Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Απαξίωση και γελοιοποίηση της διαδικασίας της Συνέλευσης.

Με τρομερή έκπληξη διαβάζω στις αποφάσεις της χθεσινής ανύπαρκτης και εντελώς άκυρης λαικης συνέλευσης (500 ατόμων) οτι αποφασίστηκε να ζητήσουμε την κατάργηση των κομμάτων.
Πραγματι το θέμα μπηκε σε ψηφοφορία γυρω στις 12 και έκανε πολλούς να γελάσουν και να εκνευριστούν με την ανωριμότητα και την ελαφρότητα που πολλές φορές επικρατεί. Ομως όταν έγινε(γρήγορα και αιφνιδιαστικά) η ψηφοφορία, το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να ειναι καθαρό αφου η μισή πλατεία αντέδρασε ψηφίζοντας  αρνητικα. Ο συντονιστής είπε "πάμε παρακάτω" πράγμα που σήμαινε για πολλούς -τουλάχιστον εκεί που ήμουν εγώ- οτι το αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό και δεν περνούσε. Παρ'όλα αυτά πολλοί και αναμεσα τους εγώ, αποδοκιμάσαμε τη γελοιότητα της συγκεκριμενης ψηφοφοριας σε μια τοσο άμαζη μάλιστα συνέλευση! Πραγματικά ειχα την αίσθηση οτι το θέμα δεν είχε περάσει και  δεν δόθηκε συνέχεια.
Η αλήθεια  όμως είναι οτι τέτοιες 'ψηφοφορίες" πρώτα από όλα δεν έχουν θέση σε μια  κινητοποίηση  με χαρακτηριστικά πραγματικής δημοκρατίας όπως αυτή των πλατειων αφού το αίτημα τους ειναι ξεκάθαρα φασιστικό! Τα κόμματα μόνο από το φασισμό και τις δικτατορίες έχουν καταργηθεί στο παρελθόν μας. Τα κόμματα -όπως και τα σωματεία- είναι δημοκρατικοί θεσμοί κατακτημένοι από αγώνες του λαού. (Οι κοινωνίες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί οτι αποτελούνται από τάξεις με ταξικά συμφέροντα. Αυτα τα ταξικά συμφεροντα εκφράζονται μεσα από   κόμματα και ταξικές οργανώσεις ειτε με σωστό είτε με λάθος τρόπο. Πίσω από όλο αυτο λοιπόν έρπει η ισοπεδωτική άποψη της "κατάργησης των τάξεων", πράγμα τουλάχιστον λάθος άν όχι ύποπτο.)

Δεν γίνεται λοιπόν να μπαίνουν τέτοια αιτήματα, εκτός αν δεν προέρχονται απο δημοκράτες, αλλά από ανώριμους ή φασίστες που προσπαθουν να εκμεταλευτούν τη σύγχυση και να γελοιοποιήσουν τις διαδικασίες.
Ειναι φανερό οτι τέτοιου είδους ψηφοφορίες απαξιώνουν απόλυτα το ό,τι γίνεται στις πλατείες και διώχνουν τον κόσμο που προβληματίζεται σοβαρά. Οι συντονιστές έχουν ευθύνη να μην θετουν σε ψηφοφορία κάθε γελοιότητα που πηγαίνει κόντρα σε όλα αυτα που όλοι μαζί επιδιώκουμε στους δρόμους.
Ειναι καθαρό οτι η "απόφαση" αυτή που ψηφίστηκε μόνο στο μυαλό κάποιου πρακτικογραφου πρέπει να αποσυρθεί γιατί κάνει μόνο κακό και προκαλεί πραγματικά αηδία.
Να πω ακόμη οτι 5 λεπτα αργότερα η διαδικασία σταμάτησε εντελώς αφου στην επομενη ψηφοφορία ψήφισαν 15 άτομα υπέρ και αλλοι τόσοι κατα. Ηταν φανερό οτι η όλη διαδικασία είχε απαξιωθεί εντελώς και έπρεπε να σταματήσει.
Περιέργως χθες τέθηκαν και άλλα πραγματικά γελοία σε ψηφοφορία...
Αν πραγματικά δεν θέλουμε να χαθεί ότι κερδήθηκε σε κύρος ως τωρα, πρέπει με κάθε τρόπο να πατήσουμε φρενο σε κάθε επικίνδυνη ελαφρότητα που δείχνει στο βάθος όχι μονο φασισμό αλλά και ήττα.

1 σχόλιο:

ange-ta είπε...

Θέλει μεγάλη προσοχή, να μην χάσουμε ότι έχουμε κερδίσει μέχρι σήμερα!

Κουράγιο!!

ShareThis