Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κλοιός ασφυξίας στη Βουλή--Αρχισε ο χορός...

 ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΛ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ!

Να λοιπόν που φάνηκαν και τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα της πίεσης που όλο και μεγαλώνει!
Οι δρόμοι γράφουν ιστορία έστω και με  ανορθογραφίες.

Λιγες ώρες πριν από το ξέσπασμα του μεγαλύτερου κύματος αγανάκτησης του λαού που περιμένουμε αύριο ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του (δεστε το εδώ). Το δήλωσε πριν λίγες ώρες στο Βήμα FM προκαλώντας ανατριχίλα στην κυβέρνηση και βέβαια ενθουσιασμό στο λαό και τα κινήματα που αντιδρούν.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος λοιπόν.
Ο χορός έχει αρχίσει.
Για το λαό είναι ένας χορός κυριολεκτικά κυκλωτικός με συγκεντρώσεις, Γενικές Απεργίες, εξώδικα, καταλήψεις σε δρόμους και πλατείες και όποια άλλη μορφή μπορεί να σκεφτεί.
Για την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ειναι ενας χορός του Ζαλλόγγου.

5 σχόλια:

axinosp είπε...

Οι πλατείες έκαναν αυτό που τα συνδικάτα και τα κόμματα, τάχα μου δεν μπορούσαν, εδώ και 3 (τρία) χρόνια!!
Είναι καιρός να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Άμεση Δημοκρατία Τώρα !!!

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

...στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα» (από την Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος)

Αυτή η κυβέρνηση, με την φανερή ή κρυφή συναίνεση των προθύμων ΛΑΟΣ, ΝΔ, κ.ά., με τις ευλογίες των τραπεζιτών, του ΣΕΒ, των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, περιφρονεί το λαό, καταπατά το Σύνταγμα, σαρώνει εκ θεμελίων το κοινωνικό κράτος. Είναι παράνομοι και επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα. Ώρα να τελειώνουμε μαζί τους.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.

Όλοι στο Σύνταγμα, όλοι στους δρόμους και τις πλατείες!

blackbedlam είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Λ.Σ. 13/6
Εικόνα syntagma
Τρί, 14/06/2011 - 02:13 — syntagma
Ημ/νία Συνέλευσης:
Mon, 13/06/2011


Να ζητήσουμε κατάργηση των κομμάτων.

ΥΠΕΡ
**************************
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι είναι αυτή η κατάπτυστη απόφαση;

Γιώργος Σαρρής είπε...

μΌΛΙς ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

axinosp@
Δεν με ενδιαφερει η αντιπαλότητα ορισμενων για κομματα,σωματεία. Ειναι μια άποψη λαθος, επικινδυνη, και με πολλά φασιστικα χαρακτηριστικά. Εχω αναφερθεί και δεν θα το συζητησω καν. Η δημοκρατια δεν συζητείται.
Επίσης αυτο δεν το εκαναν οι πλατειες. Το εκαναν και οι πλατειες , όπου μαζευονται και εργαζόμενοι που παλευουν μεσα από κομματα και σωματεία. Οποιος προσπαθει να φερει το ενα κοντρα στο άλλο, ειναι φανερο ποιο αποτελεσμα επιδιωκει ειτε συνειδητα ειτε ασυνείδητα.
Για μενα δεν ειναι καθολου το ιδιο ενα σωματειο σφραγιδα με ενα ταξικο αγωνιστικό δημοκρατικό σωματείο.(Στα σωματεια υπάρχει φυσικά η πιο άμεση δημοκρατία και μάλιστα όχι χωρίς κόστος αφου οι συμμετέχοντες ρισκάρουν πολλές φορές τη δουλειά τους.) Οπως δεν ειναι το ιδιο ένα εργατικό κόμμα με το ΛΑΟΣ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ειναι πια ξεκάθαρο τι ταξικά συμφεροντα διεκπεραιώνουν. Επισης δεν θα μουτζωσω μαζι με τα λαμόγια και αγωνιστές όπως π.χ. Ο Μανωλης Γλέζος. Οποιος τους βλεπει ιδιους η είναι πολιτικά τυφλός ή ειναι φασίστας.Τελος.

ShareThis