Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι πλατείες Ταχριρ και το άτιμο το ιντερνετ

Το ιντετρνετ είναι ένα αδιαμφισβήτητο όπλο στη νεα εποχή της ενημέρωσης.
Δεν έχει βέβαια την αμεσότητα της τηλεορασης ούτε μπορεί ακόμη να την αντικαταστήσει στο μυαλό ειδικά των εθισμένων σε αυτήν.
Ομως έχει ένα κακό το άτιμο. Δεν ξεχνάει ποτέ!! Κι έτσι και κάνεις πατάτα θα σε κυνηγάει για πάντα.
Τα ΄γραπτα όχι μόνο μένουν αλλα και επανέρχονται με χαρακτηριστική ευκολία με ένα κλικ.

Ψαχνοντας κάτι άσχετο στο Protagon.gr μπηκα σε ένα άρθρο του Γ.Νικολόπουλου που με ενόχλησε.
Κοιτάζοντας στη λίστα των άρθρων του δε να τι βρήκα.
"Πόσο απέχει η Ταχρίρ από το Σύνταγμα"
Ειναι ένα άρθρο ηλικίας μόλις 3 μηνών που αναφέρεται στην γνωστή παρομοίωση-προτροπή του Αλ.Αλαβάνου "να γίνει το Σύνταγμα Ταχρίρ" που σχολιάστηκε πολύ τότε (τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου) και έγινε αφορμή για ειρωνικά σχόλια.
Ο Νικολόπουλος παραθέτει μια σειρά ομοιότητες και διαφορές "εκθέτοντας ανεπανόρθωτα" τον Αλαβάνο και τον τελειώνει λέγοντας πως η σελίδα του στο Facebook έχει μόνο 267 φίλους. (Οπότε που πάς ρε Καραμίχαλε που λέει και το ανέκδοτο)
Και καταλήγει...
"Σταματώ εδώ. Τα περισσότερα από τα παραπάνω μοιάζουν και είναι αυτονόητα νομίζω για τους περισσότερους από εμάς. Οι ομοιότητες είναι τόσο αχνές που καλά καλά δεν διακρίνονται. Οι διαφορές (ενδεικτικά αραδιασμένες και μόνο)  είναι χαώδεις.
Άρα; Αποκλείεται να γίνει το Σύνταγμα Ταχρίρ; Θα δούμε προσεχώς  και  εδώ μαζικές, εμφύλιες συγκρούσεις στα ερείπια του χθες; Η απάντηση μου είναι ναι, αποκλείεται. Άλλωστε  κλπ.  κλπ..."

Να όμως που η ζωή τα φέρνει αλλιως και δε ρωτάει κανέναν έγκριτο αρθρογράφο για τις επιλογές της. Ο δε Νικολόπουλος μενει να παθιάζεται ακόμα πάνω στο πληκτρολόγιό του με αρθράκια ενάντια στην "Ακροαριστερά" (ακροδεξιός και παλιατζουρέ  όρος) αλλά και στα κακά συνδικάτα και να αποθεώνει τους "300 Έλληνες" που έχουν και πιο πολλούς φίλους στο fb σαν τη γνησια έκφραση της δικής του πλ.Ταχρίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis