Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το τέλος του κοινοβουλευτισμού;


Μετά την κατάργηση της Βουλής για τα σοβαρά θέματα και το βίαιο "σπρώξιμο" του Συντάγματος στο περιθώριο, εμφανίστηκε ο υπ.Εργασίας -με το γνωστό θλιμμένο ύφος- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων που να ρυθμίζουν το Εργασιακό.Είναι σχεδόν ολοφάνερο ότι αν το σχέδιο Λοβερδου πήγαινε για ψήφιση στη Βουλή πολύ δύσκολα θα πέρναγε.
Οπότε με την ψήφο ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και με την ανοχή της ΝΔ επιλέγεται από εδώ και πέρα ο δρόμος των προεδρικών διαταγμάτων, όπως γινόταν τους καιρούς που δεν λειτουργούσε στην Ελλάδα ο κοινοβουλευτισμός.
Ετσι θέματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ είχε τελείως διαφορετικές διακηρύξεις προεκλογικά και που κανονικά θα έπρεπε να ρωτηθεί ο λαός, επιλέγεται να περάσουν χωρίς να ρωτηθούν ούτε καν οι αντιπρόσωποί του.
Τραγική πραγματικά στιγμή για την όποια Δημοκρατία έχει απομείνει!
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψέλλιζε ότι ο θεσμικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να μην υπογράψει τα σχέδια Λοβέρδου, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αυτόματα την πτώση της κυβέρνησης.
Από εκβιασμό σε εκβιασμό λοιπόν φτάνουμε σε σημεία προπολεμικά όπου κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν είναι πλέον δεδομένο.Που βρισκόμαστε λοιπόν;
Σε ποιο ακριβώς σημείο της ιστορικής εξέλιξης;
Στη δουλεία;Στη φεουδαρχία;Δεν ξέρω..
Πάντως όχι στην αστική Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.
Κι ο "κυρίαρχος λαός";Θα συνεχισει να κάνει πίσω;
Ετσι νομίζουν;Κι αν ναί μέχρι πότε;

1 σχόλιο:

anatoli είπε...

"...Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
την ελευθερία ελευθερία,
το φόνο φόνο,
την ενοχη ενοχη,
μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει
στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια"
Λεύκιος Ζαφειρίου - Κύπρος

Και επειδή κάποιοι στις μέρες μας, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, δε διστάζουν να πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους:
"Ο κύριος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου δολοφόνησε την Εργασία. Στεγνά και στυγνά. Ούτε δωσίλογοι πρωθυπουργοί κατεχομένων χωρών τόλμησαν να καταργήσουν τις συντάξεις. Ο κ. Παπανδρέου τις εξαέρωσε.
Ούτε φασιστικές κυβερνήσεις τόλμησαν να πειράξουν τις αποζημιώσεις. Ο κ. Παπανδρέου τις κατέκοψε. Μόνον ο Πινοτσέτ, ο Φράνκο κι ο Μουσολίνι τόλμησαν να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Το ίδιο τόλμησε και ο γιος του Ανδρέα.
Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον τόσο χρήσιμος στην Ελλάδα, όσον ήταν στον Αχιλλέα η φτέρνα του...
Με ένα κύμα-τσουνάμι-ευφημισμών που κρατάει απ' την εποχή Σημίτη, οι κυβερνώντες και τα πρόθυμα παπαγαλάκια τους, συγκαλύπτουν με την κομιλφώ ρητορική τους (κυρίως μέσω των πλείστων εκ των ΜΜΕ) τη μεγαλύτερη Υβριν όλων των εποχών: τον συνειδητό ανασκολοπισμό της χώρας - της Ελλάδας!
.........................
Οχι μόνον εξαπάτησαν το Κοινοβούλιο για να υπερψηφισθεί το Μνημόνιο (με τη βοήθεια των αχρείων πατριδοκοκάπηλων του ΛΑΟΣ), αλλά τώρα με Προεδρικό Διάταγμα ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπερφαλαγγίζει (πάλι) τη Βουλή κι επιβάλλει με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μέτρα επαίσχυντα, που ούτε ο τελευταίος κουίσλινγκ σε διατεταγμένη υπηρεσία γκαουλάιτερ θα τολμούσε. Λες και η Ελλάδα κυβερνάται πλέον από μια εξωθεσμική παρέα, αρεστή στον πριγκηπάδελφο Νικολάκη.
Αφού ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε ο ίδιος κρίση δανεισμού της χώρας, και αφού στη συνέχεια πήρε επαίτης (με κωμικές μπλόφες) τους δρόμους της Εσπερίας, διασύροντας τους Ελληνες ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, αφού μας οδήγησε στην απομείωση της εθνικής κυριαρχίας, βάζει τώρα την Εργασία πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη και τη βιάζει. Ο άνθρωπος, γύρισε τη χώρα πίσω στην εποχή των κολίγων.
...................
Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προϊόν και ο ίδιος της παρακμής που κατατρύχει τη χώρα απ' την εποχή του πατέρα του, ευδόκησε να πάρει εναντίον της μέτρα που μόνον τύραννοι ή εγκάθετοι ξένων Επικυρίαρχων θα επεδίωκαν. Μένει να αποδειχθεί αν ο λαός (όπως κι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί) θα σκύψει το κεφάλι για να αποκεφαλισθεί ή αν θα τους «πάρει με τις πέτρες»...
Στάθης. Ελευθεροτυπία 18-6-2010

Εκτελεστής του όλου εγχειρήματος ο κύριος Λομβέρδος, κάποτε γραμματέας της ΚΝΕ Νομικής Θεσσαλονίκης.
Αλλά φίλοι μου έτσι κι αλλιώς, προδότες κυβερνούσαν την Ελλάδα. Θυμηθείτε ποιος διετέλεσε πρώτος υπουργός Εργασίας στην Κυβέρνηση Τσολάκογλου: Χαράλαμπος Κατσημήτρος.
Σας θυμίζει τίποτα το όνομα; Όχι; Δικαίως. Σκοπίμως έχει σβηστεί από την επίσημη ιστορία. Ήταν ο ήρωας, ο αριστράτηγος-σχεδιαστής της νίκης στο αλβανικό μέτωπο, διοικητής της 8ης Μεραρχίας Πεζικού. Αυτός που παρακούοντας της εντολές της Αθήνας για ΑΜΥΝΑ στη γραμμή Ελαίας-Καλαμά, πήρε φαλάγγι τους Ιταλούς, φτάνοντας μέχρι την Κορυτσά.
Καλή σας νύχτα!

ShareThis