Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σενάριο τρόμου η αναδιάρθρωση - Τρέμει την Ελληνική χρεωκοπία η Ευρώπη

Στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής Le Monde η Ελλάδα σήμερα. Οχι για την Γενικη Απεργία, τα συλλαλητήρια ή τους "Αγανακτισμπένους" αλλά για το θέμα του Ελληνικού χρέους που γίνεται όλο και πιο φανερό οτι πλέον δεν είναι υπόθεση Ελληνική.
Ξεκινωντας από το ότι οι τρεις μεγάλες Γαλλικές τράπεζες (Credit Agricole, BNP, Societe Generale) μπαίνουν σε επιτήρηση από την Moody's λόγω έκθεσής τους στο Ελληνικό χρέος η Le Monde αφιερώνει 4 άρθρα στο Ελληνικό θέμα. Κεντρική ιδέα όλων ο τρόμος για την πιθανότητα Ελληνικής χρεοκοπίας.
 Και βέβαια η διαπίστωση-προτροπή οτι η Ε.Ε. θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια Ελληνική αναδιάρθρωση(εννοεί περικοπή ή άρνηση χρέους ενω δέχεται την επιμήκυνση).
 Ο διοικητής  της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer είπε πως "πρέπει με απόλυτο τρόπο να αποφύγουμε οτιδήποτε θα οδηγούσε σε δήλωση χρεωκοπιας της Ελλάδας", ενω αξιολόγησε αυτή την πιθανότητα σαν "σενάριο τρόμου"!
Ανάλογα ανήσυχος  και ο Figaro  με 2 άρθρα στην κεντρική σελίδα γυρω από τις Γαλλικές τράπεζες υπο επιτήρηση και την ενδεχόμενη Ελληνική χρεωκοπία.
Γιατί το αναφέρουμε σήμερα;
Για να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί έτσι απλά να μας τρομοκρατούν οι τρομοκρατημένοι που τόσον καιρό κερδοσκοπούσαν σε βάρος και της Ελληνικής οικονομίας αλλά και του απλού λαού, που τώρα οδηγείται στη σφαγή για να σωθούν οι διεθνείς τραπεζίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis