Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ανακριβές και επικίνδυνο δημοσίευμα περί παραλίγο επεισοδίου στο Σύνταγμα- Aς προστατέψουμε την ενότητα

Διάβασα χθες σε κάποιο site oτι o Bασίλης Παπακωνσταντίνου, εγώ(Γιώργος Σαρρής), ο Ν.Καλογερόπουλος   ζκαι ο Δ.Πουλικάκος ζητήσαμε από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος να κάνουμε συναυλία αλλά δήθεν οι  "καταληψίες" της πλατείας "δεν μας άφησαν".
Δεν έγινε καθόλου έτσι.
Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, "πρόχειρο" και επικίνδυνο για την ενότητα όλων των συγκεντρωμένων που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Με μια φράση μόνο θα πω πως κανείς δεν απαγόρευσε τίποτα σε κανέναν και φυσικά δεν θα μπορούσε να το κάνει. Τα περί απαγορεύσεων είναι ψέμματα και έχουν σαν στόχο να υποτιμήσουν αυτό που γίνεται κάθε βράδυ στις ανοιχτές λαικές συνελεύσεις και την προσπάθεια να οργανωθεί η ζωή στην πλατεία για να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Αυτή τη στιγμή στις πλατείες υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι με πολλές διαφορετικές απόψεις.
Αυτό που επιχειρούμε εκεί κάθε μέρα είναι να μετατρέψουμε  την διαφορετικότητα από μειονέκτημα σε όπλο.
Δεν είναι εύκολο και όλοι εμείς στην Πλατεία ζητάμε κατανόηση και βοήθεια από όσους καταλαβαίνουν  το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που συμβαίνει εκεί. 

Θα επανέλθω με το τί έγινε (σε αυτή την διαδικαστική κουβέντα που έγινε έντονη μόνο από την πλευρά κάποιων που συμμετείχαν φωνάζοντας), αν και δεν θεωρώ ότι έχει να προσφέρει κάτι στο πρωτεύον ζήτημα που είναι η πάλη αυτού του λαού για το μέλλον και όχι οι λεπτομέρειες του πως και πότε θα γίνουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία.
Οι αγώνες δεν μπορεί σε μια κρίσιμη καμπή όπως αυτή να γίνονται αφορμή για κουτσομπολιό.

Ολα θέλουν σοβαρότητα, οργάνωση και συνεργασία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν τον ξεσηκωμό.
Το πρώτο και κύριο τώρα είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η ενότητα του κόσμου στις πλατείες.
Μονο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ας αφήσουμε όλοι την παντογνωσία μας στο σπίτι κι ας κατέβουμε στους δρόμους και στις πλατείες με μόνο ρούχο την καρδιά μας και τη διάθεση να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε σε αυτό το δίκαιο αγώνα.

Υ.Γ.1 Για την ιστορία θα πώ ότι ο Β.Παπακωνσταντίνου δεν αποχώρησε όπως λέει το δημοσίευμα αλλά ήρθε μαζί μου και παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της λαικής συνέλευσης μαζί με τους χιλιάδες άλλους που βρίσκονταν εκεί.

Υ.Γ.2 Η δήθεν περιγραφή του άλλου επεισοδίου όπου κάποιοι από τους κάτω κινήθηκαν απειλητικά "για να δείρουν δημοκρατες που συζητούσαν επάνω" είναι κι αυτή ανακριβής και έχει και πάλι άλλους στόχους. Και τι δε λέει. Για γνωστούς άγνωστους, για βία από τους από κάτω, για ΣΥΡΙΖΑ και δευτερους Δεκέμβρηδες και άλλες υπερβολές.
Ολο κι όλο που έγινε ήταν μια ένταση που κράτησε 10-15 λεπτά όταν κάποιος βγήκε στους περίπου 2000 συγκεντρωμένους που συζητούσαν ήρεμα στο συντριβάνι στο χωρο της λαικής συνέλευσης και είπε οτι η Ζούγκλα έπαιρνε συνέντευξη από Χρυσαυγίτες(!) σε μια εξέδρα που είχε στηθεί επάνω πράγμα που δεν ίσχυε. Κάποιοι έτρεξαν προς τα πάνω κάποιοι τους ακολούθησαν για να μην γίνει κάτι, φωνάχτηκαν κάποια συνθήματα δεν ξέρω εναντίον ποιών και αν υπήρχε κάποιος επάνω και μετά από λίγο όλα ηρέμησαν και συνεχίστηκε η συζήτηση όπως και πρίν.

Ας μην πέφτουμε σε παγίδες.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis