Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αντίσταση τώρα!-ΟΧΙ στον εκβιασμό, ΟΧΙ στα δάνεια υποδούλωσης



Μόλις ανακοινώθηκε η εγκληματική λίστα μέτρων της κυβέρνησης.
Ειναι πεντακάθαρο για όποιον δεν φοράει πράσινα γυαλιά, δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς τους ελάχιστους που δεν αγγίζονται και  δεν είναι εγγεγραμμένος στο payroll του ΔΝΤ(δεν θα μείνει κρυφό για πάντα), ότι αυτό είναι το τέλος της Ελληνικής οικονομίας και η αρχή της απόλυτης εξαθλίωσης του λαού.
Ειναι απόλυτα βέβαιο με βάση την αποτυχία του προηγούμενου μνημονίου, οτι το εισπρακτικό κοκτέιλ θα αποτύχει γιατί απλούστατα ο λαός δεν έχει να πληρώσει κι επομένως δεν θα πληρώσει.
Τι θα κάνουν άραγε αυτοί που είναι ήδη άνεργοι και ήδη δεν μπορούν να λύσουν τα βασικά βιοποριστικά τους προβλήματα όταν θα τους ζητήσουν να πληρώσουν είτε με βάση τα νεα τεκμήρια, είτε με την έμμεση φορολογία, ειτε μεσω του φόρου ακίνητης περιουσίας;
Ειναι φανερό πλέον οτι έχουμε αφήσει τη ζωή μας στα χέρια ανθρώπων που είναι  ή  τρελοί ή πανικόβλητοι και επικίνδυνοι ή απλά δεν είναι άνθρωποι.

Ο Παπακωνσταντίνου τελείωσε την παρουσίασή του κάνοντας τον μεγάλο εκβιασμό, βάζοντας ουσιαστικά το πιστόλι πάνω στο τραπέζι και στρεφοντας το εναντίον του λαού και των κομμάτων που έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Η ψήφιση του σχεδίου είπε αλλά και των ρυθμιστικών νόμων που θα ακολουθήσουν και θα είναι πολλοί(υπάρχει βέβαια ο βασικός) είναι απαραίτητη προυποθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης!
Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει με τα επόμενα δάνεια που θα "χρειαστεί" να πάρουμε αφού συμφωνα με όλες τις μελέτες και εκτιμήσεις δεν φαίνεται πουθενά η μερα που θα βγούμε στις αγορές. Για την ακρίβεια δεν θα βγούμε ποτ'έ αφου το χρέος πλέον έχει παρει εκρηκτικές διαστάσεις και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της κρίσης μετά το 2015 (και αν δεχτούμε οτι όλα αυτα τα μέτρα θα πετύχουν 100%) θα είναι στο 170%-190%  του ΑΕΠ!
Ειναι ώρα λοιπόν για το μεγάλο ΟΧΙ. Ενα μεγάλο ΌΧΙ που θα είναι συγχρόνως και ενα μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.
Ζήτησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός να του πουν ξεκάθαρα αν θέλουν να διεκδικήσει αυτα τα χρήματα που θα μας σώσουν (για μερικούς μήνες και μετά όλα θα έιναι ακόμη πιο μαύρα αφου το χρεος όλο και φουσκώνει ακόμη κι αν περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα).
Ας του το πούμε εμείς.
Ξεκάθαρα ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!
Και τότε θα δούμε τι θα κάνουν όλοι οι ντόπιοι και διεθνείς εκβιαστές.
Πως θα εχουν τη σιγουρια ότι θα πληρωθούν οι τόκοι και τα ομόλογά τους;
Τι θα κάνουν οι σωτήρες μας αν ξαφνικά τα σπρεντ της Ισπανίας και άλλων χωρών, κτυπήσουν κόκκινο σε μια μέρα μόνον;

Ειναι βεβαιο οτι αυτό το ΟΧΙ θα προκαλέσει αμέσως τρομερή κρίση σε όλη την Ευρωζώνη και κυρίως στις χωρες της κρισης και βασικά την Ισπανία με την κρισιμου μεγέθους οικονομία της. Η παρέμβαση Ομπάμα μάλιστα δείχνει οτι φοβάται (και σωστά) οτι η αλυσιδωτή αντίδραση θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Παγκόσμια οικονομία! Η κατάρρευση της Lehman "κόστιζε" 45δις δολάρια και είδαμε  τί προκάλεσε. Θα αγνοήσουν επομένως το "σκάσιμο" ενός κρατικού χρέους χώρας της Ευρωζώνης με μέγεθος 400δις;
Ας το κάνουν. Εμείς έτσι κι αλλιώς θα το βρούμε μπροστά μας αργότερα. Καλύτερα να είναι τώρα λοιπόν που θα έχουμε ακόμα δική μας την περιουσία μας για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Το δίλημμα είναι δικό τους και όχι δικό μας.


Ειναι παραπάνω από σίγουρο λοιπόν οτι αν κάνουμε αυτό που πρέπει, τότε οι "εταίροι" θα αναγκαστουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια που είναι αυτή:

Η κρίση αυτή ειναι κρίση χρεωκοπίας του τραπεζικού συστήματος που μεταβιβάζει το λογαριασμό στα κράτη και τους λαούς και όχι μια ξεκομένη κρίση χρέους μιας "χώρας μπαταξήδων".

ΟΧΙ λοιπόν και πάλι ΟΧΙ.
ΟΧΙ στα σχεδια εξόντωσης του λαού και της οικονομίας, ΟΧΙ στη διάλυση της χώρας και της περιουσίας της. (Ετσι κι αλλιώς δεν οδηγεί σε λύση σε καμια περίπτωση).
 ΟΧΙ στη σωτηρια των διεθνών τραπεζών στην πλάτη τη δική μας.
Ας πληρώσουν οι ίδιοι την κρίση τους. Ας λύσουν το πρόβλημά τους μακριά από τις δικές μας ζωές. Εχουν τον τρόπο(αν φυσικά ξεπεράσουν τον εαυτό τους).


Ολοι στους δρόμους λοιπόν, όλοι στις πλατείες.
Αυτή η ζωή είναι δική μας και μπορούμε τώρα να την πάρουμε πίσω στα χέρια μας.
Όλοι οι εργαζομενοι ας μπουν στο χορό. Ας μπουν στα σωματεία τους, ας πετάξουν έξω τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έκτακτες συνελεύσεις, κι όπου αυτό δεν είναι δυνατο ας δημιουργήσουν νεα πιο ευέλικτα εργαλεία συσπείρωσης και αγώνα. Ξερουν πως να το κανουν.
Ειναι απόλυτη ανάγκη να απαντήσουμε τώρα ενωτικά και δυναμικά αναλαμβάνοντας το κόστος που μας αναλογεί.
Η ωρα είναι ακριβώς.

3 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Μου εξηγειτε με δυο λογια, γιατι δεν μπορω να το κανω share στο facebook?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γιατί κάποιοι φασιστοειδείς ή ηλίθιοι έχουν κανει αναφορά το blog ως κακόβουλο κλπ. κκαι το fb δεν με επαναφέρει.
Θα το ανεβάσω και στο άλλο μου μπλογκ edoketora.blogspot.com
Θα μπορείς να το πάρεις από εκεί.

αντωνης είπε...

Ευχαριστω Γιωργο!

ShareThis