Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μια ό,τι νάναι Αριστερά...

 Eπειδή καμιά φορά πάνω στην τρελή ανάγκη για κάποια θετική εξέλιξη βάζουμε την ΔΗΜΑΡ στις δυνάμεις της Αριστεράς(κι εδώ το έχουμε κάνει) για να φαινόμαστε περισσότεροι,  καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα για να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Αντι άλλης πολυλογίας 2 απαντήσεις του Θ.Μαργαρίτη της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη που διαβασαμε στο tvxs.

Πώς κρίνετε την κυβέρνηση Παπαδήμου; " Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι δεσμευμένη σε ένα πρόγραμμα οικονομικών επιλογών με τις οποίες η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη. Ωστόσο, η συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης συνέβαλε σε ένα κλίμα πολιτικής ομαλότητας, το οποίο αποτελεί και μία αυτόνομη ανάγκη, διότι αν τα οικονομικά προβλήματα συνοδεύονταν και από μία ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, τότε η χώρα θα έφτανε στη χρεοκοπία."
 Ενω τωρα δεν είμαστε σε φάση χρεοκοπίας κατα τη ΔΗΜΑΡ; Και τέλος πάντων οι "οικονομικές επιλογές" Παπαδήμου που οδηγούν; Σε ουδέτερη ζώνη; Δεν πειράζει όμως λεει ο Θ.Μ. γιατί έτσι έχουμε πολιτική ομαλότητα που είναι μια "αυτόνομη ανάγκη"! Απολαυστε τη γνωστή δεξιά άποψη των "φιλήσυχων πολιτών" άπο "αριστερό" στόμα και μάλιστα σε εποχή απίστευτης κρίσης που μέχρι τώρα πονάει το λαό κι αφήνει απ'έξω όσους έφταιξαν.
Πότε θεωρείτε ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές; " Αντικειμενικά, θα διεξαχθούν περίπου 2 μήνες μετά την ενδεικτική προθεσμία της 19ης Φεβρουαρίου, αν φυσικά ολοκληρωθούν πρώτα οι υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και η δανειακή σύμβαση. Να ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά ότι εμείς δεν συμφωνούμε με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν υποτιμούμε και την ανάγκη πολιτικής ομαλότητας η οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει στη χώρα μας."
Αν το κόμμα λεγόταν Δημοκρατική Δεξιά δεν θα άλλαζε τίποτα. Ετσι κι αλλιώς σε πολλά σημεία η λαική δεξιά έχει πιο επιθετικές φιλολαικές θέσεις από της ΔΗΜΑΡ. Για να πώ την αλήθεια με πονάει που το λέω αλλά έτσι είναι.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι και πραγματικα κακως συμπεριελαμβανεται στην αριστερα αυτο το κομμα ποσο μαλλον να το φερει και στην ονομασια του

Δεν εχει σχεση οχι με κομμουνισμο και σοσιαλισμο αλλα ουτε καν με σοσιαλδημοκρατια. Σταδιακα απομακρυνονται ακομα και απο αριστεροφιλελευθερες αποψεις..

Τελος για την αυτονομη αναγκη του ηρεμου κλιματος ας μην ξαναγινουν ποτε εκλογες, ας απαγορευτουν οι απεργιες,ας απαγορευτει και η κυκλοφορια 'αναρχικων και λοιπων κομμουνιστικων' εφημεριδων και παει λεγοντας.Μπορει να μην δωσουμε ψωμι σε καποιον αλλα το κλιμα θα μενει ηρεμο...κουνια που τους κουναγε

Ομως θα ηθελα να ρωτησω κατι φιλους,οπαδους,μελη,ψηφοφορους του Συριζα. Τωρα ειδαν και αυτοι το ποιος ειναι ο Ψαριανος και σια??

akrat είπε...

αριστερά είναι... ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ....


