟΣ 5,6%  ΔΗΜΑΡ 5,2%.

Το πρωτο που βλέπουμε λοιπόν είναι οτι οι 2 ερευνες δεν συναντιούνται πουθενά εκτός από τα ποσοστα ΠΑΣΟΚ και   ΛΑΟΣ που και οι 2   δινουν ίδιο αποτέλεσμα.
Στην ΔΗΜΑΡ όμως βλέπουμε κυριολεκτικά θαύματα! 13,5% δίνει η PI  για το ΣΚΑΙ ενώ μόλις 5,2% η Kappa Research! Η ιδια η PI έδινε στη ΔΗΜΑΡ τον Δεκέμβρη 9,5% από 7,5% το Νοέμβρη και 5% τον Οκτώβριο(κανονικά άλματα επι κοντώ!). Θα έπρεπε να φανταστεί κανείς ότι κάτι το εκπληκτικό θα πρέπει να έγινε μεσα στο προηγούμενο 10ήμερο που να έστειλε τη ΔΗΜΑΡ στα ουράνια. Ομως δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Οπως βεβαια δεν έγινε τιποτα το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ που παρουσιάζονται να πέφτουν.
Το μόνο που έγινε είναι οτι ο φόβος της ανόδου της Αριστεράς-στην οποία δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ παρα το όνομα- χτύπησε κόκκινο. Ετσι και αυτη τη φορά πρέπει να ανακαλυφθεί κάποιος εναλλακτικός ακινδυνος πόλος συσπείρωσης που να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από την ψηφο διαμαρτυρίας που πηγαίνει μαζικά προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο και να προσπαθήσουν όμως να παρουσιάσουν τη ΔΗΜΑΡ σαν το νεο προοδευτικό ρευμα προς το οποίο στρέφεται ο απελπισμένος λαός δεν μπορούν παρά να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Ο κ.Κουβέλης και το κόμμα του δεν έχουν τίποτα το εντυπωσιακό το ελπιδοφόρο ή το ακτινοβόλο που να τραβήξει τα βλέμματα. Ο Κουβέλης δεν είναι ο Ανδρέας του '74-'81 κι αυτό το βλέπουν όλοι.
Θα πουμε ακόμη 2 πράγματα. Το πρωτο είναι οτι δεν πιστευουμε οτι οι εκλογές θα δωσουν λύση στα εκρηκτικά προβλήματα του λαού. Ενα θετικό αποτέλεσμα όμως με πολύ μεγάλα ποσοστά στα Αριστερά και Κομμουνιστικά κόμματα θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των εξελίξεων αλλά και στην κινητοποίηση του λαού. Η λύση θα έρθει αργά και βασανιστικά, κυρίως από τους οργανωμένους αγώνες των κινημάτων και τη συσπείρωση γύρω από τα σωματεία και τους συλλόγους.
Το δευτερο είναι ότι υπάρχουν και άλλες μυστικες δημοσκοπήσεις επιστημόνων δημοσκόπων(δεν το σπουδασαν μόνο οι 3-4 γνωστες εταιρείες το σπορ) που δίνουν εντελώς άλλα αποτελέσματα, και που βρίσκονται στη διαθεση των κομματων(όχι μόνο των αριστερων αλλά και της ΝΔ). Κάποιες που έτυχε να μαθω λοιπόν δίνουν κάτω από 10% στο ΠΑΣΟΚ, κάτω από 20% για τη ΝΔ και  κοντά στη ΝΔ το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν αν συμβεί να εχουμε πραγματική μάχη ακόμη και για την πρώτη θέση.  Οσο για τη ΔΗΜΑΡ πολύ δυσκολα ξεπερναει το 5-7%. Εννοείται βεβαια ότι αυτό που σίγουρα θα προσφερουν στη ΔΗΜΑΡ τα μεγάλα ποσοστα που της δίνουν θα είναι τα φωτα της δημοσιότητας -χωρίς λόγο- και φυσικά οι ουρές επωνύμων αστέρων όλων των ειδών που θα σπεύσουν για το "ταπεινό" μεροκάματο της Βουλής.

Σε μια τόσο ρευστή κατάσταση πάντως όλα αυτα έχουν την αναλογη σημασία. Αυτό που θα ακολουθήσει και που θα είναι πραγματικά έντονο θα επηρρεασει αναπόφευκτα και τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα όταν και αν...



4 σχόλια:

Swell είπε...

Αναμενόμενο Γιώργο από το Αλαφουζέικο. Η άνοδος της αριστεράς τρομάζει όλους τους αλήτες. Αυτούς που μας έφεραν εδώ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

τΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΊ ΤΟ πασοκ για λόγους και γελοιότητας και προδοσίας και οτι θα ανεβουν τα Αριστερά κόμματα πολύ δεν εχω αμφιβολία. Το ζήτημα είναι τι θα σημαίνει αυτό. Πως θα μετατραπεί σε ξεσηκωμό δηλαδή κι οχι σε αναθεση και καναπέ. Επίσης έχει τρομερό ενδιαφέρον το τι τρόπους θα σκαρφιστούνε για να μειώσουνε και την άνοδο της Αριστεράς και τις συνεπειες που θα έχει αυτό. Θα υπάρχουν ιδέες ακόμη και για το πως θα μπορούσαν να αποφευχθούν εντελώς οι εκλογές όπως γίνεται ας πούμε στους πολέμους.Αυτό σίγουρο. Και για να πω την αλήθεια με τρωει και λίγο το πως θα αντιδρούσαν σε τετοιο σεναριο αυτοί που λένε πως δεν είναι καιρός για εκλογές που δεν είναι καθόλου λίγοι. Τι θα ελεγαν άραγε; ενταξει δεν πειράζει ή θα τα έπαιρναν κι αυτοί στο κρανίο. Η πόσοι απ' αυτούς ας πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια τετοια περιπτωση (μεγαλης ανοδου του ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) για να αποφυγουν τις εκλογες μπορει να καταφυγουν σε μια εκτεταμενη προβοκατσια.

ΑντωνηςΧΧΧ

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
άνθρωποί μου σε δημοσκ. εταιρείες με διαβεβαιώνουν πως οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι "πειραγμένες".
Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά το 10%. Αυτό το γνωρίζουν καλά και τα (εναπωμείναντα) μέλη του κινήματος.
(Δίνουν στην "καλύτερη" επιλογή δηλ. Λοβέρδου, ένα 15% εκλογικό ποσοστό).
Βλέπουν την πανωλεθρία που έρχεται, γι' αυτό τα παίζουν όλα για όλα.
Γι' αυτό και οι κομπίνες στο Εθνικό Συμβούλιο με όλο το σκυλολόι που δεν επιθυμεί να χάσει ούτε ένα πενηνταράκι από αυτά που παντελονιάζει, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ούτε στον ύπνό του.
Να δεις που θα εξαντλήσουν την τετραετία.
(Όπως βλέπεις για το θέμα της Αριστεράς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, δε θέλω να συγχιστώ)
Φιλιά

ShareThis