Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δήλωση - Καταγγελία της πρωτοβουλίας "Ένα πλοίο για τη Γάζα" (από φυλακή Ισραήλ)

ενα καράβι για τη Γάζα


To υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 22 Έλληνες επιβαίνοντες, που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Freedom Flotilla μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα. Λίγη ώρα νωρίτερα το επιβατηγό πλοίο «Σφενδόνη», όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση. Έγινε χρήση πραγματικών πυρών, δολοφονήθηκαν άπλοι πολίτες. Οι Ισραηλινοί κομάντο με προτεταγμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσοκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα.

Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης. Οι Έλληνες και Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές αρνούμαστε να δεχτούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος – πειρατής. Καταγγέλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διεθνής αποστολή. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος - πειρατή που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοϊας στη Μεσόγειο.

Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε προς τα νερά της Γάζας. Μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα, να πάψει να υπάρχει.

Τρίτη 1 Ιούνη 2010

Φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ

υπογράφοντες

Οι 20 της τηλεφωνικής λίστας

Οι 6 γυναίκες

Καρυπίδης Γιάννης

Μπούκας Θόδωρος

Γ.Κ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί για 36 χρόνια δεν έχουμε δει ποτέ Free Ammoxostos movement;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε στη Γάζα υπάρχουν 2.000.000 φυλακισμένοι που τους αφήνουν να πεθάνουν σα σκουλήκια. Φυσικά και υπάρχει θέμα στην Κύπρο, αλλά δεν ειναι καθόλου παρόμοιο.Το ζήτημα εκει δεν ειναι απλά πολιτικό, είναι βαθιά ανθρωπιστικό.Επίσης η στάση της Κυπριακής κυβέρνησης την ξεκόβει από τους φυσικούς της συμμάχους άραβες που με ευκολία πια έχουν κάθε λόγο να πάρουν το μέρος των Τούρκων σε επόμενη φάση του Κυπριακού.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΒΛΑΚΕΊΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ.Κανείς δεν κατάλαβε γιατί επρεπε η Κύπρος ν πάρει τέτοια θέση.Ας μας το εξηγήσουν οι ηγέτες του ΑΚΕΛ γιατί σίγουρα η βάση βράζει

ShareThis