Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο,τι πείτε...

Όταν απεργούν πχ. τα λεωφορεία είναι αυτονόητο οτι δεν παίρνεις λεωφορείο.
Οταν απεργούν οι δημοσιογράφοι είναι αυτονόητο οτι δεν εχει δελτία ειδήσεων.
Οταν απεργούν οι ναυτεργάτες πως είναι αυτονόητο ότι τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά;;;;;
Πως είναι αυτονόητο ότι οι απεργοί που προσπαθούν να περιφρουρήσουν την απεργία τους είναι περίπου εγκληματίες;
Οταν έχει μάλιστα γενική απεργία δεν είναι αυτονόητο οτι παγώνουν τα πάντα;Και επομένως και τα λιμάνια;
Θα μας τρελάνουν τελείως τα δελτία ειδήσεων;
Με το ζόρι το άσπρο να γίνει μαύρο δηλαδή;

Και κάτι ακόμα.Ειπε ο Τσίμας ότι είναι επίσης αυτονόητο ότι η τήρηση της "νομιμότητας" προστατεύει τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες.
Εγινε μάλλον επανάσταση κι έχουμε σοσιαλισμό και δεν το πήρα είδηση...
Ό,τι πείτε...

3 σχόλια:

Στέργιος είπε...

Μόλις έκανα στη Cynical http://e-cynical.blogspot.com/ το παρακάτω σχόλιο που δένει με αυτή την ανάρτηση.

Άκουσα μόλις στο ΑΛΤΕΡ τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, να λέει ότι αύριο απεργούν και οι ναυτεργάτες στο λιμάνι που κλείνει και η νομιμότητα ( της δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την απεργία ως «παράνομη και καταχρηστική») είναι σχετική!

Έπεσαν επάνω του λυτοί και δεμένοι να τον φάνε. Άκου «η νομιμότητα είναι σχετική»!!! Δεν το είδαν ούτε το άκουσαν ποτέ ακόμη και στις αποφάσεις για το Μνημόνιο κλπ. Και να οι θεωρίες για το κράτος της νομιμότητας, το Σύνταγμα κλπ. να και οι δηλώσεις των πολιτών μεταξύ των οποίων εφοπλιστές που διαπιστώνουν διδακτορία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Να και η επιλογή επιβατών με δάκρυα για το δράμα που θα ζήσουν (αυτούς δεν τους λοιδορώ τα κανάλια λοιδορώ). Και να τέλος τα καλέσματα στην κυβέρνηση να επιβάλει με τη (νόμιμη φυσικά, φυσικά) βία το κράτος του νόμου στη παράνομη βία των ναυτεργατών!

Μα πότε οι απεργοί είχαν δίκαιο και ήταν με τη νομιμότητα; Πότε δηλαδή η νομιμότητα δεν ήταν σχετική για την εξουσία που τη χρησιμοποιούσε όπως ήθελε για να βγάζει τη κάθε απεργία παράνομη και τώρα εκπλήσσεται που το ίδιο μέτρο χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι;

Φοβάμαι ότι αύριο θα έχουμε σκληρή μέρα με απροσδιόριστες εξελίξεις στο λιμάνι και όχι μόνο. Οι προβοκάτορες παντού ετοιμάζονται μαζί και οι δυνάμεις της… νομιμότητας.

Θα είμαστε στην απεργία.
Όμως οι φόβοι δεν είναι λίγοι. Όσο οξύνονται τα πράγματα τόσο η νομιμότητα θα είναι πραγματικά σχετική για όλους και ιδίως για τη κυβέρνηση και τόσο η δύναμη θα αντικαθιστά τη πλαστή, και βιασμένη προ πολλού από την εξουσία, νομιμότητα.

Στέργιος είπε...

Κάποιος φίλος μου έστειλε ένα σχόλιο από το οποίο αλίευσα τη φράση «Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι και νόμιμο» για την άρνηση της ΠΝΟ να απεργήσει κόντρα στην απόφαση της ΓΣΕΕ.

Μάλλον η ΠΝΟ τεκμηριώνει η θέση ότι «η νομιμότητα είναι κάτι σχετικό»!!!

Το σχόλιο του φίλου από την Αλεξανδρούπολη έχει ως εξής:
«Ζήτω η υπεύθυνη ΠΝΟ!
Αύριο 29/6 είναι πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι) & ΑΔΕΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι), ενώ η ΓΣΕΒΕ (εμποροβιοτέχνες) θα συμμετάσχει κι αυτή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Δηλαδή η αυριανή απεργία είναι ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Καλύπτει όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες που μετέχουν σ' αυτές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Όλες; Ε, όχι κι όλες! Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ συμμετέχει στη ΓΣΕΕ κήρυξε αντίθετα προς τη ΓΣΕΕ "μη απεργία", δηλ. ενώ καλυπτόταν από την απόφαση της ΓΣΣΕ εφόσον δεν αποφάσιζε κάτι το διαφορετικό, ψήφισε να μη κάνουν τα σωματεία της απεργία. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι και νόμιμο, αλλά δεν είναι η ουσία εκεί. Σημασία έχει ότι η ΠΝΟ είναι η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα που αύριο δεν απεργεί.

Αυτή είναι υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση. Μπράβο στην ΠΝΟ! Έτσι προστατεύει τα κέρδη των εφοπλιστών εεεε.... συγνώμη την ομαλή συγκοινωνία των νησιωτικών περιοχών. Αυτό θα πει κοινωνική ευθύνη.

Τι ακριβώς είπατε πως είναι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός;».

Τελικά η ίδια ΠΝΟ θα ζητήσει όπως τα πολιτικά αφεντικά της, την εφαρμογή της νομιμότητας και για ποιους ή θα θεωρήσει ότι η νομιμότητα είναι… σχετική;

Το σχόλιο αναρτήθηκε και στη CYNICAL λόγω ομοιότητας του θέματος

anatoli είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ και υπερασπίζεται κάποιες κλάδους εργαζομένων. Τα επίσημα συνδικαλιστικά μας όργανα είναι απλώς πουλημένα.
Σημ. Κοινωνικός αυτοματισμός στην πράξη σημαίνει: Όταν βιάζουν μια κοπέλα και εκείνη φωνάζει, οι γείτονες διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να κοιμηθούν απ' τη φασαρία.
Υ.Γ. Προς πληροφόρηση: Οι ξετσίπωτοι και ξεδιάντροποι που θα μας έδιναν 250 ευρώ για "χαρτζηλίκι"- επίδομα αδείας, εννοούσαν ΜΕΙΚΤΑ. Στο χέρι θα πάρουμε 210 ευρώ!!!!!

ShareThis