Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κάτι παιδιά απο μακριά

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμενα!
Κι ας μην ξέρουμε πως κι από ποια γωνια του ορίζοντα της μοίρας μας θα προκύψουν.
Μάλλον από κάποια καινούργια γωνιά που θα ανακαλύψουμε την ώρα που θα καίγονται οι δρόμοι του χθές και του σήμερα, και μείς θα πρέπει κάπου να βρούμε ανάσα και φως που να κρατάει μια στάλα, κι όχι να σκορπίζει στον αέρα μαζί με τον ήχο της φωνής που το υπόσχεται.
Παντως χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με την περίφημη "νεα δανειακή σύμβαση" ας μην περιμένουμε. Δεν υπάρχουν απλά. Θα ειναι χρόνια βαριά και συννεφιασμένα στην πλάτη των παιδιών μας και των παιδιών που γεννιούνται. Χρόνια μαραζιάρικα που όμως θα τα δανειστούμε από το αύριο, εμεις που πιστέψαμε στο ωραίο γυαλιστερό παραμύθι που μας πούλησε ο καπιταλισμός κι  αφήσαμε να συμβεί όλο αυτό. Χρόνια αρπαγμένα από το μέλλον αυτών που ορκιζόμαστε πως αγαπάμε πιο πολύ από τη ζωή μας.

Κάνε μόνο μια απλή σκέψη, μια ερώτηση στον εαυτό σου. Ολα αυτά τα ποτάμια από χρήμα που πρεπει να δανειστούν σε τράπεζες, κράτη και ιδιώτες από πού θα βρεθούν; Ειναι απλό.
Τα άπειρα δις των δανείων που μας τάζουν και μας λεν πως χρειαζόμαστε κι εμείς και τόσες άλλες οικονομίες δεν υπάρχουν, δεν τα έχει κανεις.
Ειναι απλά δανεικά απ' το μέλλον. Υπάρχουν μόνο σαν υπόσχεση που δίνουμε εμείς οι τεμπέληδες, άχρηστοι και μπαταξήδες στους δανειστές, πως θα τους τα δώσουμε κάποια στιγμή στα επόμενα 20, 30 ή 50 χρόνια. Κι αυτοί για να μας "βοηθήσουν" να τα καταφέρουμε θα κουτσουρεύουν την οικονομια και τις δομες της με την άδεια των κυβερνήσεών μας, θα τσακίζουν τους ανθρώπους και το κουράγιο τους, θα απογοητεύουν και θα ταπεινώνουν αυτούς απ' τους οποίους απαιτούνε να παλέψουν πιο πολύ από όσο μπορούν "για το καλό του τόπου, του έθνους και της πατρίδος". Και θα το κάνουν αυτό γιατί δεν θέλουν απλά να πάρουν πίσω τα χρηματά τους. Θέλουν την ίδια τη ζωή μας στα δικά τους χέρια και τώρα και αύριο και για πάντα.

Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα φάμε κι αυτό το παραμύθι τους;
Θα πριονίσουμε με τα ίδια μας τα χέρια σαν νεοι καλικάντζαροι τις ρίζες του αύριο;
Θα πάμε με ελαφριά καρδιά μαζί με εκείνους που μας κατάστρεψαν και τώρα τολμάνε να αυτοχρίζονται σωτήρες μας; Χέρι-χέρι με το κόμμα του Τσοχατζόπουλου και του Καρατζαφέρη, με τις συμμορίες των χρυσοδάκτυλων της Ζήμενς και τις παρέες των Βατοπεδινών απατεώνων "θα σώσουμε τον τόπο";
Πάρε βαθιά ανάσα κι αποφάσισε φίλε μου.
Πέτα από πάνω σου το φόβο και στήσε αυτί αντί να ροκανίζεις το κλαράκι του αύριο που πάνω του κάθεσαι κι εσύ κι εγώ.
Άκου. Κατι παιδια απο μακριά τραγουδάνε κάτι καινούργια κάλαντα.
Θ' αλλάξει λένε ο κόσμος.
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα Γιώργο,
προ πάντων με υγεία
τα άλλα θα τα παλέψουμε
Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Οι πληροφορίες σας με τους αριθμούς είναι ... ΛΑΘΟΣ ! Σίγουρα δεν πήγαν από μόνοι τους, ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ, και ΟΧΙ μόνο ... 4.100 έλληνες για δουλεία στην Γερμανία ! Διότι εμέις μόνο μετρήσαμαι και είδαμαι 9.600 σκλάβους ! Οι ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την ΕΛΛΑΔΑ, προς την Γερμανία, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ/ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ εδώ και σχεδόν 15 μήνες πάνω από 85.000 (οκτώ,πέντε,μηδέν,μηδέν,μηδέν) !! Για Βέγλιο, Ολλάνδία, Γαλλία και Αυστρία ανέρχονται οι ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΙ από ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ συνολικά περίπου σε ... 100.000 (εκατό) !! Από το 2012, θα έχουμαι ΑΛΛΕΣ "ΤΑΡΙΦΕΣ" !! Σημειωτέον είναι ότι είναι, νέες και παραγωγικές ηλικείες, ανήπανδροι κ. οικογένειες !! Το αποτέλεσμα με τα σημερινά παγκόσμια δεδομένα, με μαθηματική ακρίβεια ΕΙΝΑΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΟΝΤΟΤΗΤΑ ! Συντελείται μια "ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ" ΑΝΑΙΜΑΚΤΗΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ, και ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΦΟΝΟΣ/ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΑ της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ κ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ με ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!
".... σα χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί !!!"

ShareThis