η γεωγραφία των εδράνων είναι μόνο...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρατηρούμε πάντως οτι η μετάλλαξη είναι όλο και πιο έντονη όσο ανεβαίνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ. Ειναι ενα δείγμα του που οδηγει η εκλογική λογική και η αποθέωση του κοινοβουλευτισμού. Οσο ανεβαίνει το μαγαζί ως "εναλλακτική ΠΑΣΟΚ" τόσο πιο δεξιά πάει. Πιθανότατα θα αλλάξει και όνομα αν αυτό εξυπηρετεί. Παντως οι εμπνευστές έχουν κάνει σουξε αφού διασφάλισαν τη δουλίτσα τους για κάμποσο καιρό και όπως φαίνεται ανοίγουν κι αλλες θέσεις "εργασίας" στα έδρανα.
Οπότε ό,τι και να τους λένε δεν συγκινούνται ιδιαίτερα.

Ανώνυμος είπε...

Diladi to KKE einai ok aristera?

Ανώνυμος είπε...

ε ρε αρρωστια με το ΚΚΕ...για την ΔΗΜ.ΑΡ. λεει το ποστ, για το κκε απανταει ο φιλος ανωνυμος(8:30 μ.μ.)


Οχι το ΚΚΕ δεν ειναι ok aristera,

Ειναι μια απο τις εκφρασεις της αντισυστημικης αριστερας στην Ελλαδα(και ΟΧΙ ενσωματωμενης στο συστημα) που ακολουθει τον μαρξισμο στην οικονομικη και πολιτικοκοινωνικη αναλυση αλλα και τον λενινισμο στην κομματικη οργανωση και θεωρια

Δεν ειναι η μονη
Υπαρχουν και κομματα με παρομοιο θεωρητικο υποβαθρο πχ ΚΚΕ(μ-λ) κλπ

Υπαρχουν στην αριστερα μη λενινιστικα(ως προς την οργανωση τους) κομματα και οργανωσεις, ακομα και μη μαρξιστικα με την αυστηρη εννοια αλλα 'μαρξιζοντα'

Ο Συριζα ακολουθει τον λεγομενο ευρωκομμουνισμο(δεν συμφωνω αλλα το αναφερω)

Η ΔΗΜ.ΑΡ τι ακριβως πρεσβευει??
Καποιο νεοτερισμο που δεν 'πιανουμε' οι υπολοιποι?
Καποια νεα διαλλεκτικη που παρουσιαστηκε στον Ψαριανο και σια αλλα εμεις οι 'κουτοι' δεν τον βλεπουμε?

Και τελος για εμενα ναι το ΚΚΕ με βρισκει συμφωνο σε παρα πολλα, σχεδον σε ολα

Κώστας Π. είπε...

καλά όσπου να αποφασίσετε ποιός είναι αριστερός και ποιός δεν είναι , αυτοί θα κόβουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις και θα περνάνε ότι γουστάρουν . Και ξέρετε γιατί ; γιατί μας έχουν πάρει είδηση ότι είμαστε μόνο λόγια και στην ουσία τίποτα . Μόνο θεωρίες .

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
χαίρομαι που παίρνεις θέση όσον αφορά αυτούς τους γκαζοντενεκέδες, γιατί αποτελούν ταμπού για το χώρο.
Να φανταστείς ότι πρόσφατα αποχώρησαν από την κίνηση αυτή κάμποσοι από δαύτους γιατί λέει δεν πήγαν με τον Παπαδήμο και τη "σωτηρία" της Ελλάδας ξεκάθαρα .
Μια Υπουργείο στον κύριο!
Έφτασεεεε!!!!!
(Αν αυτοί λογίζονται ως αριστεροί, τότε ο Ανδριανόπουλος είναι οπαδός του Μπακούνιν).

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

Γιώργος Σαρρής είπε...

Tωρα που κολαει η Β.Κορεα εδω μόνο ο ανωνυμος που για δικους του λόγους το αφησε ξερει.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος εδώ...

kolaei kai parakolaei...
pia i diafora tou KKE pe ta laikizousa parasita tu kouveli? em, oti tou kuveli den stilane epistoli ston diadoxo tu diktatora...
emeis den ksexname tous ekatomiria nekrus apo elipsi sisitiou stin b. korea...

ShareThis