Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ποια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;


Οταν τη μέρα που έρχεται στη Βουλή Ασφαλιστικό και εργασιακό η μεν ΓΣΕΕ δεν βγάζει άχνα και η ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει συλλαλητήριο την τελευταία στιγμή τραβηγμένο από τα μαλλιά , τότε τι να πεις;
Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος δυστυχώς δεν αξίζει σχόλια.Κλασσική συνταγή ήττας.Ξαναλέω δυστυχώς και το εννοώ.Λογικό βέβαια αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν ένα μπάνερ για το συλλαλητήριο και βέβαια αφίσσα δεν είδαμε.
Απο την άλλη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ηταν ογκωδέστατο έως ψαρωτικό και μπράβο τους(video,foto).Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί θα νόμιζε κανείς οτι δεν υπάρχει κρίση η ότι είμαστε τελείως ηλίθιοι.
Βέβαια το πρόβλημα της εκπροσώπησης του λαού και της έκφρασής του δεν λύνεται μόνο με το ΠΑΜΕ.Χρειάζονται σοβαρές πρωτοβουλίες συσπείρωσης και φυσικά χρειάζεται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
Μονο τότε θα πάρει το κίνημα φτερά, και βέβαια τότε δεν θα τους σώζει τίποτα.

Το μυαλό όλων τώρα είναι στη Γενική Απεργία στις 29 και στο μεγάλο συλλαλητήριο.
Εκεί δεν πρέπει να λείψει κανείς από όσους αισθάνονται τι συμβαίνει γύρω μας.

ΥΓ. Για τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο δεν έμαθα.Οποιος ξέρει εδώ είμαστε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο έγινε και πορεία κάναμε στους γνωστούς δρόμους. Η συμμετοχή ήταν μηδενική, ήμασταν κυρίως εκπαιδευτικοί και λίγοι φοιτητές. Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας που μετά την ολοκλήρωση της πορείας μας -που έμοιαζε και λίγο με επιτάφιο- κατηφορίσαμε για να παρακολουθήσουμε, στο Ξενοδοχείο Νοβοτέλ, το συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας όπου τα ξεδιάντροπα χαμόγελα και η υπερηφάνεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ δεν κρύβονται!!!
Ας ελπίσουμε ότι στις 29 Ιουνίου θα είμαστε επιτέλους όλοι μαζί:ο ένας η συνέχεια του άλλου γιατί έφτασε η ώρα για κοινούς αγώνες έστω και από διαφορετική αφετηρία. Επιτέλους...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν είναι απλό,ποτέ δεν ήταν.
Επιμονή, μέχρι να βρεθεί τρόπος

ShareThis