Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η πρωτοβουλία στο λαό-Τωρα μιλάνε οι δρόμοι!

 Τελικά η "ιστορική" πρωτοβουλία Παπανδρέου καταλήγει σε μια χωρίς προηγούμενο γελοιότητα.
Το ναυάγιο της προαγγελθείσας "σωτήριας" κυβέρνησης εθνικης συναίνεσης δείχνει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό κατεστημένο του δικοματισμού στην Ελλάδα.
 
Ειχαμε πει από χθες πως δεν βλέπαμε το λόγο να είναι πρωτη είδηση της ημέρας η πολιτική τριπλα Παπανδρεου. Οσο κι αν μια κυβέρνηση "εθνικής συνεννόησης" η "σωτηρίας" αποτελεί "ιστορικό γεγονός" θεωρώ οτι κάτω από το βάρος της συγκλονιστικής παρέμβασης του λαού στις εξελίξεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σοβαρό κρισιακό φαινόμενο. Ενα αποτέλεσμα του πανικού που προκαλείται από την ορμητική είσοδο των πολιτών από το παρασκήνιο στο προσκήνιο και του περάσματος της πρωτοβουλίας  από τους γνωστούς θαμπούς και σκοτεινούς διαδρόμους και τα παρασκήνια στο φως των δρόμων.
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν πως γίνεται να είναι κύριο ή και μοναδικό θέμα των ειδήσεων ένα σπίτι που καταρρέει και να μην αναφέρεται καν ως θέμα ο σεισμός που προκαλεί την κατάρρευση.

Οι γεμάτοι από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της δουλειάς δρόμοι ήταν και είναι η πρωτη και συγκλονιστική είδηση που δυστυχώς θάβεται  από τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ για να ακούμε από το πρωί αποκλειστικά και μόνο συζητήσεις και σχόλια για τις περιγέλαστες κινησεις ενός πολιτικά τελειωμένου και καταρρέοντος Πρωθυπουργού κι ενός χωρίς κανενα κυρος αρχηγού της ΝΔ! Οσο για τις λαικές κινητοποιήσεις ψάξτε στο διαδίκτυο και στην εκτός τειχών ενημέρωση.


Το σκηνικό που στηθηκε χθες και στους διαδρόμους των κυβερνητικών κτιρίων αλλά και στους δρομους με το γνωστό πόλεμο ΜΑΤ- μπαχαλάκηδων που είχε στόχο τη διάλυση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου ηταν μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να αποτραπεί  η   κατάρρευση του πολιτικού κατεστημένου που βλέπουμε να εξελίσσεται καθημερινά κάτω από την πίεση του λαικού παράγοντα.
Επιχειρήθηκε και επιχειρείται ξεκάθαρα  να στραφουν οι προβολείς από τους δρόμους στα κυβερνητικά γραφεία και στα πολιτικά παρασκήνια.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Η ειδηση της ημέρας λοιπόν είναι καθημερινά η ίδια. Ο λαός ειναι επι τέλους στο προσκήνιο και πρέπει να παραμείνει εκει. Η πάλη του έχει ολοφάνερα και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ειναι πανικόβλητοι εντός και εκτός Ελλάδας.
Ειχαμε δημοσιεύσει χθες την ώρα που ξεκινούσαν οι συγκεντρώσεις, τα πανικόβλητα σχόλια των Γαλλικών εφημερίδων και του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας για ενδεχόμενη δήλωση χρεοκοπίας από τη μεριά της Ελλάδας. Μιλούσαν για "σενάριο τρόμου" που θα μπορούσε να βυθίσει την Ευρώπαική οικονομία και έλεγαν πως πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποτραπεί αυτή η πιθανότητα. Δεν ήταν τυχαίο.

Και αυτά τα σχόλια έχουν σίγουρα να κάνουν με την καθολική αντίδραση των απλών ανθρώπων που δηλώνουν  ξεκάθαρα πια πως δεν αντέχουν  άλλο και πως θέλουν πίσω τη ζωή τους. Πως δεν αναγνωρίζουν το χρέος που τους φόρτωσαν και  δεν θα ανεχτουν πλέον όλο αυτό το σκηνικό εκβιασμών που στήνεται καθημερινά γύρω τους.
Η "εταίροι μας" φαίνεται πως αναγκάζονται να καταλάβουν οτι οι σκλάβοι ξεσηκώνονται και προκαλούν σοβαρές ρωγμές στο πολιτικό σκηνικό με απρόβλεπτες συνέπειες. Ετσι βλέπουμε και αυτοί να αλλάζουν πράγματα στην πολιτική τους.
Ξαφνικά όμως εκτός των Ευρωπαίων που αρχίζουν να "καταλαβαίνουν" το Ελληνικό πρόβλημα και να προσπαθούν να βρόυν λύση, και το ΔΝΤ αλλάζει ρότα και λεει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης.
Οσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου που μας έκβίαζε για το μεσοπρόθεσμο με την μη εκταμίευση της δόσης, τι λέει τώρα;
Ξαφνικά τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί άρχισαν να μαζεύονται. Το αφορολόγητο όριο
των 12000 παραμένει στη θέση του ενω η έκτακτη εισφορά του 3% πάει στα εισοδήματα των 50000 και όχι των 8 η των 10000. Ξαφνικά η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης ξαναθαμπώνει.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στους δρόμους δεκάδων πόλεων ο λαός ενωμένος κατα εκατοντάδες χιλιάδες δήλωνει  μαχητικά την αποφασιστικότητα του. Κι ας πέρασε στα ψιλά σε σχόλια και πλάνα δευτερολέπτων.
Η λαική αντίδραση είναι σίγουρο οτι θα μεγαλώσει κι άλλο μεσα από όλες τις μορφές της έκφρασής της. Πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι η απογοήτευση δεν έχει θέση στην ιστορική αυτή στιγμή.
Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε  την ζωή μας στα χέρια μας. Μπορουμε και πρέπει να ρίξουμε στο κενό τις προσπάθειες εξόντωσής μας.
Η κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε.
Τωρα μιλάνε οι δρόμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis