Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Tι έχουν πάθει;

Τί έχουν παθει στα κανάλια;Γιατί ζητάνε επιβολή της "νομιμότητας" με τη βία;
Θέλουν αίμα δηλαδή;Τί απαιτούν οι εφοπλιστές σπόνσορές τους;
Παρεπιμπτόντως μόλις άρχισε το βραδινό ματς στη ΝΕΤ όπου φυσικά λόγω απεργίας δεν υπάρχει σχολιασμός.Να κάνουμε μηνύσεις;
Να τους πάρουμε το κεφάλι η να το αφήσουμε για αύριο;
Ενα ενδιαφερον σχόλιο στο ποστ της cynical Πότε μια Απεργία είναι "Παράνομη"

Aπό τον Στέργιο

Άκουσα μόλις στο ΑΛΤΕΡ τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, να λέει ότι αύριο απεργούν και οι ναυτεργάτες στο λιμάνι που κλείνει και η νομιμότητα ( της δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την απεργία ως «παράνομη και καταχρηστική») είναι σχετική!

Έπεσαν επάνω του λυτοί και δεμένοι να τον φάνε. Άκου «η νομιμότητα είναι σχετική»!!! Δεν το είδαν ούτε το άκουσαν ποτέ ακόμη και στις αποφάσεις για το Μνημόνιο κλπ. Και να οι θεωρίες για το κράτος της νομιμότητας, το Σύνταγμα κλπ. να και οι δηλώσεις των πολιτών μεταξύ των οποίων εφοπλιστές που διαπιστώνουν δικτατορία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Να και η επιλογή επιβατών με δάκρυα για το δράμα που θα ζήσουν (αυτούς δεν τους λοιδορώ τα κανάλια λοιδορώ). Και να τέλος τα καλέσματα στην κυβέρνηση να επιβάλει με τη (νόμιμη φυσικά, φυσικά) βία το κράτος του νόμου στη παράνομη βία των ναυτεργατών!

Μα πότε οι απεργοί είχαν δίκαιο και ήταν με τη νομιμότητα; Πότε δηλαδή η νομιμότητα δεν ήταν σχετική για την εξουσία που τη χρησιμοποιούσε όπως ήθελε για να βγάζει τη κάθε απεργία παράνομη και τώρα εκπλήσσεται που το ίδιο μέτρο χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι;

Φοβάμαι ότι αύριο θα έχουμε σκληρή μέρα με απροσδιόριστες εξελίξεις στο λιμάνι και όχι μόνο. Οι προβοκάτορες παντού ετοιμάζονται μαζί και οι δυνάμεις της… νομιμότητας.

Θα είμαστε στην απεργία.
Όμως οι φόβοι δεν είναι λίγοι. Όσο οξύνονται τα πράγματα τόσο η νομιμότητα θα είναι πραγματικά σχετική για όλους και ιδίως για τη κυβέρνηση και τόσο η δύναμη θα αντικαθιστά τη πλαστή, και βιασμένη προ πολλού από την εξουσία, νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis