Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σωτήρων συνέχεια- Λουκάς Παπαδήμος

O Λουκάς Παπαδημος ειναι ενα όνομα που ακούγεται πολύ τελευταία.
Φέρεται σαν ένας από τους υποψήφιους για την κυβέρνηση "σωτηρίας" που ετοιμάζεται μεθοδικά σαν διάδοχη κατάσταση στο πολιτικό αδιέξοδο που δημιουργείται, μετα την απονομιμοποίηση κυβέρνησης και μνημονίου  που φέρνει το βροντερό ΟΧΙ εκατοντάδων χιλιάδων που βγαίνουν καθημερινα στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.
Τον έχουμε ακούσει να παίζει από υποψήφιος υπ.οικονομικών μέχρι ακόμη και υποψήφιος για τη θέση του Πρωθυπουργού!
Αν κρίνουμε από το βιογραφικό του ο Λ.Παπαδήμος είναι σίγουρα ένας πολύ ικανός άνθρωπος. Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ μέχρι πριν λίγο! Τι άλλο μπορεί να ζητάει κανείς.Μην πείτε άλλη πολιτική γιατί αυτά είναι καταστροφικά πράγματα, άσε που απαγορεύονται από το μνημόνιο. Βέβαια πολλοί λένε οτι χωρίς την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να μην γινόταν καθηγητής και σίγουρα δεν θα γινόταν διοικητης της ΤτΕ. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Επειδή πριν λίγους μήνες τοποθετήθηκε δημόσια ζητώντας από το λαό γενναιότητα και παραίτηση από τα κεκτημένα, αναμασωντας όλη τη γνωστη λίστα "αξιών" που πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα ακόμα κι αν αυτό προκαλεί πόνο και δυστυχία και οδηγεί με ακρίβεια στο γκρεμό, παραθέτω αυτό το υστερόγραφο από άρθρο απάντηση του καθηγητή Γ.Βαρουφάκη στα λεγόμενα Παπαδήμου.
Απλά για να καταλαβαίνουμε ποιοί είναι αυτοί που μας προτρέπουν σε λιτότητα και "αυτοθυσία". Κρίνοντας από τον μισθό του νυν αρχιτραπεζίτη της Ελλάδος κ.Προβοπουλου(πάνω από 400000 ευρώ ετήσια) ας υποθέσουμε οτι ανάλογος ήταν και ο μισθός Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και στην ΕΚΤ.


Λέει λοιπόν ο Γ.Βαρουφακης:


"Υ.Γ. Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πως; Παραιτούμενος από την θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας. Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis