Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γολγοθάς και φοροστάυρωση - Κανονική βία!

Το αίσχος της φορολαίλαπας το ακούμε εδω και μέρες από παντου.Και μόνο που το αγγίζεις για να πάρεις παραπάνω λεπτομερεις σε πιάνει το στομάχι σου.
Πως είναι δυνατόν να πιστεύουν οι άθλιοι και ανόητοι εμπνευστές του πλάνου, οτι μπορεί κάτι τόσο άδικο να αποδώσει; Το ίδιο το σχέδιο θα στραφεί εναντίον του εαυτού του και γιατί έχει βγάλει έξω από τα ρούχα τους τους παντες αλλά και πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να εισπραχτούν τα ποσά που ζητουν γιατί δεν υπάρχει σάλιο! Αρα τι περιμένουν να πάρουν;
Προσπαθουν λένε να βελτιώσουν τη φορολογική συνείδηση του κόσμου. Πως; Εξαγριώνοντάς τον;

Ειπαν δια στόματος μάλιστα Παπακωνσταντίνου, οτι θα άφηναν άθικτο το αφορολόγητο των 12000. Και μετά από 3 μέρες όχι μόνο το πήραν πίσω αλλά μας φιλοδώρησαν αντί για 1% ή 2% ή 3% με ένα φρικτό 10% για τις 4000 από 8-12000. Ητοι χαράτσι 400 ευρώ με το καλημέρα!
Στα αυτοκίνητα τα οποία πολλοί τα χρωστουν ακόμα, μας ειπαν να αγοράσουμε το 2009 γιατί θα ήταν εκτός τεκμηρίων μεχρι 2000 κυβικά. Και τωρα εκτός των άλλων μετρων που ήδη εχουν πάρει, δινουν πλέον χαριστικές βολές. Πληρωνουμε και έκτακτο φόρο, και επιπλέον στο σηματάκι και αυξηση στο τεκμήριο (μιλάμε για τεράστιες αυξήσεις από 30-60%(!), μόνο στα 1400άρια το τεκμήριο ανεβαίνει κατά 44% από τα 3.600 στα 5.200 ευρώ!). Για τα 2000κ.ε. μόνο η έκτακτη εισφορά είναι 400 ευρώ. Τρέλα κανονική.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης ξέκίνησε ήδη η εξισωση που θα γίνει χωρίς αμφιβολία όταν έρθει η ώρα.

Στα τεκμήρια των ακινήτων  τα περυσινά ποσά αναπροσαρμόζονται κατά 30%-40% τουλάχιστον.Κι όποιος αντέξει. Τι προσπαθούν αλήθεια; Να βγούν 10άδες χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί και να αγοραστούν από τράπεζες για ένα κομάτι ψωμί; Να λοιπόν που οι περιουσίες δεν κινδύνευαν από τον κομμουνισμό άλλα από το αγνό καπιταλισμό των σοσιαλδημοκρατών του ΠΑΣΟΚ και των αφεντικών τους.
Ενα παράδειγμα που διάβασα μιλάει από μόνο του για τη λογική των μέτρων.
  Ενας εργένης που μένει σε ένα νοικιασμένο σπίτι 85 τετραγωνικών μέτρων και οδηγεί ένα Ι.Χ. 1600 κυβικών, το οποίο αγόρασε με καταναλωτικό δάνειο, θα υποχρεωθεί να εμφανίσει εισόδημα ύψους 17.925 ευρώ (αντί για 14.850 ευρώ που ήταν το τεκμήριό του μέχρι φέτος) καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα προκύψει πρόσθετος φόρος. Είναι πολύ πιθανό, ο εργένης του παραδείγματος να έχει υποστεί γενναία μείωση εισοδήματος. Πώς λοιπόν θα καλύψει τα τεκμήρια;
Μπορεί λέω εγώ να έχει χάσει και τη δουλειά του η να είναι μικροεπαγγελματίας με κατεβασμενα ρολά ή και απλήρωτος όπως πολύ συχνά συμβαίνει παντου πια.  Πως θα πληρώσει τη "βοήθεια προς τους δεινοπαθούντες τραπεζίτες-δανειστές μας"; Γιατι περί αυτού πρόκειται.
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρα δίνοντας έγκυρα στοιχεια που βρίσκω ή μου στέλνουν φίλοι δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι ή αναλυτές που αφορούν και σε συνταξιούχους, και  σε μισθωτούς αλλά και άνεργους! Ομως δεν θα το αντέχαμε οπότε όποιος θελει ας ψαξει τις λεπτομέρειες μόνος.
Επιγραμματικά δίνω 2 συνοππτικά στοιχειά-στοιχειά.

1.Ενα νοικοκυριό με εισοδήματα 28.000 θα χάσει 5.500 ευρώ τον χρόνο ή το 20% των αποδοχών του. Περίπου 450-500 ευρώ το μήνα δηλαδή! Πλησιάζει το ποσό που ξοδεύει μια οικογένεια για έξοδα σίτισης. Τι θα κόψει λοιπόν. Το ρευμα, το νερό, το τηλέφωνο, τις διάφορες ασφαλειες, το πετρέλαιο, τη βενζίνη, ή μήπως θα πει ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αναγκαστικά; 
2.Παρακολουθείστε ποιοί ειναι ο στόχος των νέων μέτρων επί της ουσίας.
Σε ένα εισόδημα 13000 ευρώ με τους νέους φόρους η επιβάρυνση αυξάνεται κατα 300% σχεδόν!(από 130 ευρώ στα 500+ ευρώ)
Σε ενα εισόδημα 130000 η επιβάρυνση είναι στο 12% επιπλέον ενω σε εισόδημα 1300000 μόνο 9% επί πλέον!!


Αυτό θα πεί δικαιη κατανομή βαρών, αυτό θα πεί "ισότητα" και "δημοκρατία"... ή αλλιώς το κράτος ανήκει σε κάποιους λίγους που κάνουν ότι θέλουν.
Ας τους ανατρέψουμε!
Τωρα!

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Καλησπέρα Γιώργο,
έχουμε πόλεμο. Κρίνεται η δική μας επιβίωση ή η δική τους!
Αν περάσει το έκτρωμα, αύριο τις μούτζες θα τις στρέψουμε προς τα μούτρα μας.
Αύριο- μεθαύριο κρίνονται όλα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν κρίνονται αυριο όλα Ανατολή. Θα εχει πολλά επεισόδια, σκαλοπάτια και στροφές το έργο αυτό. Ακόμη κι αν δεν περνουσε το μεσοπρόθεσμο το τερας εχει πολλά κεφάλια. Δε θα το ξεφορτωθούμε έτσι μια κι έξω. Ουτε αυτό όμως θα μας ξεφορρτωθεί. Υπομονή, επιμονή ότι κι αν γίνει.
Ας καταλάβουμε όμως οτι πάμε για τρομερη μετωπική. Ειμαστε 2 τρενα που τρεχουν στην ίδια γραμμη με αντιθετες κατευθυνσεις. Και μονο οτι προτεινουν τετοια μετρα δειχνει το τρελο αδιεξοδο στο οποιο επιμενουν.
Ειναι η σωτηρια τους η η δική μας σωτηρία.

ShareThis