Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μητσοτάκης: Προσέξτε το ΚΚΕ


 Ο Κ.Μητσοτάκης ειναι ένας άνθρωπος του συστήματος με μεγάλη πείρα  και προσφορά στην  άρχουσα τάξη. Παρακολουθώντας τον τόσα χρόνια έχουμε δει τον τρόπο που επιλέγει σε κρίσιμες στιγμές να στελνει μηνυματα προς διάφορες κατευθύνσεις.
Τωρα, λίγο πριν τις εκλογές, στέλνει και πάλι μηνυμα προς την Ελληνική άρχουσα τάξη να προσέχει το ΚΚΕ που είναι "σοβαρό και ιστορικό κόμμα" δείχνοντας τον προβληματισμό του για την πολύχρονη σταθερή σχέση των κομμουνιστών με το λαό και τους αγώνες του.
Διαβάζουμε στο Βήμα από τη δήλωση Μητσοτάκη:

 «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα»
Στέλνει ακόμη  μήνυμα στους συντητρητικούς ψηφοφόρους ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα που παρανομεί και που πρέπει να αποδεχτούμε τον περιορισμό του στα πλαίσια της "δημοκρατικής νομιμότητας".

«Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».
 Σ' αυτό το σημείο ο κ.Μητσοτάκης δείχνει ξεκάθαρα την ανησυχία του για την αντισυστημική συμπεριφορά του ΚΚΕ και την εκφράζει με το γνωστό βρώμικο τρόπο βγάζοντας από το τσουβάλι των επιχειρηματων τα περί Β.Κορέας, όψιμων σταλινικών κλπ., προειδοποιώντας τους πάντες οτι το παιχνίδι είναι εντός προκαθορισμένων γεωπολιτικών ορίων που αν δεν γίνουν σεβαστά " ...η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της"

 Η απάντηση του ΚΚΕ έρχεται από την Α.Παπαρήγα και λέει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφέρεται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό.Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια».

11 σχόλια:

stelth είπε...

σε έχουν "μαυρίσει" στο facebook και δεν μπορώ να ποστάρω τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Όπως είχε πει B.I. Λένιν
“Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει”.

Μόνο που όταν οι εχθροί σου σε καταγγέλουν για "επικίνδυνο" εχθρό τους δεν σε στηρίζουν ταυτόχρονα δίνοντάς σου τη δυνατότητα για πανελλαδική TV, ραδιόφωνο και σε βγάζουν και στα ταξικά τους κανάλια;

Το κάνουν μόνο όταν δεν είσαι "επικίνδυνος" για αυτούς!

Και να θυμάσε ότι και οι καπιταλλιστές διαβάζουν Λένιν και λοιπούς...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Εσυ παντως δε διαβαζεις Λενιν. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κανενα νόημα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Stelth Υπάρχει και στο άλλο μου μπλογκ edoketora.blogspot.com

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δηλαδή ειπαν να προσεχουν το ΚΚΕ που κινειται εκτός αστικης νομιμότητας, για να σκεφτούμε οτι για να το λένε αυτοί μάλλον το κάνουν για να το προβάλουν(λες κι είναι εκτός νόμου κ δεν προβάλεται) έτσι ωστε να υποθέσουμε μετα εμείς ότι δεν...
Αστο μπερδεύτηκα.Αν νομιζουν οτι το ΚΚΕ ειναι ακίνδυνο, αυτό είναι πολυ καλό για μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φώς επί κυβέρνήσεων τζανετάκη και ζολώτα στο ΚΚΕ, για να αποκτήσει τηλεόραση και ραδιόφωνο πανεθνικής εμβέλειας!!

Επίσης η Ντόρα μεσολάβησε για να πουληθεί το ιστορικό κτίριο της Μπουμπουλίνας το οποίο το είχε το ΚΚΕ, στο ελληνικό δημόσιο, το 1992-3.

Συνεπώς, αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, πιο πολύ σαν αβάντα προς το ΚΚΕ μου φαίνονται, παρά κάτι άλλο.

Αλλωστε, το ΚΚΕ κατήγγειλε σαν προβοκάτσια τον δεκέμβρη του '08, σαν πρακτόρικό και χαβαλεδιάρικο το κίνημα των πλατειών και σαν ανήθικο το κίνημα των αγροτοπαραγωγών.

Μάλλον, έχει κάνει το ΚΚΕ τη συμφωνία του ξανά με το αστικό σύστημα τελικά....

Swell είπε...

Συμφωνώ με τον τελευταίο Ανώνυμο. Και η δήλωση - απάντηση του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει την άποψη. Ο Μητσοτάκης έκανε τη δήλωση με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα ήταν άλλωστε λογικό, Σα(χλα)μαράς και Μπέννυ να έχουν στόχο το ΣΥΡΙΖΑ κι ο Μητσοτάκης κάτι άλλο...

Γιώργος Σαρρής είπε...

