Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κινητοποιήσεις με καύσωνα (βίντεο)

Αλλα 2 συλλαλητήρια είχαμε αυτή την εβδομάδα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό μες τα 40άρια.
Το ένα -των ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ- ήταν ένα μικρό συλλαλητήριο επηρεασμένο από τον καύσωνα, την απεργία του Μετρό αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο του ΠΑΜΕ ήταν ένα ακόμη μαζικό συλλαλητήριο παρά την απεργία των μέσων και τη φοβερή ζέστη.
Ομως είναι καθαρό ότι η κατάσταση αυτή με τα ξεχωριστά συλλαλητήρια δεν αρέσει στο λαό που αυτή τη στιγμή δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του ενάντια σε κεκτημένα δικαιώματα. Και βέβαια δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη συσπείρωση και την κινητοποίησή του.
Αυτή τη στιγμή απειλείται η ίδια μας η επιβίωση κι αυτό το καθεστώς μόνιμης διαφωνίας δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους που υποφέρουν. Μου φαίνεται πραγματικά ακατανόητο πως κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι σίγουρα ενιαία και μαζική και οι όποιες διαφωνίες δεν μπορεί να αφήνονται να λειτουργούν αντικειμενικά κόντρα στο κίνημα.
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάλι 2 απεργίες και 2 συλλαλητήρια;
Τι έγινε με την πρόσκληση του ΠΑΜΕ για κοινή μέρα κινητοποιήσεων;
Γιατί δεν έγινε αποδεκτή;
Και γιατί το ΠΑΜΕ δεν μεταφέρει την απεργία του από τις 23 στις 29 μαζί με τους υπόλοιπους όπως έχει ξανακάνει πρόσφατα;
Δεν έχω καμιά διάθεση να "καρφώσω" η να αντιπαρατεθώ κι όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργώ το ξέρουν.
Θεωρώ σημαντικές όλες τις αριστερές πολιτικές παρατάξεις όπου συσπειρώνονται εργαζόμενοι που παλεύουν τα μέτρα, άσχετα με το ποιος έχει λιγότερο η περισσότερο δίκιο.
Αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς!
Κι είμαι ένας ακόμη που τον προβληματίζει η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Πιστεύω πως είναι καθήκον όσων καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος να το βάζουν καθημερινά σε συζήτηση όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.
Πρέπει να λυθεί και θα λυθεί αργά η γρήγορα.

Υ.Γ.Οταν γραφόταν το πόστ δεν ήξερα την ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού που ήταν η 23 Ιουνίου.

Το παρακάτω βίντεο( από το χθεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ) είναι άλλο ένα από αυτά που καταγράφουν τις αντιδράσεις του λαού αυτούς τους μήνες.
Ρίξτε όμως μια ματιά και στο άρθρο "Αριστερά τί κάνεις;" από το Αριστερά και Πολιτική που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με όλους όσους περιμένουν αυτό το κάτι να συμβεί...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μνημόσυνο ψηφίζεται στις 23 Ιουνίου 2010 όχι στις 29 του μήνα. Είναι απόλυτα κατανοητό νομίζω για το πότε επιβάλεται να γίνει η απεργία.
Όσο για την ανοιχτή επιστολή του ΠΑΜΕ πολλά σωματεία ανταποκρίθηκαν θετικά επιτέλους...

Στέργιος είπε...

Η ΓΣΕΕ αγαπάει τη χώρα και όπως είπε και Πρωθυπουργός υπεράνω όλων η σωτηρία της πατρίδος. Πολύ... σωστά δεν πάει με το ΠΑΜΕ το οποίο θέλει να μη περάσουν τα νέα μέτρα για να μη μας... σώσει το ΔΝΤ και να καταρρεύσει η χώρα!!!

Τι να γίνει, αύριο π Παναγόπουλος περιμένει πρόσκληση από το Σκάι για "υπερκομματική"(!!!) διακυβέρνηση, πως να πάει με… συνοδοιπόρους και υπονομευτές του έθνους;

Όποιος θέλει και άλλα τέτοια ωραία μπορεί να τα βρει στον μετεφυλιοπολεμικό τύπο γιατί εγώ υστερώ απελπιστικά σε γνήσια απόδοση….

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aνώνυμε δεν έχεις άδικο.Δεν κάνω επίθεση στο ΠΑΜΕ αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει με τον ένα η τον άλλο τρόπο να τελειώσει.
Ειναι σαν να στήνεις 2 ενέδρες με μισες δυνάμεις και να τρως ήττες και στις 2!Η ΓΣΕΕ φυσικά ξέρω τι ρόλο παίζει.Δώσε στοιχεία αν έχεις για τα επιπλέον σωματεία που λές.Θα εχει ενδιαφέρον σίγουρα να δούμε κάτι να αλλάζει.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Στέργιε
PANAGOPOULOS FOR PRESIDENT!CHANGE!!
Λες να δούμε κανα τέτοιο;χαχαχα
Θα ανέβει η ζήτηση στα γαλακτοκομικά!

Ανώνυμος είπε...

http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1202

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, άραγε ποιοι θα ακολουθήσουν το κάλεσμα για γενική απεργία τις μεγάλες αντιεργατικές δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται συνδικάτα. Για να δούμε ποιος διασπά...οι κρίσεις μόνο την αλήθεια μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια, μονο...

ShareThis