Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Public Issue:Το ΠΑΣΟΚ πλωρη για 4ο κόμμα!-Πεφτει γρήγορα η δημοτικότητα της κυβερνησης Παπαδήμου

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της P.I. για ΣΚΑΙ και Καθημερινή.
Τονίζουμε 2-3 στοιχεία στα γρήγορα απο αυτά που βλέπουμε.
1.Καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ χωρις να χρειαζονται σχόλια.
2. Μεγάλη άνοδος των ΣΥΡΙΖΑ(14%), ΚΚΕ(13,5%) και της ΔΗΜΑΡ(9,5%). Την ΔΗΜΑΡ όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ δυσκολευόμαστε να την βάλουμε στα Αριστερά κόμματα ειδικά μετα από δηλώσεις όπου δεν απορρίπτεται η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υπόλοιπους μνημονιακούς
3. Η δημοτικότητα Παπαδήμου κατρακυλάει και χωρίς να έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο ακόμη που θα γκρεμισει την καλοφτιαγμένη εικόνα-εικόνισμα που κατασκευάζεται. Το ίδιο και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενω πολύ χαμηλά είναι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση "Μαυρου μετώπου".

Εννοείται ότι δεν παίρνουμε τις δημοσκοπήσεις τοις μετρητοίς αλλά σίγουρα λένε αρκετά.
Αυτό που επίσης διαφαίνεται κατα την ταπεινή μας γνώμη είναι η προσπάθεια δημιουργίας ακίνδυνου "αριστερού πόλου" γύρω από το πρόσωπο του κ.Κουβέλη ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία "καλής συμπεριφοράς".  (Πιθανον να μην είναι και κακός τρόπος απεγκλωβισμού ψηφοφόρων από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)
Ολη η δημοσκόπηση στο εδώ και τώρα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλαφουζομαγειρεματα...
Απορω πως υπαρχουν ακομη δημοκρατες
που θεωρουν το Αλαφουζεικο εγκυρο
Οχι οτι οι αλλοι ειναι καλοι αλλα το
Αλαφουζεικο ειναι φασισμος σκετος

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν εχω αντιρηση αλλά τo συμπέρασμα ποιο ειναι απο τα μαγειρέματα; Παντα υπάρχει καποια αναγνωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο παραγοντας Αλαφουζος με κανει διστακτικο σε οτιδηποτε πει,προβαλλει ο ΣΚΑΙ-Καθημερινη κλπ.
Θυμαμαι στις ευρωεκλογες του 2009 το τελευταιο κυμα της δημοσκοπησης που προεβαλε λιγο πριν γινουν οι εκλογες εδιναν στο ΚΚΕ και τους Οικολογους το ιδιο ποσοστο....τελικα το ενα πηρε 8,5 και το αλλο 3,5. Στην στατιστικη αυτο δεν εξηγειται.

Μακαρι να ανεβαινει τοσο ο Συριζα(προλο που δεν ειμαι) μακαρι να πεφτει τοσο το ΠΑΣΟΚ αλλα δεν το πιστευω

Μη ξεχνας οτι τηλεφωνικα ο καθενας ψηφιζει οτι θελει εκεινη τη στιγμη, πισω απο το παραβαν(οπου δεν χρειαζεται να εξηγει σε κανεναν) μαλλον παλι ΠΑΣΟΚ θα ριξει αυτος που λεει τοσο ανετα ΔΗΜ.ΑΡ και μεριδα οσων λενε ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρ ολα αυτά δεν ειναι κακο να διαβαζουμε τις διαθεσεις που υπάρχουν. Αλλιως δεν θα βγαίνουν σωστα συμπερασματα για τις δρασεις που πρεπει να αποφασιστούν. Αυτη ειναι η άποψη των παλιών καλων κλασσικών. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ακριβης εκλογικη δυναμη των ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ κλπ. αλλά η ταση. Επισης ξερω πολυ καλά οτι θα μπορουσε να μετατραπει σε τραγωδία μια ενδεχόμενη νικη μιας Αριστεράς που δεν θα στηριζεται δυναμικά απο ένα γερό λαικό κίνημα. Επισης τα υπονοουμενα για Δημοκράτες που οι φτωχοί ειναι λίγο αφελείς δεν σε τιμάνε.Μην υποτιμας ανθρωπους που δε γνωριζεις.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω με παρεξηγησες λιγακι(ανωνυμος των 2.30 και δεν εχω σχεση με τον αλλο φιλο)
Δεν αφηνω καποιο υπονοουμενο για κανεναν.Καυτηριαζω την εκλογικη ταση που ζω εδω και πολλα χρονια.Της δυσαρεσκειας που εκφραζεται και καμια φορα εκτονωνεται ειτε με ενα 'σιχτιρισμα' ειτε τηλεφωνικα-δημοσκοπικα αλλα η εκλογικη ιστορια εχει δειξει οτι τελικα -δυστυχως-μεγαλη μεριδα ξαναγυριζει στο ΠΑΣΟΚ.
Καμια υποτιμηση για ολους αυτους που το πραττουν αλλα ειναι μια πραγματικοτητα.
Η ταση ειναι θολη οπως την βλεπω προσωπικα και ειμαι επιφυλακτικος οχι απαισιοδοξος ομως.
Οσο δεν προχωραει η αριστερα σε ριζοσπαστικοποιηση(εννοω στο συνολο της) των προτασεων της με ξεκαθαρο λογο μακρυα απο θεωρητικολογιες αφηνει περιθωριο σε τυχοδιωκτικους ελιγμους αλλων χωρων.
Μακαρι να αποφασιζαμε τι ακριβως θελουμε και σιγουρα τι δεν θελουμε.
Για την ωρα φοβαμαι οτι διαμαρτυρια ειμαστε και μονο.

Τεσπα καμια φορα ισως το παρακανω με την κριτικη-αυτοκριτικη

ShareThis