To σχόλιο του Ανωνυμου ειναι εντελως χυδαίο! Από τα γνωστα που κάποτε ακούγαμε από ακροδεξιούς και ασφαλίτες και στη συνεχεια τ ακουμε και από Αριστερους αριστεριτζηδες που δεν ξερουν τι τους γίνεται. Αυτοι που δεν εχουν καμια ταξικα διάκριση πλέον κ παλευουν για το "όλοι μαζι" και "το καλό της πατρίδας μας" σαν φτηνοι σοσιαλδημοκράτες ας μην πιανουν στο στόμα τους το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκανε και ποτε δεν θα κάνει καμια συμφωνία με το αστικό κράτος και τους εκπρόσωπούς του. ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ. Το να κάνεις το άσπρο μαυρο είναι ταχυδακτυλουργία αλλά παντα στο τέλος θα υπάρχει η αλήθεια που θα φαινεται. Ειναι ολοφάνερο για όποιον δεν πετάει στα σύννεφα του παραλογισμού οτι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθει αυτό τον καιρό να αποκτήσει υποστήριξη σε περιοχές που δεν έψαχνε πριν λίγο όταν χρησιμοποιούσε υπεραριστερή φρασεολογία. Το ΚΚΕ είχε πολλές φορές χοντροκομμένη γραμμή για διάφορες στιγμές αλλά λάθος δε βγηκε. Ο Δεκέμβρης που για μενα είχε ένα τόνο αφύπνισης μιας μερίδας της νεολαίας και μια διάσταση που μου άρεσε, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί οτι είχε μεσα του μεγάλη δόση προβοκάτσιας και δεν οδήγησε πουθενά. Το ΚΚΕ υποτίμησε το πρώτο και έδωσε την έμφαση στο δευτερ.Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει πια την ιδια θεση με τότε όπως ξερετε. Για τις πλατείες πάλι επιβεβαιώθηκε ότταν έλεγε οτι αυτό δε θα οδηγούσε πουθενά αφου δεν υπήρχε πολτικό υποκείμενο καιδεν έμπαινε πεισματικα στόχος, π΄ραγμα που έδειχνε οτι είτε συνειδητά και πρακτικά είτε μέσω των ΜΜΕ με τακαθημερινα "ρεπορτάζ" κ σχολιασμούς ελεγχόταν από το σύστημα. Για τις πατάτες δεν απαντάω καν. Ψαξτε τη 2η και 3η ανακοίνωση που τα έλεγε μια χαρά. Αλλωστε που είναι πια το περίφημο ¨κίνημα" ξεφορτώματος υπερπαραγωγής που θα σαπιζε. Σιγα να μη λυνόταν το προβλημα της σίτισης με τρόπους 1700! Συνέλθετε λίγο από το αντιΚΚΕ μένος.
Κωστα τα άλματα λογικής που κάνει ο ανώνυμος ξεπερνανε τα όρια.

Δυστυχώς αν πιστευεις στην "κυβερνηση Αριστεράς" θα δεις απ΄σήμερα το βράδυ τι θα σημαίνει αυτό. Σιγα να μην δεχόταν το ΚΚΕ να μπει σε κυβερνηση με ΠΑΣΟΚ. γΙΑΤΊ ΓΙ ΑΥΤΌ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ βεβαια. Ειναι γελοί όταν σου λείπουν 60 έδρες (κκε+συριζα+δημαρ"=90) να μιλάς για κυβερνηση και να κρυβεις το που θα βρεις τους υπόλοιπους. Ηταν μια απίστευτη ταχυδακτυλουργία που στρίμωξε το ΚΚΕ και θα του κλέψει ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων με τρόπους ΠΑΣΟΚ και ένωσης κεντρου.

Η σταση αυτη για μενα διασυρει την Αριστερά και τους Αριστερούς και γι αυτό πήρα τόσο κάθετη σταση παρα τη συμπαθεια που είχα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρακαλω να μην επιχειρηθουν υβριστικες επιθεσεις γιατι τα σχολια θα σβηστουν. Μη με αναγκασουν ανωνυμοι να βαλω έλεγχο στα σχόλια.

Swell είπε...

Από το σχόλιο του Ανώνυμου κράτησα μόνο το "συνεπώς, αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, πιο πολύ σαν αβάντα προς το ΚΚΕ μου φαίνονται, παρά κάτι άλλο." Και σε σχέση με αυτό, τοποθετήθηκα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το ξερω. Ειναι ΠΕΡΊΕΡΓΟ να λεμε οτι ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗς κανει αβαντα στο ΚΚΕ.
εΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟς οτι όλοι όσοι πιστευουν τέτοιες θεωρίες περί προδοτικού ΚΚΕ θα διαψευστούν σύντομα. Αν δε γίνει αυτό απλά τη βάψαμε, γιατί εγω από όσα είδα τα τελευταια χρόνια από τους άλλους δεν περιμενω σπουδαια πραγματα για να το πω εντελως ευγενικά. Ο μονος που μπορεί ειναι το ΚΚΕ. κΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΌΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΙΠΟΙΗΜΕΝΑ θα φερθεί ο λαός. Ομως όσο βαζουμε το λαό απένατι στο ΚΚΕ τόσο τον απομακρύνουμε από την πολιτικη θεση που μπορει να τον βγαλει από την απογοήτευση κ το αδιέξοδο. Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη.

ShareThis