Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι ανέγγιχτοι "μεσάζοντες"

Διαβάζουμε σε διάφορα site για το ετήσιο επίσημο εισόδημα του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου αλλά και άλλων στελεχών της ΕΤΕ και φυσικά ανατριχιάζουμε.
Ο Παναγόπουλος παίρνει 113000 ευρώ, ο Β.Ράπανος 423000, ο Α.Ταμβακάκης τα ίδια σχεδόν ενω ανάλογα χρήματα θα παίρνουν και οι άλλοι  διευθύνοντες σε άλλες τράπεζες(Προβόπουλοι και σία).
Οι μισθοί αυτοί από μόνοι τους και συγκρινόμενοι με μισθούς αναλόγων στελεχων άλλων δυτικών χωρών είναι εξωφρενικοί για μια χωρα σαν την Ελλάδα.(Δεν ειναι δυνατον ο Προβόπουλος να παίρνει ίδια και περισσότερα από τον Τρισέ ή τον Μπερνάνκι)
Βέβαια θα ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας αν λέγαμε ότι "βρήκαμε που πάνε τα λεφτά". Δείχνουν όμως οι αριθμοί αυτοί ποια είναι η κατευθυνση της λύσης που πάει να δοθεί.
Γιατι αν -λέμε αν - βρισκόμασταν σε ένα καθεστώς λαικής διακυβέρνησης που θα προσπαθούσε να χαράξει ένα ανεξάρτητο δρόμο μακριά από τοκογλύφους δανειστές και επομένως να σβήσει αμέσως τα ελλείματα(δεν ειναι παραπάνω απο 2-3δις αν βγάλουμε τόκους χρεωλύσια) για να πληρωθούν χωρίς πρόβλημα μισθοί και συντάξεις, αμέσως θα έκανε ένα πράγμα. Θα έσβηνε σε μια νύχτα αυτούς τους απίστευτους μισθούς και θα τους έκανε το πολύ 1000 ευρώ συμβολικά αφου ειναι προφανές οτι αυτοι οι άνθρωποι θα έχουν συσσωρεύσει "αρκετά" ωστε  να μην τους έχουν ανάγκη σε αντίθεση με άλλους συνανθρώπους που λένε το ψωμί ψωμάκι.
Εννοείται οτι αν γινόταν κάτι τέτοιο σήμερα, θα άρχιζε ένας πόλεμος αλληλοκαρφωμάτων που δεν συμφέρει κανέναν άλλο εκτός από το λαό και την αλήθεια. Οπότε να ο λόγος που το προκλητικό και το εξωφρενικό διατηρούνται εν μέσω τραγικής κρίσης.
Επίσης χωρίς τέτοιες αλλά και άλλες απολαβές για ποιο λόγο θα έπαιρναν τόσο ξεκάθαρα λάθος θεση τα στελέχη-ειδήμονες για τα μνημόνια και τις πολιτικές που ακολουθούνται. Θα ήταν απλοι καθηγητές που όπως η τρομερή πλειοψηφία των "απλών" θα έλεγαν τη γνωμη τους που τωρα κρύβουν προστατεύοντας τους μισθούς των εκατοντάδων χιλιάδων. Oπότε άξιος ο μισθός τους...

Οσο για τον σοσιαλιστή Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ θα γινόταν κομμουνιστής εν ριπή οφθαλμού χωρις τις 200000 (τόσα ειναι περίπου μαζί με ταδιάφορα πριμ) που παίρνει για να κάνει τον πυροσβέστη κινητοποιήσεων.
Βέβαια το φαινόμενο των εκατομυριούχων σοσιαλιστων που συμπονανε και συγκινούνται δεν είναι ελληνικό.
Τι να λεει ο Παναγόπουλος όταν υπάρχει ο Στρος Καν.
Και "σοσιαλισμός" και βαρβαρότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis