Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ληγμένοι άνθρωποι

Το όργιο αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας που έγινε τις προηγούμενες μέρες 28 και 29 Ιουνίου δεν γίνεται να περάσει έτσι.
Η πέρα από τα όρια του αδιανόητου χρήση ληγμένων(!) ασφυξιογόνων χημικών εναντίον όλων αδιακρίτως από την αστυνομία δεν μπορεί παρά να έχει απάντηση.
Απαιτούμε, και οι εντολείς από την μεριά της κυβέρνησης και οι εκτελεστές της εντολής από την αστυνομία να λογοδοτήσουν.
Ειναι σίγουρο οτι αν κάτι παρόμοιο είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Οι άνθρωποι που διαδήλωναν αυτές τις μέρες, ψεκάστηκαν κατά χιλιάδες χειρότερα από κατσαρίδες! Και μάλιστα με ουσίες ληγμένες ακόμη κι από το 1979, ουσίες απαγορευμένες ακόμη και για χρήση σε  πόλεμο!
Ηδη η προιστάμενη της εισαγγελείας Πρωτοδικών κ.Ραίκου έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το θέμα. Ο Ιατρικός σύλλογος επίσης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Τέντε και κατήγγειλε τη χρήση των επικίνδυνων ληγμένων ουσιων, ζητώντας εισαγγελικκή παρέμβαση.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ έχουν σταλεί στο Χημείο του κράτους φιαλίδια από  τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν, για περαιτέρω ανάλυση. Τα ληγμένα χημικά ενδέχεται να είναι ακόμη πιο επικίνδυνα αφού όπως είπε ο κ.Πατούλης μετά τη λήξη τους ειναι πιθανή η διάσπαση τους σε άλλα υποπροιόντα άγνωστης επικινδυνότητας.

Αυτή ειναι λοιπόν η αντιμετώπιση των ανθρώπων από μια πανικόβλητη καταρρέουσα εξουσία.
Καθε υπεύθυνος δημοκρατικός άνθρωπος ή φορέας οφείλει να αντιδράσει εδώ και τωρα.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα σωματεία των εργαζομένων, οι εμπορικοί σύλλογοι (τουλάχιστον όσοι έχουν σχεση με το κέντρο), απλοί κάτοικοι της περιοχής, δημοκρατικές συλλογικότητες κάθε είδους, ας καταγγείλουν το γεγονός και ας υποβάλουν μηνύσεις σήμερα.

Ηδη η νομική ομάδα της πλατείας Συντάγματος αποφάσισε να προχωρήσει σε ομαδική μήνυση κατα των υπευθύνων της δολοφονικής χρήσης των επικίνδυνων χημικών. Όποιος κατανοεί τί συμβαίνει κι αισθάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, ας έρθει στο Σύνταγμα κι ας υπογράψει τη μήνυση που θα κατατεθεί.
Η χρήση επικίνδυνων χημικών κατά διαδηλωτών που παλεύουν για τη ζωή τους, πρέπει να απαγορευτεί ολοκληρωτικά!
Δεν ειναι δυνατον κάθε φορά, χωρίς κανένα έλεγχο και πέρα από οποιαδήποτε όρια ο κάθε άθλιος   20χρονος γκαζωμένος ένστολος,  τυφλωμένος από την πλυση εγκεφάλου που ονομάζεται εκπαίδευση (ή ποιός ξέρει από τι άλλο) , να βομβαρδίζει κατα βούληση με καρκινογόνες ουσίες απλούς ανθρώπους που διαμαρτύρονται, κρυμμένος πισω από τη μάσκα του και την "νομιμότητα" που του παρέχει ο ρόλος του.
Δεν είναι δυνατόν να λεγόμαστε άνθρωποι και να ανεχόμαστε τις σκηνές άγριων ξυλοδαρμών ηλικιωμένων, κοριτσιών, θαμώνων εστιατορίων, εργαζομένων που καμια σχέση δεν είχαν με τα επεισόδια, και να μην κάνουμε κάτι γι αυτό.
Συλλογικότητες και άτομα, επώνυμοι και ανώνυμοι έχουμε καθήκον απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στο μέλλον, όποια πολιτική άποψη κι αν έχουμε, όποια ανάλυση για το μνημόνιο και το χρέος, να τους μηνύσουμε μαζικά και να  φράξουμε με κάθε τροπο το δρόμο προς την κόλαση προς την οποία μας σπρώχνουν σιγά σιγά.
Αλλιως θα είμαστε λιγότερο από άνθρωποι.

Υ.Γ. Παρότι δεν ήμουν μεταξύ αυτών που δέχτηκαν τον τεράστιο όγκο των χημικών(ήμουν στη Φιλελλήνων -με ευνοικό τον αέρα προς τη Σταδίου- και κατόπιν μέσα στο Μετρό και πολύ λίγο έξω στην πλατεία) το πρόσωπό μου καίει ακόμα 2 μέρες μετά. Σκέφτομαι τα παιδιά που ήταν διαρκώς έξω και εξοργίζομαι και αηδιάζω...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση με τους υπάρχοντες θεσμούς. Αυτοί είναι θεματοφύλακες του καθεστώτος.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις. Μερικές φορές τα πράγματα κρίνονται από την πίεση και τους συσχετισμούς δύναμης που διαμορφώνονται. Οπως και να έχει όμως, σίγουρα μπορούμε να τους εκθέσουμε τουλάχιστον στα μάτια αυτων που αμφιβάλουν πως ειναι στημένο το παιχνίδι, και πως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το παιχνίδι είναι στημένο. Ποιος μπορεί να αμφιβάλει γιαυτό... πλέον.
Το παιχνίδι είναι στημένο όμως και στα δικαστήρια. Ποιος μπορεί να αμφιβάλει γιαυτό ...πλέον.
Βλέπε απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα του μνημονίου.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ διαχωρισμός των εξουσιών.
Όλα και όλοι εξαρτώνται από το απόλυτα κομματικό κράτος.

ShareThis